Moram se osvrnuti na par stvari...
@Željko, neznam zakaj ti toliko kudiš tu staru IMT hidrauliku, pa to još uvjek fala bogu odlično radi i funkcionira.
Dok recimo čujem izjave da se kod Zetora mora ručica PDM vezati s drotom, kaj tu treba više raspravljati, da je to bilo dobro i novi zetori bi ju i dalje imali
:
IMT fina hidraulika naspram stare zetorove "pdm" je bog i batina za oranje i netreba nikakvi kotač na plugu
Ako moji bivši 560 i sadašnji 565 več preko 30 godina oru s tom hidraulikom i bregove i ravnice i uvjek su dobro orali onda ja stvarno neznam u čem bi bil problem te hidraulike.
Dok Zetor zna dosta zezati i stari modeli xx11/45 i noviji xx20/40, čuo sam iskustva ljudi i najsretniji su bili kad su si postavili kotač na plug
do tad nikad pravog oranja.
No to nije više vredno rasprave, novi Zetori imaju sad drugačije hidraulike kak i ostali normalni traktori
Spominjan je i SDF, pa da se osvrnem i na to.
Bil plug s kotačem ili bez tak svejedno, hidrauliak je toliko jednostavna i toliko dobro funkcionira da nema s tim nikakvih problema i kerefeka oko objašnjavanja, a predpostavljam da je i tak na novim zetorima!
Dvije su ručice, jedan za dizanje i spuštanje, a druga za podešavanje dubine i to vrlo jednostavno funkcionira bez objašnjavanja, isto ko i na dobrim starim IMT-ima (ta je usporedba iz onoga što imam i s čim radim doma)
I kaj se tiče MITA hidraulike, Željac nađi mi podatak da je to kineski proizvod????
Navodi se svuda da je to Europski proizvod, odnosno generalno se proizvodi u Indiji, a Italija je distributer za Evropu i opet se nigde ne spominje kina!
Spominjan je i Farmtrac...
Po meni, Farmtrac je bolji izbor traktor od Zetora Majora koji je sklepan toliko bezveze, ma bolje da se oni nastave držati Proksime i Fortere, tu im je budučnost, ma kakvi majori. To je recimo koda bi kupil JD, ali iz Indije
: