• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lijeske

O

oljasi

Guest
Re: uzgoj ljeske

ADRIA- PANOS d.o.o Višnjevac

Pozdrav.
Konačno i u Hrvatskoj ima tvrtka koja prodaje i servisira usisavače.
Postali su zastupnici i serviseri za Facmine proizvode.
Konačno
Pozdrav

KOBAC

Član
Tu od
13 Svi 2008
Poruka
419

pozdrav svima

pala je ledena kiša. vidim da je dosta štete napravila u vočnjacima ( pogotovo u lici kažu na tv u ). moje voćke su još male pa nemam takvih problema( vjerujem i od većine ) ali kad narastu i budu veće grane imat čemo i mi problema sa ledenom kišom. ne znam kako bi se u opće moglo borit protiv toga zla ( osim protugradnom žicom iznad voćnjaka ).
ako ima neko nekakvih komentara ili iskustva sa tim zlom ( uopće na takav problem nidam računao kad sam kretao u sadnju )

bojan laza nemam informacije kolike su cijene lješnjaka u hrvatskoj. ja sam prodao nešto sitno po 10,00kn ( 1,36E ), ali na malo ( po 10-20kg ) u ljusci naravno. ustvari ne znam ni gdje ću s plodom ove godine jer sve koje sam zvao a imaju veze s otkupom nisu bili zainteresirani ( neznam iz kojih razloga )izgleda DA NAS ĆEKA SUDBINA SVIH POLJPRIVREDNIKA u hrvatskoj . svi su u nekim godinama morali ili dati proizvod za budzašto ili čak i zaorati ili pobacati!

A

atomizer

Guest

Kobac takve protugradne mreže nema šta se tiče ledene kiše.jer kad bi od ljeta ostavio otkrivenu mrežu takva kiša ledena ili snijeg bi ti to polomio.ona ima namijenu protiv tuče i ništa više.zato kad pogledaš te mreže ne sakupljaju se badava na kraju ljeta.nije čvrsta za takve stvari. :D

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269
LJEŠNJAK -JARMINA

ljesku uzgajam od 2004. godine sa 0,9 ha pa još 2006. posadih 1,5 ha te 2008. god. još posadih 2,o5 ha . valjda će nešto od toga biti. ako netko zna gdje nabaviti DROBILICU za lješnjake neka napiše.hvala

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

ma ne sikiraj se jer tako je uvijek u sa svime u poljoprivredi malo gubiš malo dobiješ a kada vidiš i zbrojiš svu na oko 5-6 godina mora se isplatiti. pazi na 5 ha dobiješ oko 12.500 kn poticaja i neka imaš 2 tone po ha to je 10.ooo kg po samo 9 kn isplati se. pa to je oko9o.ooo kn + 12.500 poticaja. mili nikada ispod 1oo.ooo kuna.zar je to lako zaraduti bilo kojim poslom?

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

Ovo je matematika prihodovne strane, a postoji i troskovna, koja nije mala ako zelis imati 2 tone/ha (iskusniji mogu iskomentirati kolicinu). ne kazem da i ja ne racunam da se ne isplati, ali ne bas neto 20.000 po Ha.

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Re: LJEŠNJAK -JARMINA

Nego, gdje ti je nasad? Koja sorta? Koliki ti je bio prinos na ovome najstarijem po sadnici?

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

pa dobro to je u najboljoj namjeri ,ali ako ti ostane 15ooo kn po ha a to bi moralo to je OK.
DAJTE JAVITE SE U SVUZI UDRUGE ILI ZADRUGE TKO zna više je li osnovana i gdje.
Ja sam novi na forumu. gdje su karla,smiljan, i ostali koji su to potakli?

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

dobio sam 55o kg ove godine . 5oo sadnica od toga 35o tonda di giffone i 15o tonda gentile. nasad je od Vinkovaca 10-tak km u JARMINI

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

Fino fino :)

Nego, gdje se mogu u Hrvatskoj kupiti Tonde sa certifikatom, dvogodisnje, za slijedecu jesen?

