Marko, ja cu ti prvi reci, VOGEL JE KVALITETAN PLUG!
Najveci problem u cjeloj prici je trgovac, a tu je i neznanje kupca koji se ne zna raspitati o plugu prije kupovine.
Trgovci narucuju jeftinije verzije pluga s tankom gredom, znaju da ce ti plugovi najvjerovatnije izdrzati godinu dana dok garancija traje, a kad je greda tanka dolazi do zamora materijala i greda puca. Sad pogledaj plug s pocetka ove teme pa mi reci zasto je pukao? Jd od 180ks vuce vogel plug u jako teskoj zemlji a plug osnovni najjeftiniji model s tankom gredom i najslabijim okretistem u ponudi (ako se ne varam).
Imas kod svakog proizvodjaca plugova lake, srednje teske i teske modele plugova, a najvise do izrazaja tu dolazi velicina grede, te sam stjenka iste. U mojoj zemlji neces sigurno vogela pokidati da ga vuces sa ne znam cime, jer je lako obradiva kao i tvoja, dok u posavini nasa pravila ne vrijede. Ljudi kupuju RABE SUPERTAUBE (jedni od najjace napravljenih plugova) pa ih svejedno lome. Kad rabe pukne, onda znas da tamo najjeftiniji model vogela nema sto traziti.
Na dvoristu skladista firme koja je sad preuzela zastupnistvo vogela za HR stoji bar 50 razlicitih plugova. Bio je i jedan 4br okretac 1050 XMS s ojacanom gredom. Tog je netko narucio, jer je znao sto kupuje. SVI ostali dvobraznjaci, trobraznjaci su osnovni modeli. Za nase zemlje i vise nego dobri, ali za teze uvjete oranja...