• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lijeske

D

DADAC

Guest
Re: uzgoj ljeske

za folijarnu prihranu najobičniji folifertil, ako imaš mogu albatrosi, dobar je i drin, svoj dio posla odradi i megagrin(po novom fitolife), a za prihranu su puno kvalitetniji kristaloni od kana ili uree!
ili češ močit gavez i koprive, jedino kaj ti treba dobra kvačica na nosu!!! :lol:

Inače vrijedi pravilo da je bolje više puta pomalo nego jednom da izgori sve.
I nikako, NIKAKO nemojte štangom izbijati rupe i nasipavati uz biljku mineralna gnjojiva!!!

nenad

Član
Tu od
22 Lip 2008
Poruka
207

Atomizer, kaj misliš ima li nenad nešto od poljoprivrede?
ovo kaj sam ja većinom napisal stvar je opažanja na terenu, i razgovora sa strukom o problemima.
Veoma duhovito ,samo nisam primetio da si nesto korisno napisao a drago mi je da se azotom snabdevas iz deteline ,verovatno si zbog toga i pitao zasto ti sadnice slabo napreduju i zasto se suse.
Videces tek uskoro kada na red dodje plodonosenje kako ce malcovanje da te spasava a da ne pricam o skupljanju po takvom malcu, ali dobro bar lisnih vasi i insekata nece biti.
Inace bela detelina moze samo ne znam kako ces sa takvim malcovanjem skupljati opale lesnike.
Usput posto razgovaras sa strukom nadam se da ces bar na neko pitanje koje sam postavio odgovoriti jer to cak ne spada ni u osnovu znanja.A jesen i mart mesec su veoma daleko jedan od drugog.

A

atomizer

Guest

nikakva nije to više novost da dobro ishranjen organizam je u boljoj životnoj kondiciji.to je isto kao da uporediš dva čovjeka na istim fizičkim naporima s time da jedan jede samo kruh i pije vodu a drugi ima kvalitetno ispunjen meni dnevne prehrane.naravno da če ovaj drugi svaki dan podnijeti fizičke napore dok siromak na vodi i kruhu bude brzo krkno.tako i biljke.da bi razumijevali općenito neke stvari i kako funkcioniraju trebamo se vratit na osnove biologije iz osnovne škole.puno nas barata poluznanjem i nečim što visi u zraku.puštamo se u biokemijske procese a večina nas nezna nabrojat organe biljke niti se snači na periodičkom sustavu elemenata.ne smatram sebe nikakvom posebnom kobasicom u odnosu na ostale članove.i ja moram još puno učiti i pokušat što manje greški raditi.

D

DADAC

Guest

sadnice mi se suše zato kaj je ivković uvezal strašno dobar lješnjak 2006 iz srbije, i to vjerojatno nije kompatibilno sa mojom starohrvatskom zemljom. Jel ti to korisno?

D

dadada

Guest

hvala svima na pomoći vidim da ovdje ima puno ljudi koji hoće pomoći, nadam se i ja da ću za koju godinicu moći ući u raspravu sa vama ;)

nenad

Član
Tu od
22 Lip 2008
Poruka
207

DADAC kaže:
sadnice mi se suše zato kaj je ivković uvezal strašno dobar lješnjak 2006 iz srbije, i to vjerojatno nije kompatibilno sa mojom starohrvatskom zemljom. Jel ti to korisno?
Veoma korisno i poucno mada ko zna mozda je i visak azota.
U svakom slucaju pozdrav svima, bilo mi je drago.

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

Nenade, nemoj se uvrijediti. Nije problem ni u sadnicam ni u zemlji, a najmanje u zemlji porjekla :)

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912

problem je u raznim ivkovicima koji uvoze svasta

KOBAC

Član
Tu od
13 Svi 2008
Poruka
419

DADAC kaže:

