• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Upravljačka hidraulika traktora-učilica

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,829
Pozz, kupio sam tavol traktor
Čestitam.
i ima 4 izvoda hidraulike. 2 para dvosmijernih. Zanima me kako se može napravit jednosmjerni izvod
Doma, ti, skoro - pa nikako.
jer kad ovako radim i hoću da spustim osjeti se da nabija pritisak na drugu stranu i drugi izvod.
A na čemu ti to s hidraulikom radiš, čime, zašto, kako???
Normalno je da dvosmjerni hidraulični razvodnik pušta tlak ulja u drugu stranu, ako mu na taj smjer aktiviraš ručicu. Ali, ali...
Meni iz tvojeg teksta ništa nije jasno.
I da te pitam, da li se barem malo kužiš u shemu hidraulike? Na koji način možeš komunicirati s ljudima o tome, vidiš da ti zapravo svi šute?!

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
1,065
Ne vidim veliki problem kada na dvosmjernu priključnicu priključiš samo jedno crijevo, to jest jednosmjerni cilindar. Da, kada budeš spuštao kipu na prikolici možda će se pojaviti tlak ulja na drugoj priključnici koji ne može nikuda i to ulje se bude rasteretilo kroz rasteretni ventil (koji određuje maksimalni tlak). Ionako to je relativno kratkog trajanja, par sekundi i nije trajno stanje, tako da neće nastati šteta. Drugi je par rukava kada bi to bilo u nekom trajnom radu, onda bi možda trebalo nešto poduzeti tipa ugraditi ventil sa jednim izvodom. Možda bi trebalo proučiti oba ventila vanjske hidraulike, možda nisu potpuno jednaki i jedan od njih bi mogao biti predviđen za rad sa jednoradnim cilindrom.

dakson13

Aktivni član
Tu od
26 Lip 2015
Poruka
178
Evo slika razvodnika. Nije mi problem za to kratkoročno što se desi kad istresam ili kipam nego mi je radi rotacione kosačice koja na sebi ima klip i treba malo češće podizat i spuštat.

Prilozi

• IMG-c67708c881e1762c3ec5dfa872384013-V.jpg
    IMG-c67708c881e1762c3ec5dfa872384013-V.jpg
    37 KB · Pregleda: 0
  • 20261006_205656.jpg
    20261006_205656.jpg
    35.2 KB · Pregleda: 0

Najnoviji postovi

Na vrh