• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 800

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,345
Ima možda netko kakve uputr za motor Slavia 2s90a radi se o Tv826? I ako je netko slučajno skidao na boš pumpi one priključke ispod lajtunga prema diznama, da li tu postoji kakva brtva? Počelo mi nešto slinit a ne usudim se ići nešto skidati jer trenutno zbog ove situacije nemam gdje kupit bilo.
 

Prilozi

  • DSC_8618~2.JPG
    DSC_8618~2.JPG
    94.3 KB · Pregleda: 18

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,345
Ne znam, imaju koliko vidim na stranici cijelu pumpu, mene zanima što je ispod kad skinem tu prirubnicu sa dva vijka, da li imaju kakve bakrene brtve?
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,033
Gledo sam nesto po njihovoj stranici imaju zbilja široki asortiman ponude a vjerujem da bi ti pasala i od nekog drugog motora bakrena brtva ako je ima, ali mislim da bi se moralo vidit ako je ima.
Pošto je jedno i drugo ravno možda je i nema
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,345
Nema mi druge nego da rastavim i nadam se da ću imati što staviti i složiti
 

Eniz826

Član
Tu od
6 Ožu 2018
Poruka
54
I u mene na istom mjestu izlazi nafta nisam skidao ali mislim da bi trebalo nesto da ima, jesu li ti sarafi pritegnuti?
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,033
A gle neka logika mi govori da se nisu proizvodile bakrene brtve samo za taj motor, kad otvoris ako je ima nađeš po dimenzijama, mislim da se može tako riješit
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,345
Budem otvorio pa javim ako rješim, brtve mi nisu problem to mogu rješiti. Stegnuto je do kraja i čudno mi da bi odjednom počelo puštati.
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,345
Izvadio danas ove elemente, nisam to nikad rastavljao pa mi nije jasno da li se još što podešava kad su rupe proširene i mogu se zakretati? Da li mogu što zeznuti kad vraćam to unutra? Nije mi problem kad rastavljam sa mehaničarima ali sad moram sam pa imam razna pitanja. Izgleda da ovi orinzi nisu baš nešto i to sutra mjenjam.
 

Prilozi

  • DSC_8624.JPG
    DSC_8624.JPG
    63.7 KB · Pregleda: 26
  • DSC_8623.JPG
    DSC_8623.JPG
    71.5 KB · Pregleda: 26

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,709
Položaj zupčanika ti je jako važan, jer o njemu zavisi kapacitet pumpe. S druge strane, kak je to dvocilindraš, oba klipa moraju biti u istom položaju (tj. jednako zakrenuti), tak da se nadam da nisi pomical ove zupčanike na klipovima. Na šlic rupi se fino podešava količina goriva, dok se pločicama ispod podešava predubrizgavanje.
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,345
Nisam ništa pomical, jedino ak se nije kaj pomaknulo dok sam vadil van. Kaj to hoda ljevo desno ovisno kak onaj navoj putuje po zupčaniku? Ak ga ne vratim na mjesto ne bu palil zar ne? Otpeljal bi ga k bošisti al je u drugoj opčini i dosta daleko i to mi sad stvara sto problema. Kak da znam da li su oba klipa u istom položaju, moram onda i dizne skinuti?
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,709
Između ta dva O-ringa je nafta, pa treba biti oprezan da nebi nafta curila u karter i razrjeđivala ulja. Sreća kaj je počelo curiti prema van.

Ispod rupe u bloku bi trebala biti vidljiva zupčasta letva, koja preko tih zupčanika zakreće elemente i mijenja količinu goriva. Ista je povezana s regulatorom. Pumpe se moraju vratiti u istom položaju i uzubiti na isto mjesto kak su bile. Ako se fula zub na letvi, onda se bude motor zaletaval ili nebu imal puni gas ili se bude previše vrtil.
Ako se pak fula zub na zupčaniku, svaki bude cilindar imal drugačije punjenje...
Nemam iskustva sa skidanjem i podešavanjem toga, samo navodim moguće probleme.
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,345
@ZJ hvala na pojašnjenju, bolje da prije paljenja znam što bi se moglo dogoditi, nisam ni ja nikad to skidal tak da sve kaj sam danas vidio i ova objašnjenje su dobra škola meni i onima koji imaju problema s tim. Nekako imam osjećaj da to neće biti baš lako vratiti gore i razmišljam kako to rješiti.
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,033
Nisam rastavljo pumpu do sad ali na lomabrdiniju je to cca 5 min posla skinut i stavit i ne mozes fulat jer ima samo jedan način za nutra, a tu ne znam kako je
A mislim da i elemnti unutar pumpe imaju sve zacrtano kako mora bit isto ne mozes fulat, barem kako je meni bosisat reko
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,345
@ssucur hvala na katalogu, probao danas zamjeniti na jednoj i jedva sam to vratio unutra al i dalje je potop na sve strane i ne radi čini mi se dobro. 3 sata sam se mučio da pogodim unutra to
 

Pozitron

Član
Tu od
20 Lip 2011
Poruka
154
Pozdrav svima, da li ima negdje na netu prirucnik za Tomo Vinkovic 830 koji su proizvedeni 80ih i ranih 90ih godina, za download

Generalno zanima me da li se motori razlikuju i dimenzije sa tezinama

hvala unaprijed
 

Najnoviji postovi

Na vrh