Ja ti ne govorim da neznaš kakva je zemlja, al nej onda biti takši kmet zabiti i govoriti da je na murščaku zemlja TEŠKA :mrgreen: , da je zemlja teška ti bi z svojim zetorom oral 2 brazde 14 cola max...to se zove teška zemlja a ne ona koju možda uspoređujete s šudrom ili hamukom (ili ti ga tzv. pijesak) jer je to nebo i zemlja...evo ti jednoga primjera, ova zadnja slika kaj vidiš tu kao ti ga rahlu zemlju de se vidi pol traktora...i kaj vidiš na youtube snimak, vidiš da se zemlja relativno lepo rasipa 80% samo radi relativno dobre vlage v zemlji, a baš sam za probu išel oko 4-5 dana prije probati s plugima na suhu zemlju, baš je sušno bilo, bez kiše, katastrofa,dečki moji, ja sam misliv da bo mi se traktor skuhav i rastepel...nikud nikam, jedva sam oral kojih 4km/h, s traktorom od 155 konja, cele lopte od zemlje sam kopal vun,trdoooo, užas nad užasima (i ve bi si neko ko se baš ne razme mislil, gle jebote kak je zemlja tu teška)..došel sam gori-doli i dimo...nikud nikam...onda su pali 2 onak praaavi dežđi i poglej kaj su napravili od zemlje...a da sam još janoga počekal još bi lepše išlo, makar ga ne bilo potrebe jer se dalo, oral sam kojih v prosjeku 8km/h i to 3 banke sikak globoko. Isto kak i v murščaku na SVOJIMA zemljama, bile su neke kaj smo nove zeli v zakup, e tu je več bila malo drugačija slika radi gore navedenih razloga o dedekima i bakicama. Nikaj čudnoga, ljudi su za bolje ne znali a niti mogli.