• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Upravljačka hidraulika traktora-učilica

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,436
donjem položaju klikne i ona ostane sama u tom položaju, to bi trebao biti takozvani plivajući položaj,
To sam napisal.
Vjerujem da je Dakson to isprobal.

Ako taj razvodnik nema plivajuči položaj, kaj očito nema jer bi ga skužil kod komandovanja ručicama

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,299
Sumnjam da nema plivajući položaj, ipak je to traktor novije generacije, no dobro, to treba kolega isprobati i potvrditi.

dakson13

Aktivni član
Tu od
26 Lip 2015
Poruka
179
Nema plivajući položaj. Danas sam čitav dan radio i koristio ručicu tako da sam gurao po malo ručku dok sanduk ne krene da pada. Jel malo više gurnem odmah se čuje kako pravi pritisak.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
1,068
Sumnjam da nema plivajući položaj, ipak je to traktor novije generacije, no dobro, to treba kolega isprobati i potvrditi.
Koliko sam shvatio radi se o kineskom traktoru..... i to nema toliko veze sa generacijom traktora, nego puno više sa proizvođačem i odnosu prema potrebama kupaca. A kakav odnos prema kupcu može biti kada traktor dolazi iz države/sistema koji uopće ne poznaje privatno vlasništvo na poljoprivrednom zemljištu.....? Ta tvornica možda postoji tek koje desetljeće a sve to što proizvode uglavnom kopiraju druge, kako su radili prije njih, bez vlastitog razvoja. A sigurno je i da kinezi mogu napraviti bilo kakav hidraulični ventil, samo netko treba znati što gdje ugraditi i što kome treba. Zato Kinezi rade traktore masovno i svi su podjednako opremljeni dok kod zapadnih 'renomiranih' proizvođača svaki taj hidraulični razvodnik posebno se naručuje (i plaća) prema željama i potrebama pojedinog kupca. Zapadni traktor se zato čeka godinu dana, a kineski je odmah tu - gotov za isporuku - takav kakav je. I kineski nešto malkoc manje košta. I smrdi po china-shopu u kabini.

Na vrh