baranjac747
Član
- Tu od
- 20 Lis 2011
- Poruka
- 290
nisam ništa još stavljo, al vidim da ubrzo moram nać neko idealno riješenje, a kaku si mrežicu stavljo
kupio u poljoprivrednoj,dođe komad negdi oko kunu,visina 60cm,zgodna je netreba je ništa posebno kačit jer se sama okomota oko stabla mogu uslikat ako oćeš...
eto konacno malo vremena za piskaranje ,,i kod mene je u nasadu bilo otvoreno nesto ženskih pupova ,,spremam se na podsađivanje stigle su mi sadnice
worm i elvira molim vas stavite slike sadnica da mozemo malo usporediti
evo slikice ove svjetlije sam u 7 mj ove god. prstenovao zicom i prije par dana izvadio te idu direkt u nasad a one slabije sam vec stavio u skolu na foliju i navodnjavanje radi se o rimskom ljesnjaku
evo samo malo da se vidi kakve bi se sadnice trebale saditi u polje sve kaj je sa manje korjenove brade treba jos biti u skoli a ima i slucaja ko kod jednog kolege da iz skole vadi sadnice koje su vec mala drva to nije sadnica i ne prima se bas ,,znam iz iskustva jer mi se posusilo kad sam to sadio misleci kak su ove super velike
slucaj jednog susjeda je zanimljiv ,,,nesto dogovarali kao da mu ja preporucim neke sadnice i kad on veli ja kupio negdje u zagorju i u petrinji po 6 i po 8 kuna sadnice za 5 a ono kad sam vidio ,,,kolko para tolko muzike
to su sadnice za presadit i stavit u skolu na super njegu bar 1 god.i po meni u odnosu na sadnice koje su sa formiranom korjenovom bradom koje kostaju oko 15 kn tocno vrijede oko 6,7 kn s obzirom da ima posla oko prstenovanja, nagrtanja itd i nije problem u tome nego kaj je on to sad ljepo posadio u polje
ovo su tonde gifoni i de la lange od g. Moulisa iz Daruvara
prosle godine sadio 500 gifona isto od Moulisa desno trogodisnje a lijevo isto gifoni dvogodisnji samo njih sam kupio drugdje ,,, u vezi tonde romane koju je jako tesko nabaviti ako ima gdje molim za inf.trebace ubuduce
komusanje istarskog ljesnjaka u facmi ide dobro ako su skroz suhi,,ako je ovojnica zelena 0 bodova
moze se iskopirati samo taj bubanj sa cetkama koje se okrecu i trljjaju ljesnjake o željeznu resetku ,,tesko je ovak objasnit treba u zivo vidjet e da cetke moraju biti zakrenute da guraju masu van is bubnja
ovo ispod je rjesenje komusanja na novoj facmi
ako treba mogu poslikat i na staroj kod mene ali nema potrebe princip je isti
Ne ostavljam ništa za sadnice.Nemam se vremena igrati sa tim.
Trenutno bi mi dobro došao savjet gdje naj povoljnije nabaviti stroj za usisavanje lješnjaka.
nekakvi su podaci 8-12 kg po stablu u ljusci ali to dosta ovisi o sorti,uzgojnom obliku,zamlji ....
prinos po odraslom grmu ti je izmedju 3 do 5 kg ali tek nakon 5-te godine, sve je relativno, jer zavisi od mnogo stvar kao što se i navodi...