• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Aco 93

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,525
Šteta kaj nisi još malo truda uložil, kad je već bila prilika.
No dobro, ti najbolje znaš. Koliko ti je debel lim na podu?
Videl sam prije prikolicu člana Bagudina, i nemam riječi. Onu bi stvarno trebalo kopirati, bar po glavnim dimenzijama.

Ovo kaj veli Puknuti, lim na dasku, zbilja je najbolje rješenje, no nikom se to neda raditi. Imam doma prikolicu s drvenim podom i Tehnostrojku s limenim. Sreća kaj su stranice drvene.
Eh da je moguće na objema iskoristi prednosti obiju...

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
prvo sto mi je palo na pamet kad sam vidio oljusten sanduk je bilo "yebem vas nenormalne", naravno u pozitivnom smislu
zbilja ste se potrudili

moje misljenje je da je ta prikolica prevelika za TV, osovina previse naprijed za brdo (a kako vidim kod tebe je brdovito), kuka na traktoru duga, mislim da je ruda dovoljno duga da bi kuka bila tik uz traktor - cuva zglob, lakse je za manevrisanje, o skretanju uz/niz brdo da ne pricam

...2,5 t :eek:, moja je rucni rad, 2,4x1,6x0,27 -> 1 m kubni, osovina skroz nazad, ruda skroz do traktora, puna sljunka (cca 1,5 t) za traktor je vrh, i za povuc i za zaustavit

ako su lezajevi na tockovima kao na maloj bjelovarskoj, (kuglicni)....nece dugo nositi 2,5 t a kad bolje razmislim nece ni tomo :blackeye

jedina pozitivna stvar u cijeloj kombinaciji je sto imas kocnice

moj savjet je da ovu sutnes dalje, vec kad je ovako sredjena, mozda nesto i zaradis, a sebi nadji nesto manje, ili rucni rad ili tvornicku ali onu malu

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Svi imamo svoja mišljenja , prikolica je super obnovljena , tehnićki dotjerana , a pitanje ako ide u prodaju ko će to priznati a i platiti , možda i hoće i neko od nas forumaša koji možda jedva ćeka da je smjesti u svoje dvorište . Prodaja bi bila za moje poglede jako loša stvar , što se savjetuje ? kupiti lošiju , manju , glupost . Koliko je 2,5 t veća od 1,5 t ? da je obnovio 1,5 t to bi bilo u redu ? Prikolica sigurno nije prevelika i konstrukcijsi je rješena da je koriste manji traktori , a što se tiće tonaže da li su koji imaju orginal 1,5 t trpali recimo šoder sa nastavcima te vozili po brdima i dolinama ili svaki trpao onoliko koliko je smatramo da naši traktorćići mogu sa sigurnošću vući a bogami i zaustaviti ! Ako je sanduk veliki lakše će prevoziti svakojaki teret , a bez obzira na to koliko vidim i nastavci su predviđeni što je isto tako u redu za mene je prikolica ok i ako je na prodaju ili zamjenu možemo se ćuti moja je TV 1,5 potrebnpuno manje uređenje ( šmirglanje i farbanje )ali to nije problem jer se već ima iskustva , a meni će onda ostati da se sa svoim 822 mućim sa 2,5 t:rolfer::rolfer::rolfer:

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
.,ZJ lim je 3mm debljine. znaš kako kažu ljedi da je babi ona stvar bila bi deda tako je i sa tim našim prikolicama.

.,EDOSOKO a znaš i sam koliko je posla dok onako očistiš i onda prodaj ma tabi košala više nego da naručiš novu da ti neko radi.koliko sam izgubio vremena snjom to nije niš Živaca duplo više.u ša got podiraš nevalja skrivljeno šupljo hrđavo da nenabrajam.a zadnji dan je bio vrhunac gluposti sta sam napravio neću ni napisat bolje da neznate bio sam poludio skoroz .
ležajevi su još oriđiđi na njoj tvornički 30g stari lako ih zamjenim pa nek budu još upola toliko ja zadovoljan.
imao sam ja onu manju koju sam radio po orginalu i valjda si vidjeo po slikama,al sam ju prodao hvala bogu i nebi je više poželio. kuku ja imam i orginal za ovu prikolicu ono je kuka od stare prikolice.

