Jao si ga proizvodnji koja se temelji na poticajima,,,
Cudno neko vrijeme doslo, svi bi nesto mukte a da lova samo curi ali gospodo nema kruha bez motike (figurativno govorim), u tom poslu nema bogacenja preko noci vec se bogatstvo stvara generacijama,,,
Imam prilike susretati se sa ljudima koji kao denis krecu u nove nasade ali velika vecina njih za tu proizvodnju odabire najlosija zemljista bez ikakve pripreme a ocekuje cuda i brdo para,,,
Jako velik dio njih ostat ce razocaran vec prvih godina o statak kasnije kad krenu sa plasmanom,,,
jako malo njih koji ce izabrati dobra zemljista, koji ce ih pripremiti prema pravilima struke a kasnije odrzavati na primjeren nacin, koji ce se posvetiti istrazivanju trzista i biti spreman ici u korak sa konkurencijom moze ocekivati zadovoljavajucu zaradu,,,
govorim, naravno, o godinama bez vremenskih neprilika,,,
Meni je ova, primjerice, uzela 70 - 80% uroda a trebala biti godina za pamcenje ali nisam poklek'o nego idem dalje u nove pobjede,,,
Divim se svima koji krecu sa velikim brojem hektara, prvenstveno radi toga jer znam koliko je posla oko njih, drugo pitam se znaju li oni na koji nacin ih osusiti kako bi se mogli skladistiti do prodaje a trece imaju li uopce skladisne kapacitete,,,
ako nemaju brzo ce doci vrijeme kad ce nas se ucjenjivati kao i uzgajivace zitarica,,,
ali velika je razlika između ratara i vocara i nije ime "trajni nasad" uzalud, naglasak je na trajni, velika su tu ulaganja i natrag nema bez posljedica i troskova,,,
Zato sretno svima,,,