Re: uzgoj ljeske
Nakon malo guglanja mislim da se Djuro malo zaigrao
Obrisan neispravan link.
Dakle Truci ce prodavati/otkupljivati sada po 4 turkse lire, u 10. mjesecu po 4.5 YTL a 11. mjesecu po 5 YTL
Tecaj lire i Eura je 1.00 TRY = 0.549713 EUR prema http://www.xe.com/ucc/convert.cgi
Dakle cijena je otprilike 2,2 ; 2.48 i 2.75 Eura odnosno oko 15-16 do 19-20 kuna
Nije jasno jeli se govori o coiscenom ili o ljesnjaku u ljusci? Ako je rijec o ociscenom onda je to niska cijena, a ako je rijec o ljesnjaku u ljusci onda je, koliko se meni cini, OK cijena (35-50kn). Komentari ?
KOBAC kaže:JUČER sam gledao poslovni klub i šok ( gledam emisiju godinama i nikad do sada nisu spominjali burzu voća ? ). vi koji imate više ploda ( nenad, turopoljac idr. ) veselite se. reče g. tomljenović ( mislim da on vodi emisiju ) da je juče na svjetskim burzama drastično poskupila cijena lupinastog ( jezgrastog ) voča ( oraha, lješnjaka, badema i dr. ) zato dečki na googlanje i provjera informacija.
zašto voda iz pipe ? iz očaja ! rekli su mi da njiva leži na velikoj stijeni i da se ne može izbušiti dublji bunar od 10-15m
( probali bušiti i neide dublje ?? ) a to je malo. znači nemam vodu u blizini. to je problem. zahvaljujem ma podršci svima i na izračunima oko potrošnje vode! vjerojatno kad budem nešto rješio kiša neče prestati padati 3g i morat ću kopati kanale i stavljati drenažu :roll:
usput znam da nije u pod temi ali ima jedna dobra knjiga što se tiče rezidbe ( večini još ne treba ali brzo će doći )
zove se UZGOJ I REZIDBA VOČAKA KARLO BRZICA BIBLIOTEKA SELO I HRANA 1
NEMOJte se iznenaditi jer nema konkretno o rezidbi lijeske ( ima badem koji je sličan ) ali je pisana razumljivim jezikom ( nama "seljacima"- jer tako nas zovu u medijima a stranjske seljake zovu farmerima ) i može se shvatiti bit problematike oko rezidbe vočaka
usput sad pričam sa čovjekom koji mi se smije kako neznam napraviti stroj koji čisti lješnjak ( bez kalibracije ) i reko je da ćemi pokazati kako se to pravi al da se nesmijem smijati kad budem vidio koliko je jednostavno i efikasno ??' :scratch :idea: :idea: :!: :?:
Nakon malo guglanja mislim da se Djuro malo zaigrao
Obrisan neispravan link.
Dakle Truci ce prodavati/otkupljivati sada po 4 turkse lire, u 10. mjesecu po 4.5 YTL a 11. mjesecu po 5 YTL
Tecaj lire i Eura je 1.00 TRY = 0.549713 EUR prema http://www.xe.com/ucc/convert.cgi
Dakle cijena je otprilike 2,2 ; 2.48 i 2.75 Eura odnosno oko 15-16 do 19-20 kuna
Nije jasno jeli se govori o coiscenom ili o ljesnjaku u ljusci? Ako je rijec o ociscenom onda je to niska cijena, a ako je rijec o ljesnjaku u ljusci onda je, koliko se meni cini, OK cijena (35-50kn). Komentari ?