Koliki ti je promjer svrdla?
Svrdlo koje sam koristio za stupove je 20 cm promjera dok je ovo za sadnju 25,,,
mozda u skoro vrijeme bude nabavljen i od 35 cm,,,
to su bila malo ostecena svrdla pa ih je trebalo samo malo dotjerati u red a lakse je i to nego ih praviti od nule,,,
Kako se ti ponaša homokinetički zglob na početku bušenja rupe.Ja sam bio u dilemi ili homo ili čvrsta vez.
Homokineticki je super stvar, mozda ima malo manji hod nego kardanski zglob ali je mnogo mirniji u radu,,,
ali ako mislis ima li dovoljno velik hod to ima, i kad je podignut u gornju mrtvu tocku jos uvijek ima slobodnog hoda a nikad da ne dizem do kraja u gmt,,,
kod fleksibilnog nastavka problem je sto "moraju" biti dvojica, jedan koji je u traktoru i jedan koji ce usmjeriti svrdlo,,,
osjetno bolje ide kad se malo pomakne unazad pa svrdlo krene ravno prema dolje ,,,
kod ovog mojeg jedina je greska, ako se tako moze nazvati sto se gotovo fiksno drzi na klinu (tamo na spoju sa traktorom) pa je mala mogucnost korekcije lijevo desno, zapravo ako mora rupa biti precizna moras tocno natjerati nad oznaku a sto ponekad radi konfiguracije terena i nije tako jednostavno,,,
ali to se jednostavno rijesi sa 1 do 2 mm tanjim klinom,,,
kod vecih bocnih nagiba mora se korekcija vrsiti skracivanjem ili produzivanjem poluge,,,
na ovo mislim,,,
prezadovoljan sam busacem jer da se to moralo rucno bilo bi kuku meni ajme i pomagaj a kompletna ova skalamerija sa svrdlima nije kostala vise od 100 €