Pa imas i 7-braznih prekretaca koji su noseni... Nije to nista cudno. Ovaj plug je pravljen za ogromne povrsine i za rad sa zglobnim IMT traktorom, jer je to bila odlicna kombinacija, posto se plug u voznji ponasa poput nosenog, a ne kao prikolica. Dakle, polunoseni. Gledao sam malo taj njihov sistem spona i dizanja/spustanja, i mislim da se to moglo i pametnije izvesti, ali za svoje godiste je to odlican proizvod...
Poljaci jos naveliko koriste vucene plugove (kao prikolice) i oru s njima sa najnovijim traktorima, jer su zadovoljni s takvim plugovima. Ovaj je besplatan, pa ga nema tko zakvaciti i odvesti. Na njemu fali jedan malo veci vijak s maticom, jedno hidraulicno crijevo, pera koja idu na kraj svake brazde, te crtala. Kad je tamo ostavljen, bio je kompletan i dovezen je traktorom, te parkiran da nikome ne smeta...
Covijek je negdje iz okolice Caglina kako su mi rekli.
@zjockoo: A kako bi od njega napravio prekretac, kad ti samo fali slijedece:
Lijeve daske 3 komada
Jedan nosac za brazdu (kompletan) posto je ovo 5-brazni plug
Sistem okretanja, koji bas i nije lako napraviti u kucnoj radinosti a da drzi toliku skelemeriju
Vasar u Rumi je jako blizu i imas polovnih i novih plugova kakve ti srce pozeli, tako da se ovo nikako ne isplati raditi.
Plug je besplatan, samo da ga netko odveze, ali ga nitko nece.