G.DADAC uz dužno poštovanje mislim da ovome nije mjesto na forumu. imaš politički forum i face bukove razno razne i udri dok ti zubi ne utrnu ( ili prsti ) da si sebi malo dao truda i pročitao postove od g.nenada vidio bi da čovjek pokušava pomoči i daje dosta kvalitetne savjete. uostalom niko nikog ne uči pameti nego samo iznosimo svoja iskustva i zapažanja i ne razumijem kakve veze ima zemlja porijekla sadnica i čovjek koji te je oženio za te ista sadnica. mislim da bi njega trebao kriviti što ti je prodao kao takve( ko zna odekle ih je dotični uvezao ) .

a g.administrator izgleda da spava. mislim da bi on trebao reagirati u ovakvim slučajevima i obrisati postove! :(

zato nenade na daj se imaš moju podršku .mislim da je čovjek ( nenad ) zaslužio malo veču podršku i od ostalih forumaša koji mudro šute! :D

p.s.

da ne bude zabune i ja sam hrvat! :(

D

DIONIS

Guest

DADAC kaže:
Pošto kaskam za svima jal mi je nasad mlad ne uključujem se u rasprave ali moram da kažem nije uredu da se pljuje po nekom ko se toliko zalaže ostale a krivim i administratora na propustu

D

DADAC

Guest

Moje isprike, vidim da sam nerazmišljajući najvjerojatnije uvrijedio nenada!
Nisam uzeo u obzir da je forum multinacionalan.
Nemam opravdanja za napisano, obećavam da se neće ponoviti.
Nenade, a i svi ostali koji su se našli u kontekstu, OPROSTITE, priznajem grešku! :oops:

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

ma ljudi moji pa vi ste gadno skrenuli s teme.bedastoće su se počele pisati iz neznam kojih razloga.
Pa i ako se ne slažete oko šta ja znam ...UREE,KAN,NPK...ILI KVALITETE SADNICA to nije razlog da ne razmjenjujemo svoja mišljenja preko ove izvrsne teme.
Dajte da malo spustimo tenzije iliti podignemo prag tolerancijejedni prema drugima. Ne lobiram za nikoga ali ajmo pričati (slovima pisati) o puno važnijim stvarima u svijetu lješnjaka ;) :p jer je tema strašno mnogo a nikada nečemo sve naučiti --ma kako neki pametni bili--- :supris:
Jedva čekam da vidim normalne odgovore ali radne o svezi ove teme, poooozdrav

P

pozna

Guest

E pa svaka ti cast dadac,od jucer si clan foruma i uzimas si za pravo vredati nekoga na nacionalnoj osnovi,nekoga tko je nesebicno dijelio svoja iskustva,ne teoriju,iskustva,neznam kad ce neki ljudi vec shvatiti tu razliku,sam si sebi kriv zbog svoje gluposti,nije Nenad, nego tvoj Ivkovic.ako imas potrebu ispruziti svoju jezicinu potrazi neko drugo mjesto,takvima nije mjesto ovdje,uzalud ti tvoje isprike.forum je multinacionalan,zahvaljujuci ljudima dobre volje ,ako ti je to problem ostani se druziti sa seljacinama iz svog okruzenja.a vi gospodo administratori mogli bi reagirati na vrijeme,u zadnje vrijeme ima puno,previse pljuvanja i vrijedanja i nikom nista,za sitnije stvari ste reagirali a sad nista.to nije u redu i neznam jeste li primjetili da dosta clanova koji su bili vrlo aktivni,vise ih nema na forumu,forum se razvodnio,previse svadanja.nije vam na cast,neznam zasto sam jos tu. pozdrav Nenadu ,nedaj se isprovocirati a i vi ostali clanovo foruma mogli bi nesta reci,danas je posran jedan clan,sutra ce mozda netko od vas.

A

atomizer

Guest

Kolege bitno je da se držimo tematike bez obzira bio to poljoprivrednik ili simpatizer a diskriminaciji bilo koje vrste nije mjesto ovdje.Ponašajmo se solidarno i demokratski jer ionako su se seljacima nadvili sivi oblaci ekonomije.LIjep pozdrav svima!