.,ARNO u potpunosti se slažem sa tvojim razmišljanem i potpisujem al nebi mjenjao hvala ja ću se boriti ako treba sa ovom. ima ovakvih prikolica nekoliko u mom kraju al niko se nežali na njih.kad mi bude prilika da poslikam jednog čovjeka koliko trpa na nju stvarno pretjera sa teretom i vozi tomo nju već 25g. bez kvara,svi mu govore ptrgat ćeš ovo,ono al niš ne puca.
i zaboravio sam napisat da sam vozio cjepanice 4m prekjučer i ljepše ide nego sa starom sa 3m drva barem mi se tako čini,kao da manje ljulja a i kočnice vrjede za pola prikolice.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
znam koliko je posla, zato mi je i palo na pamet......
ali sve se placa a oglasi su cudo, uvijek se nadje neka budala koja gleda u farbu i kaze hocu TO i nista drugo, reci kolko kosta
ne kazu dzaba: o ukusima se ne raspravlja
samo se nemoj sentimentalno vezat za prikolicu, yebes pleh

jos nam reci sta se desilo, ostavio si to sve napolju a preko noci pala kisa?

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
.,ARNO u potpunosti se slažem sa tvojim razmišljanem i potpisujem al nebi mjenjao hvala ja ću se boriti ako treba sa ovom. ima ovakvih prikolica nekoliko u mom kraju al niko se nežali na njih.kad mi bude prilika da poslikam jednog čovjeka koliko trpa na nju stvarno pretjera sa teretom i vozi tomo nju već 25g. bez kvara,svi mu govore ptrgat ćeš ovo,ono al niš ne puca.
i zaboravio sam napisat da sam vozio cjepanice 4m prekjučer i ljepše ide nego sa starom sa 3m drva barem mi se tako čini,kao da manje ljulja a i kočnice vrjede za pola prikolice.

Ja sam se malo šalio ali kada bi ponudio ne bih puno razmišljao , moja je kod mene preko deset godina i ja prezadovoljan , istina imam i kikindu za ferka , ali i ovu vućem sa ferkom samo sam ja još dogredio uz hidroulićne koćnice za tomu i zraćne za ferka tako da ih obavezno kapćim jer ferko sa svojim koćnicama i nije nešto ali kada primi zrak na tominu prikolicu to je onda druga prića , a koćnica i dalje glavu čuva , još bi ti savjetovao da si ugradiš pomoćni kotać radi lakšeg manevriranja kada je otkapćena i lijepu nadogradnju ( punu ) radi žitarica i raznoraznih gluposti što prevozimo,

Posljednje uređivanje od moderatora:

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
ma znam da se šališ,ima moja prikolica kotač orginal pogledaj malo bolje on ti se preklopi u šasiju pa ga možda nevidiš.

nastavci će biti onako kao kod grofa od mreže pošto se ko nas sadi samo kukuruz i to se bere u klipu tako da za pune nema potrebe. a najviše mi trebaju za drva cjepana pošto se bavim sa drvima pa mi treba za cjepana da više stane.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
ma znam da se šališ,ima moja prikolica kotač orginal pogledaj malo bolje on ti se preklopi u šasiju pa ga možda nevidiš.

nastavci će biti onako kao kod grofa od mreže pošto se ko nas sadi samo kukuruz i to se bere u klipu tako da za pune nema potrebe. a najviše mi trebaju za drva cjepana pošto se bavim sa drvima pa mi treba za cjepana da više stane.

ok samo pazi kada radiš zadnju stranu nastavaka ! MIslim da je bitno da u rikverc možeš kipati bez skidanja zadnje strane , jer kod grofa to nije slućaj , ako nemaš ideje javi se pa ti poslikam svoje detalje , ili radi da možeš kipati u stranu bez skidanja stranica , što ti više treba

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Pozdrav prijatelju Aco.

Posao si odradijo za odlično ocjenu, hehe :mrgreen: čak bolje.
Ako je prejaka (2,5T) za Tomu, to se lako riješi, manje trpaš i to je to. Ako je velikih gabarita onda to dobro posluži kod lakših tereta.
Ako ti teraš sa njom 4m drva onda nije nit prejaka jer ju trpaš preko glave, to je malo previše :mrgreen:.
Skidam kapu tvojim kolegima koji su ti pomogli kod tog zahebanog posla (inače bi ti stradao previše) sa hrđom ali čini mi se da i ti njima dobro uzvračaš i da je to dobra suradnja pa ste svi zadovoljni.

PS
Jedva čekam kako budu stali novi kotači.

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
bok prijatelju!

ma netreba toliko hvale za tu prikolicu to je malo više truda samo uloženo.
e sad dal je prejaka ili nije valjda je to neko proračunao u tvornici prije nego su ih počeli proizvoditi.
pa poslikat ću kad natrpam 4 metra dra pa ćeš vidjeti koliko je, meni se nečini nešto pretjerano puno.

pa čuj puno su mi pomogi stvarno bilo je tog čišćenja dosta.a znaš da im uzvratim uvjek kad mogu i koliko mogu.

