Kulagic1509
Član
- Tu od
- 3 Sij 2015
- Poruka
- 113
Koju snagu agregata trebam da mogu tjerati Telwin 165 HD Inverter i zavarivati s klasičnim elektrodama 2,5 mm?
Trebam pri kleti, a priključak struje je bezobrazno skup.
Koju snagu agregata trebam da mogu tjerati Telwin 165 HD Inverter i zavarivati s klasičnim elektrodama 2,5 mm?
Trebam pri kleti, a priključak struje je bezobrazno skup.
Meni na mom telvinu 186hd tehnology pose 7kw da treba
Taj podatak nije točan, zato sam i komentiral. Netreba motor za 10kW kad agregat predaje 230x42=9,7kVA, 9700x0,8= 7,7kW
Dakle, treba agregat od 10kVA i to za maksimalnu struju. Neznam samo kak bi onaj bijedni priključni kabel s još gorim utikačem vodil 42A, a i koliki bi trebal biti osigurač. Uostalom, za 40A treba biti instalacijski vod od 6mm2, a takvu instalaciju ima vrlo malo domaćinstava.
ZJ upravo tako!
Nešto nije u proračunu točno jer ja imam na ulazu u aparat tvornički kabel 2,5 mm2, a namjerno sam varil 3 dana po recimo 6 sati na dovodnom kablu 1,5 mm2 i dužine 20 metara, lagano (ili gotovo ništa) se osjecalo da je topli, ali ništa strašno....
Ja sam kupio polovnog za male novce. Uglavnom za polje: bušenje, mješalica, pa ponešto i zavariti. Kad je udaljenost 40 m onda svakako mreža.Hvala, znači ništa.... ipak je jeftinije napeljat struju u klet nek kupit takvu mrcinu od agregata....
Samo je pitanje cijene priključka, najbliža struja je 40 m od mene na susedovoj kleti
infrasrukturu ne plačaš , samo priključak