• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vinogradarski strojevi i priključci

J

jnixic

Guest
Poštovanje! nije baš stroj ni priključak al je pomagalo:
Autor sam jednog novog proizvoda-pomagala u svijetu vinarstva. Pomagalo je naziva "VINSKO RAČUNALO" i služit će svima koji se bave proizvodnjom vina , jer uz pomoć "VR"-a će jednostavno , pregledno i brzo vidjeti odnose prirodnog šećera u grožđu i mogućeg alkohola u vinu. Sadrži i orijentacione podatke o sumporenju vina, ostataku šećera i količine šećera za eventualno pojačavanje mošta, te jednostavno uputstvo za proizvodnju kvalitetnog stolnog vina.
Za proizvod sam dobio potporu od Bjelovarsko Bilogorske Županije - odjela za poljoprivredu , grada Čazme i udruge vinara "ČAZMA".
U narednom periodu će sve udruge vinara u RH dobiti obavijest o načinu narudžbe i cijene za veće količine kako bi članovi imali povoljniju cijenu , a u slobodnoj prodaji će biti oko 40.oo kn. Moguće su prezentacije po udrugama , a biti će mo prisutni i na sajmovima , izložbama inovacija i sl...(obavijestit ću Vas o točnim datumima).
narudžbe na tel: 092 2452069 098 735 994 01 2897 068 jnixic@gmail.com

Pozdrav svima!

karla

Član
Tu od
20 Ruj 2008
Poruka
536
Ovaj izum me doslovno podsjeća na izračun plodnih dana i očekivani datum porođaja kod ginekologa.
Naručit ću jedan, svakako. Jel dostava poštom moguća?

J

jnixic

Guest
Smijao sam se do sad na tvoj opis...

pošaljem ti poštom samo mi daj adresu , a ako si član neke udruge vinara u svom kraju ili znaš njihovu adresu pa da i njima pošaljem dopis i ponudu ...
fala!
jnixic@gmail.com

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Sigurno korisna stvar da smeta u podrumu , pitam se kako su stari rimljani proizvodili vino bez toga :scratch

I

Ivan_Kos

Guest
puknuti svidas mi se sa ovim svojim razmisljanjima jer izgleda da mislimo isto.. 8) od kuda si, koja je tvoja vinska filozofija..? moze i na private da ne trolujemo temu. pozz

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ivan_Kos kaže:
puknuti svidas mi se sa ovim svojim razmisljanjima jer izgleda da mislimo isto.. 8) od kuda si, koja je tvoja vinska filozofija..? moze i na private da ne trolujemo temu. pozz
uf!.. moram te razocarati ..niti sam vinogradar niti podrumar ..poznajem materiju tako da mogu objektivno suditi stvar..Ne mislim sad konkretno o ovoj spravi ..o njoj sam rekao kaj mislim..
Moj stari je i vinograda ( za vlastite potrebe) ..Ja ove godine nisam popio ni 0.5 l vina .Ali vidim koliko problema od kada je on uveo današnje tehnike pripreme vina ...
Slažem se postepeno uvođenje novih tehnologija ne daje vidljive rezultate ..alli....

I

Ivan_Kos

Guest
a jebiga, zbilja si me razocaro.. 8) ja mislio ti neki eko frik, sad cemo bacat rasprave.. :mrgreen: onda koji vrag citas ovu relativno strucnu temu o vinogradarski strojevima ako gotovo da i nemas blage veze o tome..?? 8)

J

jnixic

Guest
puknuti kaže:
Sigurno korisna stvar da smeta u podrumu , pitam se kako su stari rimljani proizvodili vino bez toga :scratch

odgovor;
upravo sa strukom i matematikom! kao i sve što su kvalitetno radili u ono doba...

slafko

Član
Tu od
22 Kol 2008
Poruka
275
Prezentacija strojeva

Bilo bi dobro da se ovdje obavještava o prezentacijama strojeva za vinogradarstvo (tko,što,gdje,kad), da budemo svi malo bolje obaviješteni...

Usput bih pitao nešto...želio bih napraviti prezentaciju prikolica,podrivača,malčera i atomizera za vinograde (i za voćnjake, ali to ću napisati pod drugom temom) pa mi trebaju potencijalni domaćini koji su zainteresirani za takve manifestacije... Svaka sugestija je dobrodošla...

B

Bobo

Guest
Re: Prezentacija strojeva

UH, ovo se cekalo... Mene zanimaju oni zeleni podrivaci i bas bih volio isprobati da li ja uopce mogu s tim strojevima raditi...

Sto trebas za prezentaciju, moze se pitati negdje ovdje u vinogradarskom kraju nije nikakav problem nazvat gosp. Raguza, mislim da bi on bio voljan pomoci.

B

Bobo

Guest
SUPER video... jedva sam docekao da vidim kako taj stroj izgleda iznutra u radu...

Svaka cast!

slatky

Član
Tu od
28 Tra 2008
Poruka
222
sutra ću malo detaljnije snimit stroj izvana unutra iznad itd.

edit:

[youtube:2lde8akr]_qcu3pnO9ik[/youtube:2lde8akr]

slafko

Član
Tu od
22 Kol 2008
Poruka
275

Bit prezentacije je da se stroj vidi u radu, to ljude najviše zanima...

A meni je to u interesu zbog novih kontakata, raznih mišljenja, kritika i sl. jer se tu otvara veliko područje oko samog razvoja proizvoda... A i potencijalnih kupaca, naravno...

Mislim da bi u sljedeća 4-5 tjedna bilo interesantno pokazati podrivače, malčere i eventualno male tanjurače za vinograde... Ljudi su počeli sve više koristiti male tanjurače ili pak podrivače.

Meni bi bio od koristi svaki prijedlog koje strojeve prezentirati...

vinogradar

Član
Tu od
27 Velj 2007
Poruka
437

swizach kaže:
a koji su uvjeti za prezentacije? :D tu sam
I mene bi zanimalo??????????ima nekih uvjeta? obaveza i sl.?

Na vrh