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

da, slazem se.

Sto se tice udruge, negdje se zapelo, ne znam gdje. Ja osobno jesam zainteresiran, ali sam tek na pocetku (prosle jeseni tek zasadio)

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

ja sam to kupovao uu KRAŠ-centar Osijeku .17 kn+PDV ALI ove jeseni nije bilo pa sam sadio RIMSKI 800+ISTARSKI 200+NOKIONNE 200 KOMADA NA 2 HEKTARA.
ALI ČUO SAM DA ĆE BITI U dARUVARU ukod Moulisa

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

cipiripi1967 kaže:
koliko si zasadio i gdje se nalazi vočnjak,te koje si sorte mješao?
Ima vise ovdje Obrisan neispravan link.
1900 kom, 80% rimski, 15% istarski, 5% lambert, nesto manje od 5 Ha kod Gospica

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

Smiljan jel se tako mjesto zove,naime puno sam bio u tom kraju na terenima za vrijeme Domovinskoga rata pa po prilično poznam taj kraj.
Nego ti si prilično aktivan na portalima ajde skupi društvo pa da idemo zajedno na tržište sa lješnjacima jer samo tako možemo nadati se sigurnijem otkupu i po boljoj cijeni- zar ne?

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

cipiripi1967 kaže:
Nego ti si prilično aktivan na portalima ajde skupi društvo pa da idemo zajedno na tržište sa lješnjacima jer samo tako možemo nadati se sigurnijem otkupu i po boljoj cijeni- zar ne?
To je apsolutno tocno, samo sto ja jos trenutno nisam u situaciji da "potegnem" oko organizacije posto mi fali vremena i za ovo sto sam posadio (a planiram i jos). Tijekom godine cu vidjeti kako mi to sve funkcionira, pa se mozda i jace aktiviram. A prvi rod cu morati malo i sacekati. U svakom slucaju, udruga je jedino dugorocno rjesenje.

Z

zoran25

Guest

Pozdrav svima!
Vidim da ste tijekom godina pretresli sve bitne teme za uzgoj lijeske dok sam ja pronašao ovaj forum . Svaka čast. More korisnih savjeta. Ja sam posadio 2006. godine,(okolica Slavonskog Broda), 1ha lijeske uglavnom Istarkog i Rimskog i ove godine ocekujem prvi urod,malecki.planiram proširenje nasada pa bih vasmolio za pomoć oko izrade stroja za čišćenje lješnjaka. Vidim da ste postavili neke sličice strojeva koji izgledaju super ali bih molio nekoga od vas da mi prepusti nacrte,da detalnije upute ili tko mi je zemljopisno bliže da ga posjetim i "ukadem " tehnologiju. Inače,sam sam izradio mini podrivač za prolaženje između redova u svrhu čišćenja od korova i rotomalčer promjera 140 cm koji izvrsno radi uz malo utrošenog novca. Unaprijed zahvaljujem.

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

DA LI JE TKO VOLJAN I AKO ZNA GDJE KUPITI ILI NABAVITI STROJ ZA LUPANJE LJEŠNJAKA DA SE DOGOVORIMO

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

i ja ulazim u igru što se tiče drobilice. Za tjedan dva dobit ću slike a možda i nacrte iz italije pa se čujemo na portalu

B

Bobo

Guest

Pisi malim slovima...

Koliko se sjecam da je netko na forumu nasao neke nacrte i iskopirao stroj za krckanje ljesnjaka. Postoji i amaterska verzija gdje imaspuno zezancija, al opet brze radis nego rucno, samo pitanje koliko na kraju dana dobijes ociscenog ploda...

A netko je na forum postavljao clipove od nekog americkog stroja kojeg je uvezao i da je pisalo da vrsi usluzno krckanje ljesnjaka i oraha.

Potrazi po forumu, sigurno se negdje spominje.

Najnoviji postovi

Na vrh