D

dadada

Guest

da se mi vratimo na temu o čemu bi vamo trebali pisati jer ovo ostalo nema smisla, i nenade nemoj slušati svakoga ima puno više zapravo većina nas koji poštivamo tebe i tvoje znanje i iskustvo u ovome što većinu nas ovdje zanima i zašto smo vamo.

htio sam još pitati za špricanje koliko je ono obavezno i jel ga je moguće izbjeći ili smanjiti na najmanju mjeru ovi svi programi i količine špricanja izgledaju mi malo previše.

jer gledam lješnjake stare 20 god. minimalno u vrtu kod ženine bake ima ih jedno tridesetak recimo grmova istarskoga i nikada nisu ošpricani niti obrezani a kamoli nagnojeni ili nađubreni i svake godine solidno rode nemogu reći količinu po grmu ali bum i to isprobal ove jeseni čisto da znadem podatak, i da što je isto zanimljivo na tu količinu grmova lješnjaka koji su razbacani svakako iza koje kakvih šupa i ćoškova ima samo jedan grmić divljega lješnjaka koji bi trebao biti kao oprašivač ali jednostavno je nemoguće da opraši i on sve jer je i on zabačen naspram cijele količine, nemože doći u kontakt sa svima, e sad stoga dolazi u pitanje i teza o potrebi oprašivanja sa suprotnim sortama.
toliko koliko sam ja upoznat sa uzgojom ljeske i možda bi valjalo napomenuti da se niko nesjeća neke veće bolesti navedenih lješnjaka kažu možda se i je nekad osušila koja grana ali oni nisu to gledali :scratch
eto i ja da kažem malo svoga iskustva u čisto seljačkom uzgoju lješnjaka iliti eko uzgoju možda i taj podatak nekome dobro dođe ili čisto znanja radi ;)

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269

Bok ljudi!

evo sam jučer završio i bacio svo umjetno gnojivo i pala je kiša nočas i sinoč-idealno,zar ne.

za nenada pitanje da li znaš pošto se kreće sadnica -dobra- lamberta kod vas?
jel ista cijena crvenog i bijelog lamberta?
pooooozzzzzdddddrrrrraaaaav ;)

Turopoljac

Član
Tu od
28 Kol 2008
Poruka
143

Ljudi ja isto raspravljam na nekim srpskim forumima po nekim drugim temama i nitko me ne provocira, a pretpostavljam da znaju da je Turopolje u Hrvatskoj :?: Dapače imam baš dobra iskustva, pa nema razloga da se i mi ne ponašamo civilizirano. Ionako ćemo, kako nam je krenulo, "uskoro" biti zajedno u EU a možda i članovi istih udruga.....
Eto ne treba se više osvrtati na tu temu , ali imao sam potrebu reći! :D

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269
Re: LJEŠNJAK -JARMINA

pozdrav svima koji su se ovih dana umarali na plantažama ;) sa prskanjem :p ,orezivanjem :scratch ,
prihranjivanjem lijeske :supris: ili nekim drugim poslovima.

nešto ste ljeskari nestali -slabo ste aktivni na portalu. :mrgreen:
sigurno ste preumorni ,ali neka samo radite -u radu je spas! :madmana:

bok svima

dblaz

Član
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
107

Stigao sam iz vočnjaka i pročitao postove i stvarno jadna izjava od dadca, a mogao bi on još koji put presađivat sadnoce pošto neće prihvatit ili razmotrit savjete od iskusnijih ljudi čiji se rezultati vide.
Nenade nemoj dozvolit da jedna osoba prekine tvoju aktivnost na forumu jer tvoje iskustvo i savjeti koje nesebično daješ mnogima su puno značili.

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269
Re: LJEŠNJAK -JARMINA

BOK svima vidim da nema nekog prometa na forumu pa da vam prisaopčim jednu ...pa dosta lošu vijest o svezi poticaja za sadnju novih vočnjaka.
Naime to se sigurno ukida tako da tko misli posaditi neka to učini što prije.
Izvor je siguran 100% i taj zakon je već u proceduri za donošenje,pa oni koji misle pomoću poticaja saditi sve će biti u puno manjim iznosima što za one koji se misle širiti to je jako loša vijest. :cry:
Zato što prije kupite sadnice i prijavite za poticaj jer će se vjerojatno sa datumom predaje papira i isplačivati (po starom) ako naša vlada i to ne ukine! :mrgreen: :madmana:

Najnoviji postovi

Na vrh