• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 700

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Teško mi je reći jer ne vide se oznake, a i pitanje nakon toliko godina
jesu li žice originalne boje.
Poprati kuda žice idu, na tomi je to barem lako.
Znači treba ti jedna deblja koja ide direkt na akumulator, obično je crvena i to je B+
A ovu drugu prati kud vodi, ako vodi na lampicu i dalje na bravicu, ona ti je D+

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,293
To bi najbolje bilo tražit neki rashodovani agregat bez motora, složit preko kardana pogon i uz pretvarač radit neograničeno🤔 ili nabavit kamionske aku,dobro dođe ko uteg na tomici, a to za alternator na tomi nije neka novost, svaki drugi na oglasu ima montiran, možda stavit neki veći da bolje puni samo je pitanje koliko takvi koštaju, treba do otpada pa vidim sa kojeg auta skinut
Ajd ako nekom padne pod ruku ovakava rashodovani agregat nek me se sjeti pa me spoji s gazdom da probam trgovati ja bi sebi agregat na takav pogoon pokusao slozit (ili kultivator)

Draen

Član
Tu od
1 Svi 2020
Poruka
30
Ako nađeš taj donji dio svaka čast. Doduše ja sam uzimao za 732, ali koliko sam skužio taj dio na 732 drži i blatobrane tako da to nitko ne da. Mi smo svog ručno radili, a za 731 neznam.
Nisam uspio naci donji dio,, ali smo ga ja i moj sogor napravili za 4 sata,, IMG_20210622_151738.jpg

Prilozi

• IMG_20210622_122645.jpg
    IMG_20210622_122645.jpg
    63.2 KB · Pregleda: 23
  • IMG_20210622_121759.jpg
    IMG_20210622_121759.jpg
    80.1 KB · Pregleda: 23

mbkrhr

Novi član
Tu od
2 Ožu 2020
Poruka
14
Lijep pozdrav.Ovu subotu sam spremao mog TV 730 za zimu,pranje,podmazivanje,zamjena ulja u motoru,zracnom filtru te sam primjetio nakon zamjene ulja u kratkoj voznji da u 3.brzoj sam sebi motor smanji gas a rucica gasa je na polozaju u koji sam je stavio.Dva dana prije tog sve je normalno funkcioniralo prilikom jesenjskog oranja.Ima li netko iskustva sta je u pitanju?Motor je generalno obnovljen prije nekih 150rh.

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Lijep pozdrav.Ovu subotu sam spremao mog TV 730 za zimu,pranje,podmazivanje,zamjena ulja u motoru,zracnom filtru te sam primjetio nakon zamjene ulja u kratkoj voznji da u 3.brzoj sam sebi motor smanji gas a rucica gasa je na polozaju u koji sam je stavio.Dva dana prije tog sve je normalno funkcioniralo prilikom jesenjskog oranja.Ima li netko iskustva sta je u pitanju?Motor je generalno obnovljen prije nekih 150rh.
Ono što iz tvojeg posta nije jasno zašto bi smanjivao gas bas u trećoj brzini?
Na tomeku ne postoji ništa što bi reguliralo gas ovisno o brzini u kojoj voziš. Nema nikakvog mehanizma koji povezuje mjenjač i gas. Prema tome možeš probat u leru nabit gas i vidjeti da li će se sam smanjiti.

mbkrhr

Novi član
Tu od
2 Ožu 2020
Poruka
14
Ono što iz tvojeg posta nije jasno zašto bi smanjivao gas bas u trećoj brzini?
Na tomeku ne postoji ništa što bi reguliralo gas ovisno o brzini u kojoj voziš. Nema nikakvog mehanizma koji povezuje mjenjač i gas. Prema tome možeš probat u leru nabit gas i vidjeti da li će se sam smanjiti.
Na leru sve radi normalno sto se tice gasa,samo u 3 brzoj u nekom trenutku smanji gas koda ostaje bez goriva sve dok se ne pritisne kvacilo

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,814
Ako je korišten kardan na traktoru, lako moguće da se ojeo zupčanik 3. brzine pa postoji nekakav problem.

Kod mene se npr ojeo i kada dođe pod opterećenje u 3. brzini preskače, pa cupka.

mbkrhr

Novi član
Tu od
2 Ožu 2020
Poruka
14
Ja bi prije rekao da je zupcanik ok ali da ga kljuc zeza
Moguce jer trecu koristim samo za transport,freziram u 90% slucajeva 1.brza i na sporoj vrtnji kardana,a orem 2.brzom.Sve u svemu podkraj mjeseca cu rastavit ga jer sredina ide na reparaturu pa cu odmah otvorit mjenjac i pregledat kljuc,lezaje i zupcanike kako bi bio spreman za proljece

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,814
Sve je moguće, ali na žalost dok se ne rastavi, ne zna se.

@mbkrhr
Nebitno koju brzinu ti koristiš u radu, prijenos snage s mjenjača na vratilo kardana se vrši preko zupčanika 3. brzine, tako da izbor radne brzine ne utječe na gore navedeno.

floion

Član
Tu od
18 Ruj 2013
Poruka
163
Ma 100%. Probaj ubacit ga u 3 i gurati naprijed mjenjac i onda krenuti. Tada ne bi probao iskociti

mbkrhr

Novi član
Tu od
2 Ožu 2020
Poruka
14
Hvala svima na pomoci oko mojeg tomice,u subotu sam ga rastavio radi reparature sredine i odmah pogledao mjenjac.Kod mjenjaca nema problema,svi zupcanici i lezaji su ok,kao i kljuc mjenjaca.Problem je bilo crijevo koje ide iz filtera nafte prema pumpi visokog pritiska.Na jednom mjestu je nastala rupica kroz koju je pumpa vukla zrak te je zbog toga ostajao bez gasa.Zamjenio sam crijevo sa platnenim lajtungom i sve sad radi normalno.

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
I to potvrđuje upravo ono što sam ti napisao - kakve veze ima crijevo za gorivo
sa tvojom tvrdnjom da traktor trokira samo u trećoj brzini ?
Možda ti je to dolazilo do izražaja samo u trećoj brzoj jer je tada traktor izložen
jačoj trešnji i poskakivanju, pa je jače vuklo zrak.

paparaco

Član
Tu od
5 Pro 2016
Poruka
109
Poz svima,znam da sam u pogresnoj temi,al u PE18 jako malo forumasa,izvinjavam se, pa da li je neko mijenjao semerin izlaznog vratila,tamo dje se freza kaci, nasuo ulje pa mi curi, nadam se da se ne mijenja iznutra posto sam mijenjao vec na sredini uff...kud nisam pogledao, nadam se da je svana kao na novijim modelima i da se vadi sa zicom ili dva tanka odvijaca ..iscupa..usput koja tacno mjera vidim da su neki mijenjali pa nije bila tacna mjera 25 52 12...tomo PE18...i koji modeli imaju isti zadnji dio mislim na unutarnjost zupcanici,trkaci,osovina,lezaji nevezano za hidrauliku,pumpu,kacenje, radi dijelova da znam sta gledati u katalogu HVALA

Draen

Član
Tu od
1 Svi 2020
Poruka
30
Pozdrav forumasima, imam pitanje, gdje nabaviti poklopac filtera zraka,, znaci onaj poklopac koji ide na filter zraka od LDA 672 (TV731)
Masiva nema ni ne drzi,, samo komplet filter zraka, a nema ni njega (520kn)

Na vrh