Borisllav360
Iskusan lik
- Tu od
- 1 Srp 2017
- Poruka
- 1,609
Probali smo ga,ima dobar baš motor nema šta.Fiat je isto dobar ali on nema mogućnost kardan preko brzina i to mi odma ne odgovara.
Dobri su oni nema šta ali za moje standarde skupi su za održavanje, tako da Zetor se najbolje uklapa.
Zetor ima 540/1000 plus preko brzina.Da, ali zato na Fiatu imaš 540/1000 kardan
Zetori su kod nas zastupljeni i ima dijelova za njih dok za ove druge nema toliko,tako da zetor ostaje na kraju.Zeznuo bi se za održavanje traktora. Zetor možda ima jeftinije dijelove, ali kad ih trebaš mijenjati i do tri puta nego na nekom drugom zapadnom, onda to više ne ispadne jeftinije.
Zetor u šumi je sve samo ne jeftin za održavanje po mojem iskustvu.
IHC ili neki stariji Same ispadnu puno bolji izbor od Zetora.
Ne bi se s ovime nikako složio.Malo koji zapadni traktor može podnijeti maltretiranja kakva su uobičajena po šumi.
Koji je, pak, ovo model?
Pogotovo stari fendtovi 600 serija ili mercedes traktori, za sumu ekstra. Za ovog mercedesa ljudi nemaju sta da kazu, nema gdje ne ide i ne prolazi. Dok je ova 600 serija napravljena dosta masivna i isto je hvale za sumu, samo je godine pregazise..Pišem iz iskustva.
Ne bi se s ovime nikako složio.
IHC 956xl napravio preko 4000 radnih sati u šumi u 2 i pol godine, niti kune uloženo u njega. Ok propišao je na sve strane, al kupljen je bio stvarno u dosta lošem stanju i nije čudo što su ti semeringi otišli. Vjeruj njemu je doslovno "duša" bila čupana i nije posustao i još ide.
Znam za još dva IHC i oba su napravila hrpu sati u šumi bez ikakvih grešaka. Isto tako znam za par Same starijih tipova.
Dok kod Zetora nemam takvo iskustvo. Upravo suprotno. Znam tri ZTS 16245 koji su pukli na pola, otišla getriba, pukla radilica, hidraulika da ne i ne pričam. Sličnih primjera i sa manjim zetorima 7745/7045/5340. (Ok oni nisu pucali na pola, ali stalno neki kvarovi bili.) Jedan od glavih razloga su nekvalitetni dijelovi.
Takvi kvarovi su bili dok ih se intezivno koristilo ušumi. Čim su radili jednostavnije poslove, tad se više nisu ni kvarili toliko.
Ova slika gore je tipični primjer kvara koji se desi na Zetorima. Ne kažem da se to ne može desiti i na nekom drugom, ali šanse su puno manje.
Ovo je moje iskustvo, ne znači da neko drugi možda nema drugačije. Ako će se paziti na njega, neće puno i teško raditi, onda vjerujem da će biti dobar
Ima i Zetor 540/1000. Al za šumu to i nema neke veze. Malo koji zapadni traktor može podnijeti maltretiranja kakva su uobičajena po šumi. Istina je da su djelovi loši ali kad na nekom zapadnom za neku gumicu daš 700-800-1000 kn, a da ne govorimo o ozbiljnim stvarima… Npr ovo je za Zetora 2200 kn. Koliko je na Fiatu ili Same-u
Za ta dva neznam al znam za masseya 3080 rabljeno plačeno 800e.Ja još čekam odgovor na ovo...
Ja još čekam odgovor na ovo...
Ja još čekam odgovor na ovo...
Očigledno još niko to nije morao mijenjati na njima, pa se ne zna cijena
Kaže jedan stari majstor, da se jedino Zetor i Ursus mogu sami pokvariti preko noći u garaži. 😀
Malo šale.