Takav grn na zakretanje je naj bolje rijesenje za zadnje poluge, zamisli kakao bi ocistio par kilometara puta sa grnom poput ovoga u oficiar i da bude zakacen za zadnje poluge.
Za grtanje snijega u dvorisutu koje nema asvalt nista nebrini, zemlja se zaledi i grnu u nju uopste neidem tako da odlicno ocisti, samo ga vuces za sobom. Zakretanje i te kako treba i to na sve strane i da se moze lako zakrenuti dok je grn zakacen za traktor, tek kada se grn koristi covjek shvati koliko to valja.
Mi imamo takav grn, a vec nekoliko smo ih pravili posto tako koristimo, a usput i prodajemo, zadnji je bas otisao u HR u Osijek.
I takav prikljucak uvijek ima posla, pocisti snijeg, uzgrne stajnjak, razgrtanje silaze, sljunaka zemlje, cak bez problema skida slocjeve zemje, bas neki dan sam u vocnjacima neka brda sa puno korijenja i mladoga drveca sve zgurao i prosirio uzglavnice u vocnjaku, gdje mi je bilo usko.
A ako nesto zakacis cockom grna sigurno se nece polomiti jer tada pukne saraf i grn se jednostavno samo okrene, stavis novi saraf i udri dalje.
Naj veci rizik je udar sredinom grna.
Znaci naj vise treba ojacati spoj oko mehanizma za okrtanje, neznam koliko je debela ona dole cijev sto ide po duzini grna ali nju dobro ojacaj sa jos nekakvim proflima za onaj mehanizam, i gore neznam koliko je debela ona gore cijev sto se pusta od traktora ka mehanizmu tu je isto sila velike, ako je tanja onda ju isto treba ojacati da se ne svije.
Treba dobro ojacati i spoj one uzdusne cijevi i ovih polumjesec ojacanja, znaci ubaciti neke komade zeljeza da ta ojacanja sto vecom povrsinom nalijezu na tu cijev da ju nebi smotla ka unutra.
Evo jedan video kako jedan od mojih grnova grce dvorise koje nije asvaltirano.
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=_4szDly67Gk[/YT]