• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zadrugarstvo u voćarstvu - put u budućnost

P

pozna

Guest
Re: ZADRUGARSTVO U VOĆARSTVU - PUT U BUDUČNOST

i ta ideja od kolege kosci je dobra,u ovom prelaznom razdoblju,dok nedode EU i vrijeme punog uroda,jest da su sada kolicine proizvedenog ljesnjaka male ali svakome drage i svatko bi rado prodao svoje al nema ozbiljnije povezanosti a kolega turopoljac moli da mu se netko javi i proda 50 kg ljesnjaka...

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792

@kosci
nas nekoliko slavonskih proizvođača šljive smo se jednom već sastali u vezi udruživanja,nadam se da ćemo uskoro ponovo na radnom druženju-orezivanju,ako hoćeš zovemo i tebe jer"zajedno smo skupa",imamo samo jednu manu,nijedan ne pije ako ga ne ponude :lol: :lol:

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136

ja se isto pridruzujem

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136

ja se isto pridruzujem.

I nosim tablicu iz exela...:)

K

kosci

Guest

Zovi samo zovi! Pa može i kod mene u šljiviku.

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792

idući petak idemo na pokaznu rezidbu šljive u voćnjacima braniteljske zaduge Darđanka ,pa ako netko može doći do Osijeka neka se javi na pp
Rezidba će biti 19.02.2010. godine u 16,00 sati u Dardi N. Š.
Zrinskog na završetku ulice preko željezničke pruge desno od romskog naselja.
Teoretski dio će biti nakon toga kod jezera Đola u Dardi I Gundulića 3 u Ribičkom domu ŠRD Amur.

KOBAC

Član
Tu od
13 Svi 2008
Poruka
419

kosci kaže:
Ljudi se boje "zadruga" , "klastera", "menađera", "posrednika". boje se imena.Nije bitno kako se zove bitno je da profunkicionira.Bitno je da u svemu sudjeluje proizvođač (svko na soj način).Netko će odradit informatički dio, drugi pregovarački, teći pronalazački(pronaći kupca),četvrti markentiški itd.(čini mi se da su rijeki na forumu poljoprivredne struke) što je i dobro za ovakav pokušaj.
Trla baba lan da joj prođe dan.Treba radit.

eto konačno neko na tragu mojih razmišljanja! a što se tiče straha od menađera i posrednika, i za to ima lijeke! roba - lova u početku ( malo se spusti cijena za keš i vidjet čete da neće biti problem ju prodati) , a nakon par g. suradnje i uspostave povjerenja može se pričat o plačanju!

A

aljmas

Guest

klaster Slavonska jabuka organizira za svoje članove putovanje u Friedrichshafen na sajam voćarstva Fruchtwelt.

Kreće se u četvrtak, povratak u nedjelju
smještaj je u hotelu sa 4 * ,
organizirano je stručno predavanje na sajmu od strane tvrtke Werkos agro.
organiziran je posjet plantažama jabuke i jednoj preradi jabuke

povratak je preko Munchena i Salzburga

ovo je samo primjer kada grupica ljudi okupi malo veću grupu i sa malo volje i truda od vocarstva se napravi jako zanimljiv i dobar posao

K

kemicar

Guest

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

He he Kemičar, kemijam i ja malo pokuči. Dovoljno je da popiješ zeleni čaj u destiliranoj vodi i unjeo si minerala koliko ti srce želi. A gdje su još voće, povrće, crveno meso. Vjeruj mi da bi rađe pio destiliranu vodu nego Vodovod Osijek. Osijek je nekada imao super vodu, što se sada desilo... Ovo nije voda ovoje neka klorisana tekučina bakterijološki ispravna. Sa toliko otopljenih tvari mogu je zvati i bezbojna Coca cola :lol:

C

cerim

Guest

sad imaš snijega vani koliko hoćeš pa si pripremaj vodu za piti
kažu da je kišnica najbolja .... :lol:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

To ću prepustiti voćkama :roll: Podrivač odradio svoje pa ne leži voda nigdje :)

K

kemicar

Guest

Znaš super mi je to kak svi pljuju po javnim vodovodima, a svi gemište slažu s 3x gorom vodom. Klor izađe iz vode za par minuta a tih cca 0.25 mg/l te nebu ubilo. Mislim da Os vodovod ima drugih problema a to nije klor (možda As i njegovo skidanje). Mislim da ti je bolje napravit svoj bunar a ne destilirati vodu. Nešto što se prirodno nalazi u vodi neže ti štetiti. A kaj se sve događa kod destilacije? Kam odu organske hlapive tvari koje je unio čovjek?

