• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

VETERINARSKE USLUGE

cika Mato

Član
Tu od
10 Stu 2008
Poruka
155
ŠANANA IMT 565 kaže:
Nama se prije jedno mjesec dana otelila junica i nije posteljica do kraja htjela van, stalno ju je gurala, ali nije ju uspjela izgurati, kako kaže bogec, nakon 24 h smo zvali veterinara, uredno je došao, izvadio posteljicu, dao je kravi neku injekciju i stavio pjenušavu tabletu u maternicu, sve je bilo bez greške i kvalitetno napravljen posao, došao je drugi dan provjeriti, izvadio je ostatke, te ponovio tabletu..... krava je odlično, ovaj put su veterinari učinili pravu stvar i zato im svaka čast, od one ''nesreće'' mislim da u mojoj štali nikad više neče napraviti grešku! ;)
takav sličan slučaj sam i ja imao u svojoj štali samo što je krava pobacila dvojke tako da nam je žao teliča a ipak nam je ostala krava te se nedavno otelila poslije tog događaja tako da veterinaru svaka čast spasio nam je kravu

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Je čika mato i meni od te junice je bilo mrtvo žensko tele, mrtvo smo ga izvukli van!

P

pozna

Guest
pitao bih konkretno, ti ljudi sto rade papke u privatnom aranzmanu,jel to na crno ili izdaju racun. za veterinare je jasno oni uglavnom dolaze raditi krave koje vec imaju problem,a sta je sa odrzavanjem cijelog stada od recimo 200-300 krava, kakvu kvalifikaciju trebam imati SADA po zakonu da bih to legalno radio jer koliko znam skole za taj zanat u Hrvatskoj nema.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
pozna kaže:
pitao bih konkretno, ti ljudi sto rade papke u privatnom aranzmanu,jel to na crno ili izdaju racun. za veterinare je jasno oni uglavnom dolaze raditi krave koje vec imaju problem,a sta je sa odrzavanjem cijelog stada od recimo 200-300 krava, kakvu kvalifikaciju trebam imati SADA po zakonu da bih to legalno radio jer koliko znam skole za taj zanat u Hrvatskoj nema.

večinom oni u privatnom aranžmanu ne daju račun zato su jeftiniji.
kod nas veterinari dolaze redovito na poziv i kad se radi o redovitom čiščenju bez da ima problema, imaju svoju cjenu , stojnicu i nema problema.
isto tako i za velike farme dolaze čistit, bez obzira kolko komada ima.
iz ovog se vidi da nisu u svim djelovima države isti uvjeti rada, što je kod nas pod normalno , u drugim krajevima je to problem :|

kakva kvalifikacija, po papirima bar veterinarski il poljoprivredni tehničar, al rade to i ljudi koji nemaju papirnato veze sa poljoprivredom, to se uči u kak bi mi rekli u hodu

P

pozna

Guest
hvala bogec,znaci sve po starom,mislio sam da se taj posao ipak popeo na neku razinu jer je izuzetno profitabilan a pocetna ulaganja relativno mala.i ja sam naucio to raditi u hodu,i nije nikakva nauka,a kraj münhena ima jedna skola za rezace papaka ,kurs traje 2 dana a kostao je nekih 20 eura.uglavnom praktican rad,vrlo kvalitetna izobrazba a dobije se i diploma,i jos nesta, u njemackoj normalno rezanje papaka po kravi kosta 2,5 do 4 eura,to je cijena bez dodatnog materijala,zavoja,papuca,kreme...

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
pa to ti je čisto normalan veterinarski zadatak...onaj veterinar koji to neće raditi nije pravi veterinar i to mu treba reći u lice... :twisted:

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
abrkili kaže:
pa to ti je čisto normalan veterinarski zadatak...onaj veterinar koji to neće raditi nije pravi veterinar i to mu treba reći u lice... :twisted:
ma daj koji če ti to veterinar delati :?: njima je puno jednostavnije doći u lijepoj bijeloj kuti,malo poštrumfati po štali, puknuti koju pikicu i zaračunati kojih 200-300 kuna za 10min. posla :twisted:

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
mikemekis kaže:
abrkili kaže:
ma daj koji če ti to veterinar delati :?: njima je puno jednostavnije doći u lijepoj bijeloj kuti,malo poštrumfati po štali, puknuti koju pikicu i zaračunati kojih 200-300 kuna za 10min. posla :twisted:

kod nas to svi veterinari rade, bez pogovora jer je jako velika konkurencija među veterinarima.
imaš na biranje veterinara koji če ti čistit papke kravama :D
oni koji štrumfaju u bijeloj kuti samo jadnom mogu doč kod ozbiljnijih stočara, i nakon toga je suradnja gotova, ili se radi ozbiljno ili dolazi netko drugi

