Bobicu kolika je cena trenutno kod vas na pijacama?
Huhhhh, za cijene na pijacama nemam pojma jer ne prodajem na njima ali vidim na internet trznicama da se krece oko 8 do 9 € za kilo ociscenih,,,
Buduci da sam ove godine totalno zakazao u prodaji (zbog nedostatka vremena) ostalo mi je jos neka mala kolicina koju sam ovih dana snizio na oko 8 €
Između 8 i 9 € je redovita cijena i za moje preprodavace u gradskim centrima,,,
Sto se tice cijene Orahovice ako je tocna informacija oni su ljesnjak u ljusci placali 12 kn odnosno oko 1,6 €
Ove godine je opasno bilo kupovati u ljusci buduci da je dosta velik postotak plodova bio prazan pa su valjda radi toga i cijene bile nesto nize,,,
Taj postotak jos je veci kod rucnog nacina skupljanja,,,
Zato ja ne prodajem macka u vreci vec samo ociscene no kako se cini za sljedecu sezonu imam u planu malo se prilagoditi zahtjevima trzista pa ponuditi malo siri asortiman,,,
Buduci da je ljesnjak, kao uostalom i sve ostale grickalice, zarazan treba i nacin pakiranja biti tome prilagođen, pogotovo uredskim sluzbama,,,
Kilogramska pakiranja cini se da su prevelika za takve kupce,,,:icon_weed:
Jos uvijek stojim pred odlukom dal' ce mi proizvodnja i prodaja ljesnjaka biti glavno zanimanjea to ce uvelike utjecati i na odluke o ulaganjima u tu proizvodnju,,,
Da budem iskren sve sam vise skeptican prema tom vidu zanimanja jer prevelika medijska pompa (i ljudi koji laziraju proizvodne podatke) pridonose tome da se i u ovu granu proizvodnje uvlaci uvoznicki sljam koji ce unistiti odnosno na koljena staviti i tu proizvodnju,,,
Veseli samo cinjenica da plod moze podnijeti duza vremenska razdoblja do prodaje pa je u tome "mozda" nasa sansa,,,
Mada ni u to vise nisam siguran,,,