• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

YANMAR , i ostali japanski traktori

tom83

Član
Tu od
17 Srp 2014
Poruka
37
Moje mišljenje je da je to previše novaca sa obzirom na uloženo ipak se to radi o strojevima koji su proizvedeni 70,80 sto znaci da su u vecini slucajeva potrošeni.da sam se ranije informirao osobno nebi nikada uzeo kubotu yanmara isekija ili bbilo kojega japanskoga traktora koje se na nasem ttrzistu nude a sa sivog su trzista,dolazilo bi samo u obzir noviji traktori za evropsko trziste za koje ima dijelova i koji se mogu naci u ovlastenim servisima. A ove azijske serije nikad vise.
 

Dubravac

Član
Tu od
31 Ožu 2015
Poruka
200
Pozz


S nošenim atomizerima imaju problem i teži i veći traktori nego što je mali yanmar.
Jedino probati s nekim manjim vučenim.
Pogotovo ako ima imalo strmine.
 

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,458
Na noseni se stavi podvoz i vuce kao i svaki drugi, ako uzmes veci traktor podvoz se skine.
Ima za kupit gotov, a za sicu ga napravis sam kod kuce.
 

Razinekop

Aktivni član
Tu od
10 Pro 2013
Poruka
340
Za Jonatan

pozdrav iz Šibenika,prije dvije godine kupio sam sličan traktor(iseki tu 1600) koji ti je sada imaš u tvojoj kombinaciji.
Kao prvo kupuješ polovni stroj i na njega nemaš nikakvo jamstvo,uputa isto nemaš,a za dijelove je problem.
Moj ima 3 cilindra, valjda 16 KS ,pogon samo zadnji i sa njim je bila freza od 110 cm.Kao što su ostali rekli ovo su "Mali" traktori i od njih ne treba očekivati previše.Freza u tvrdome samo preskoči pa se moraš vratiti,ili fezati u dva puta plitko pa onda dublje.To nisu neke prevelike dubine-10-15 tak cm.
Naknadno sam kupio roto malčer od 1 metra i u prevelikoj i gustoj travi zna zaustaviti pogon traktora.Moja freza imala je ovjes bez poteznica i kratki kardan bez zaštite tako da sam i tu naletio na " kamen-minu" i pukao mi lanac-zaštita kardana dobro dođe!
Kod kupnje ja sam prodavaču rekao da mi ne treba za oranje tako da mi je on preporučio samo zadnji pogon ,jer prednji čepovi na gumama na neravnom terenu duplo treskaju.
Što se tiče nagibnih terena i nosivosti tj,opasnosti od prevrtanja na nekim većim nizbrdicama sam izlazio na rikverc.
 

Jonathan

Član
Tu od
1 Sij 2010
Poruka
139
Svjestan sam ja svega navedenog, ali međuredni razmak mi određuje gabarite. Meni će freza služiti samo za plitku obradu tek toliko da se korovi saniraju, a zemlja je ionako pjeskovita.

Kakva je općenito razlika u radu sa dva u odnosu na tri cilindra, osim što dva ima čudniji zvuk?
 

tom83

Član
Tu od
17 Srp 2014
Poruka
37
Diesel motori sa 1,2 cilindra realizira veču uštedu goriva ali im je vjek trajanja smanjen za 1/4 jer motor mora raditi sa manje cilindara a pri tome napraviti vise okretaja koljenastoga vratila kako bi ostvario poželjnu snagu i okretaje.Što rezultira večim opterečenjem na sam motor,što više cilindara to manje opterečenje bolje performanse i vijek motora.

Radi toga planiram iz svoje kubote b7000 izbaciti dvoklipni motor koji je tvornicki ugradjen i ubaciti jaci motor troklipac.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,809
Potpuno netočno.
Ak motor postiže nazivnu snagu na, recimo, 3000 o/min, onda se radilica vrti istom brzinom bila ona za 1, 2 ili 10 cilindara.
Snagu (konstrukcijski) određuju kompresijski omjer i volumen motora, koji mogu biti isti bez obzira na broj cilindara. Ono gdje može biti razlika je srednja brzina klipa, ali broj hodova je za iste okretaje isti. Potpuno je netočno da je motor s tri cilindra trajniji od onog dvocilindričnog. To je određeno konstrukcijom.
Višecilindrični motor ima manje pulsacija po okretaju radilice, pa manje trese i ugodniji je "za uho" i ima malo drugačiju krivulju momenta, no deklarirana snaga na nazivnoj brzini je ista.
Motor s manje cilindara je ekonomičniji, naročito na djelomičnim opterećenjima, radi manje pokretnih dijelova i veće zapremine pojedinog cilindra.

Zamjenom motora nebuš nikaj dobil osim hrpe problema s pripasivanjem. Ak pak misliš ugraditi jači motor, očekuj probleme s getribom.
 
Posljednje uređivanje:

Jonathan

Član
Tu od
1 Sij 2010
Poruka
139
Pozdrav ekipo.
Jučer je stigao moj stroj, yanmar 1300 dupla vuča. Eh sad, prema satu ima skoro 800 radnih sati mada ne vjerujem da ima tako malo.... Primijetio sam da malo pušta ulje (pretpostavljam na glavi) i na zglobovima prednjih kotača.... Neki savjet???
 

tom83

Član
Tu od
17 Srp 2014
Poruka
37
Najbolje nista nedirati ako necuri jako i obilato,cesce kontrolirati nivo ulja u diferencijalu,odnosno prednjem mostu,pogonu,ako se javi vece procurivanje ulja onda ces morati sve rastaviti,promjeniti simeringe,brtve te pregledati zracnost lezajev osovine da nemaju lufta.ja sam na zadnjem mostu diferencijalu svoga traktora morao cak navarivati osovinu jer je od potrosenosti lezaja i prevelike zracnosti,lufta simering na osovini napravio riseve koje sam moran navariti i dati tokaru da otokari na mjeru i ispolira.to je moje rijesenje problema iako bi bilo najbolje da sam uspio naci drugu osovinu.
 

tom83

Član
Tu od
17 Srp 2014
Poruka
37
Bio je u takvome stanju prije nego sam ga uzeo,sto znaci da je kvar nastao kod prijasnjega vlasnika koji nije vodio brigu oko odrzavanja.
 

davidescuvkci

Novi član
Tu od
12 Srp 2016
Poruka
14
Sretna Vam nova godina forumaši. Molim Vas ako ima netko kontakt firme iz Mađarske što prodaje dijelove za Yanmar. Šikloš, Harkanj, Pečuh negdje,tako sam čuo. Hvala
 

tom83

Član
Tu od
17 Srp 2014
Poruka
37
Ja koliko znam imaš u kishunhalazu japankistraktorok satamo plus ktf. Pa furi valenice pogledaj si na netu to je ovo sto je blize nasoj granici a u unutrasnjosti madjarske imas ih more od orakera,kelet agro itd.
 

SnakE

Novi član
Tu od
7 Stu 2012
Poruka
25
pozdrav dali netko zna gdje se mogu nav
baviti nozevi za yanmar frezu osim prodeta...
Hvala!
 

Najnoviji postovi

Na vrh