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
bogec kaže:
mikemekis kaže:
abrkili kaže:

kod nas to svi veterinari rade, bez pogovora jer je jako velika konkurencija među veterinarima.
oni koji štrumfaju u bijeloj kuti samo jadnom mogu doč kod ozbiljnijih stočara, i nakon toga je suradnja gotova, ili se radi ozbiljno ili dolazi netko drugi

:shock: :shock: :shock: kaj bi naši to delali...ni ne pada im na pamet :lol:...jedno vreme su pokušavali nekaj al neznam sad trenutno kak to stoji el se još radi ili ne :scratch

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
bogec kaže:
mikemekis kaže:
abrkili kaže:

onda ću ja bogec kod tvojih veterinara na praksu,jer nisam čuo da je igdje takva konkurencija,pa moraju bit dobri doktori i svestrani,što bi se reklo stručno,'širokog spektra'.. :D

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
onda ću ja bogec kod tvojih veterinara na praksu,jer nisam čuo da je igdje takva konkurencija,pa moraju bit dobri doktori i svestrani,što bi se reklo stručno,'širokog spektra'.. :D[/quote]

nema tu nikakve posebne mudrosti...ja to pomalo idem delat tu na svom kraju...izučil sam to praktički nabrzinu kod jednog starog kovača i potkivača...dalje je samo praksa,praksa i praksa...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
mikemekis kaže:
onda ću ja bogec kod tvojih veterinara na praksu,jer nisam čuo da je igdje takva konkurencija,pa moraju bit dobri doktori i svestrani,što bi se reklo stručno,'širokog spektra'.. :D

nema tu nikakve posebne mudrosti...ja to pomalo idem delat tu na svom kraju...izučil sam to praktički nabrzinu kod jednog starog kovača i potkivača...dalje je samo praksa,praksa i praksa...[/quote]

Mikemekiš je sigurno jedno 2-3 puta mojim kravama noge čistil :D :D , ak se ne varam i najbolje mi je to napravil, sad zadnji put je mama zvala al bil si spriječen doč na jesen pa smo zvali jednog drugog, al čuda mi je napravil, rekel sam nikad više, na prolječe ak budeš mogel budemo se čuli!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

P

pozna

Guest
mikemekis, a zasto to neradis kao jedini posao? zaradit ces para i para, jel imas stojnicu ? jos nozevi ,fleksa i nesta sitnog potrosnog materijala....i lova curi.

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
pozna kaže:
mikemekis, a zasto to neradis kao jedini posao? zaradit ces para i para, jel imas stojnicu ? jos nozevi ,fleksa i nesta sitnog potrosnog materijala....i lova curi.

bi ja da nemam doma 25-30 komada stoke što krava,što bikova...i oko 30 rali zemlje pa mi to šteta napustit ;)

P

pozna

Guest
e steta,al dobro sta uhvatis dobro dode. a bio si u pravu za ono o veterinarima i bijelim kutama, tako je u slavoniji. ne samo da nece rezati papke osim ako bas nemogu izbjeci i to jednu dvije krave. cijelo stado,ha ha ha. nema tih para. al nije mi jasna logika farmera,onih od 200 grla i vise. zasto? platit ce po 100 kuna za rezanje po grlu,recimo 300 krava to je 30000 kn,a dooobraaa stojnica kosta 35000 kn. i rezat ce dva puta godisnje dok mu veterinar kojeg dobro placa,sjedi i gladi jaja. tako je u slavoniji,ili sam to zapazio na 4-5 velikih farmi.

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
da ,istina ova tvoja računica stoji,ali ako si još samo malčice inventivan jedna solidna stojnica poput moje(istina nije to poput one za 35000 kuna,ali more se bez problema delati) se da sklepati za kakvih 2-3 tisuće i još koja tisuća za potrebni alat i evo more se delati...skupa stojnica i skupi alat ne garantiraju dobro napravljen posao :!:

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
tine kaže:
Jel vi to o zlatnim stojnicama?
pa baš,da :lol: ...koštaju ko da su zlatne :scratch

tine

Dobro znana faca
Premium
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
871
Pa pitam, jer znam, koje su cijene, pa su te, s kojima baratate, vrlo visoke.
Kakav je to tip stojnice, ima neki link na proizvođaća?

Najnoviji postovi

Na vrh