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728

:scratch ¸dragi moji moderatori ovog djela foruma, zanima me kakve veze ima crveno meso, klor u vodi ili destilirana voda sa zadrugarstvom u vocarstvu,,, ili je to ipak neka vizija puta u buducnost,,

dajte molim Vas uredite ovaj dio foruma da bi se mogla razviti neka konstruktivna rasprava vezana uz ovu nadasve zanimljivu temu,,,
znam da je i moj post otisao u off pa brisite i njega al temu dotjerajte u red,,,
Hvala,,,

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Najkvalitetniji forumi su forumi sa uskom cenzurom tj. kad se tema nadovezuje i vrati na svoju misao. Voda je tema za sve teme. A i ovdje se radi o pomoći zadrugaru koji ima destilirane vode, metil alkohola i sličnih nus proizvoda. Kad teme nisu povezane onda ti se pojavi 150 tema koje se otvore jednom dok "žare" i onda odu u zaborav dok netko iz pretraživača ne povuće neki dio rečenice. Bobić ti se uvijek možeš vratiti u budučnost :lol: Baš sam se pitao što te nema :shock: Ali vrnit se u crvenom tonu :mrgreen:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Evo jedan od kupaca, kako kojeg iskopam tako ću ga staviti. Ovaj je mali :mrgreen:

We are importers and distributors of fresh fruits & vegetables for the French Market: Founded in 1999, NOVAGRIM is a French company based in Paris-Rungis wholesale market in France. We specially import tomatoes, cherries, figs, grapefruit, peaches, apricots, citrus fruits, onion, garlic, asparagus, green beans, peas, mange tout, bell peppers and other vegetables. Since 1999 NOVAGRIM imports about 4 000 tons of Turkish tomatoes every autumn. So far NOVAGRIM has become the biggest Turkish tomatoe importer in France. During the 2010- 2011season we expect to import about 5 000 tons of tomatoes, 1 500 tons of vegetables and 1 500 tons of fruits from different origins. NOVAGRIM has created a powerful distribution system since 1999. Our continued growth pattern now places us amongst the leading fresh fruit and vegetable suppliers in France. In a near future other products will be imported worldwide.

Trešnje, breskve, kajsije za početak.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Kupci metil alkohola 200 tona na više...

Company Name: Access Chemical (S) Pte Ltd
Street Address: 1, Yishun St 23 (Ys-One) # 05-12 Singapore 768441
Country/Region: Singapore
Zip: 768441
Telephone: 65-67582429
Fax: 65-64843708

Shandong Shida Shenghua Chemical Group Co., Ltd. China (Mainland)
No.1 Nengyuan Lane, Beier Road, Dongying City, Shandong Province. China, Dongying, Shandong, China (Mainland)
Contact Person: Mr. Anton Lee
Telephone: 86-546-8395375
Fax: 86-546-8395016
http://www.sinodmc.com

Kemičar koji je alkohol C-16 C-18? Toga se traži 500 tona mjesečno.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Casaba import - export Netherlands
Tak van Poortvlietstraat 56, Den Haag, Netherlands
Contact Person: Mr. Richenel Sinti
Telephone: 31-0634091860

whisky, rum and other alcoholic drinks container wise. For exporting to west Afrika and south America

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792

tko kaže da se ništa ne radi?forumaši-zadrugari su se danas sastali na pokaznoj rezidbi u dva šljivika,te savjetovanju o zaštiti šljiva-herbos program,kušali više voćnih rakija i čobanca,na slici su codexnox,zvonis,kosci,kontam i dole ćerim,ujedno zahvaljujemo braniteljskoj zadruzi Darđanka na gostoprimstvu i svemu prikazanom.dotakli smo se nizom problema koji muče sve voćare napose plasmanom proizvoda,iznošenjem ideja kako to riješiti te dogovorom o novom susretu

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136

A jebemu,mogli ste i mene zvat?

Je ,dogovarali smo novi susret ,ali nismo dogovorili....
To cemo valjda opet preko foruma dogovorit...

Sve u svemu zadovoljan sam sa cjelokupnim programom.Ljepo smo primljeni,pokazali su nam sto znaju.....ALi moram pohvaliti njihove vocnjake....cista petica.

Na vrh