B

BAGERISTA

Guest
Pozdrav kolega....:mrgreen:

Samo ti nju narokaj,m,,ima da vozi,,,ne da se mazi,,,samo ne pretjerivat,,,jer šteta bi bilo da je razletiš,,bezveze....:supz::mrgreen::mrgreen:

Daj još koju sliku kad stigneš od prikolice,,.........:partyman:

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
pozdrav prijatelju!

ja trpam uvjek punu kad se vozim po dobrom terenu.slika će biti sad ću počet spremat sjeno kad se vreme malo popravi pa će onda i drva biti za vozit,pa ću onda malo poslikat sa teretom.

B

BAGERISTA

Guest
More,more,da vidimo ča stane na nju............:partyman::partyman:
Vijerujem da je ljepo nakrcaš,,,,,,,,,.

I moja si vozi 10,bala svaki dan u sezoni od sena,,tako da je to isto lipa težina......kad pogledaš u težini..

G

GROF

Guest
., lip TI pozdrav prijatelju!

., čekamo još slikanoga i pisanoga materijala otebe., eh DA!, sigurno si u velikim akcijami kada te vako dugo ni?!, neka, neka., barem ćemo imat ča za čitat i gljedat.-

., veliki pozdrav tebi i tvojima čitamo se, čujemo se, vidimo se ...

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
., lip TI pozdrav prijatelju!

., čekamo još slikanoga i pisanoga materijala otebe., eh DA!, sigurno si u velikim akcijami kada te vako dugo ni?!, neka, neka., barem ćemo imat ča za čitat i gljedat.-

., veliki pozdrav tebi i tvojima čitamo se, čujemo se, vidimo se ...

bok legendo!

ma bit će slika sam neradim baš sa traktorom ovih dana nešto posebno jer vrjeme neda ništa za delati. sad je bravarija,betoniranje vitlanje građe,cimermanija itd.da nenabrajam čim se bavim ovih dana.

aj pozdrav tebi i tvojima.

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
nekoliko slikica od izvlačenja trupaca,napokon malo ulovio da poslikam jer je motorka stalno u rukama.
timber1.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

timber2.jpg

timber3.jpg

timber4.jpg

timper4.jpg

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Gadan i opasan posao , treba dosta sreće u radu sam neka je ne ponestane , sretno !!!

B

BAGERISTA

Guest
Kolega skidam kapu,,:supz::supz:,ne da ga delaš,,,nego delaš bez milosti,,,i neka vidim traktorčina čupa vanka driva,,bez šale.........:prayer::prayer:

A to da je krvav posa,vijerujem da je,,,,svaka čast...
Pošto je kod vas metar drvi...i koje vrste..

G

GROF

Guest
., lip TI pozdrav prijatelju Aco!

., fala za predivne sličice te predivne šumske prerije!, lipota i divota za oko i dušu., čuvaj se, sretno VAM svim skupa sa tim preteškim delom., aj Bog!, čitamo se, vidimo se ...

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
Napoko da odgovorim danas nedjelja poa će mo malo odmarati i po forumu kopat,ovaj tjedan je bilo dosta posla i previše.

.,Arno da posao je po šumi dosta tezak i nije za raditi viš od 8 sati barem mi tako prakticiramo jer se čovjek dosta umori i gubi se koncentracija za rad a onda bi se mogao i ozljedit ili neku piz....ju napraviti.neznaš šta je gore motorka,voziti traktor ili vući sajlu sve ima svoje prednosti a i mane.

.,BAGERISTA hvala ti za tvoje komentare uvjek su orginalni.A čuj mora se nešto raditi mi smo u G.kotraru a šta ćeš delat nego po šumi kad je ima i počela se spuštat do naselja sve zarasta jer se poljoprivreda smanjila skroz malo se obrađuje zemlje i eto šume. Traktor je dosta jak da al kad je blato ko šta je bilo kad sam slikao bez lanaca je čista 0 nebi vjerovao tu smo stavili samo zadnje al prednji kraj samo šeta nemaš volana.

ovako cjene drva su dosta različite ja imam dosta jeftinija od nekih kreću se

od 250-300 kn/pm(prostorni metar) to ti je za bukove,grabove,cerove cjepanice
a trupci na lageru 240kn/m3 bukva,grab,cer.

.,Grofe pozdrav,a sličica bi bilo jako puno samo kad bi neko bijo samnom i slikao ja ili zaboravim fotić ponjeti ili sam u delu da ne stignem poslikat.

Na vrh