Pa moram imat novije od susjeda, će neko mislit da sam sirotinja. realno sve ovisi koliko dobro održavaš i kakve si sriće. To je sad postalo potrošna roba zato jer mogu, nećeš pješke ić 50km na posa nego kupit novije ili krpat staro. Njima dobro u svakom slučaju. Audi, svaka im čast na rješenju za KOMPOST u a4 b8.5 di je ona mreža šofer šajbe ispod koje se nalazi rezervar s tekućinom za brisače i usis za zrak u kabini. Zaokruženo u crvenoDanas se auto vozi max 3godine,i kupuje novi.
Ali mi se ne držimo toga već vozimo 5,čak i 7 godina i onda govorimo da auti nevaljaju.
Ja ne razmišljam u pravcu kvarova ili dugovječnosti samog motora ili dijelova ovjesa ili kompletnog auta, udobnosti vožnje....Svi ljudi imaju pravo imati svoje mišljenje, ti si svoje samo i napisao, nemam ništa protiv.
Ja sam zajedno sa suprugom, za potrebe obitelji imao i vozio jako puno automobila, neke kratko, neke duže. Da ovdje napišem približno točnu brojku izazvao bi sablazan, pa neću. Jako dugo smo koristili po dva automobila istovremeno.
Zadnja smo 4 kupili nova, ganc nova, te vozili ih godinama.
Dosadašnji cee'd je napunio 11 godina - bez kvara motora, mjenjača, kočnica, volana itd. Dok smo kupili taj auto mnogima smo bili bijele vrane. Dok smo se osvrnuli iza sebe, možemo se samo s poštovanjem mu nakloniti i reči hvala, za svu udobnost, ljepotu putovanja, za optimalnu rastrošnost, ili potrošnju. Još uvijek je imao svježi izgled, mamio pogled prolaznika ali i znalca. Ima li boljih preporuka od ovakvog prelijepog iskustva, ako ima rado bi da se podružimo s tom obitelji.
A motor, ako sam se dobro informirao, počeli su ga proizvoditi u veljači ove godine. Koliko smo se do sad s njim družili i vozili, veoma je zanimljiv, jak, živahan, tih, a potrošnja mu je kakvu nisam mogao sanjati ni u najljepšim snovima. Za sad ga još ne gazim, više ga pazim, ali vidim i jasno mi je da troši s nas dvoje, ili s četvero odraslih, proteklih dana, u lokalnim uvjetima, grad, selske ceste, gorice, od 3,8 lit/100km, do ispod 6 lit/100km. Ali tek se vozimo par dana, malo preko 400 km, usprkos svemu imamo pravo biti optimisti i zadovoljni.
Teško da ima oko nas (mislim pod tim mene i supruge) puno velikih znalaca, s iskustvom na tom novom motoru, koji budu dali kvalitetniju recenziju. Vrijeme bude pokazalo kakav je i koliko vrijedi. Ja sam bio taj koji ga je izabrao i budem glavni krivac.
Za sad samo guštamo i uživamo u vožnji, a nekog vraga i mi o vožnji nakon toliko godina znamo. 🥂
Vjerujem, ustvari i provozal si me sa nekima od njih.Pa jesam...raznih s raznim motorima i pogonima, vjeroval ili ne.
Motori ko motori...
Ono kaj me više smeta kod novih auta s malim motorima je raspodjela mase.
Za razliku od tvojeg auta s gusanim blokom i motorom ispred prednje osovine, ovim autima se zimi nemreš ni pomaknuti z mjesta jer nemaju gripa. Pogotovo hibridi, koji imaju baterjje ispod zadnbih sjedala...trebali bi imati utege na prednjim kotačima
Mi smo bili kupili novog Golfa 3 benzinca i vozili ga 7 god, 7 mjeseci i 14 dana - bez kvara, osim zamjena zupčastog i natezača nakon godinu dana vožnje, fučkali su... Dali smo ga "staro za novo" radi neimanja klime i uzeli Škodu Fabiju combi 1,9 diesel, s klimom. Vozili ju 10 god i 2 mjeseca, bez kvara, jedna zamjena selena, guma i akumulatora. Kupili KIA cee'd benzinca, sa svom opremom i prodali ga nakon 11 god. Da su samo stajali u garaži bilo bi dugo vrijeme.Ja mjenjam svake 2-3 godine, ne vozim 7-8 godina isti. Jednostavno mi dop...i nakon godine dana jedan te isti auto.
E da, moji su prosječno stari 15-18 godina🤭 i sa što manje elektronike.
Jednom sam kupio novi auto i mislim da nikad više. Vozio ga 3.5 godine i prodao. Ne zbog cijene ili kvalitete, jednostavno mi auto dojadi nakon kratkog vremena i želim probat nešto drugo. Promijenio sam ih 30-tak kom. do sad, možda i više. I sad nakon godinu i pol kak vozim ovog Tucsona htjel bi neš drugo. Čim ga prodam dolazi nešto drugo, imam već viziju ali dok je on u dvorištu nemam kuda sa još jednim.Mi smo bili kupili novog Golfa 3 benzinca i vozili ga 7 god, 7 mjeseci i 14 dana - bez kvara, osim zamjena zupčastog i natezača nakon godinu dana vožnje, fučkali su... Dali smo ga "staro za novo" radi neimanja klime i uzeli Škodu Fabiju combi 1,9 diesel, s klimom. Vozili ju 10 god i 2 mjeseca, bez kvara, jedna zamjena selena, guma i akumulatora. Kupili KIA cee'd benzinca, sa svom opremom i prodali ga nakon 11 god. Da su samo stajali u garaži bilo bi dugo vrijeme.
Imali smo prije njih i uz njih više desetaka automobila, svih vrsta i fela, da ne nabrajam, mnoge bi siguran sam zasmetao taj popis.
Nabrojio sam sve ovo samo da ne brinete za našu odluku, što smo i zašto smo kupili baš ovaj i ovakav automobil. Ne strahujem za naše odluke, više me brinu nadobudni i neznalice u prometu, s kojima se moramo koturati. Oni tipa Audi na parkingu kod VŽ stadiona, koji ti potegne crtu s retrovizorom od tvojeg retrovizora do zadnje haube. Važno da je marka a vol za volanom, no da ne maltretiram.
Mi imamo razlog i pravo uživati u našem novom ljubimcu, a svi drugi neka voze, tko što voli ili može. ☕.
Samo do jedne granice. Postoje "vise sile".Svako je sam kovač svoje sreče.
Alooo, nemoj tako 😂😂 U zadnje vrijeme sam proveo više popodneva u birtiji, vikendom također, zašto? Pa ne znam... Bogmater... Ah da, sad sam se sjetio, zato sam i propao 😰😱🤣I popodneva i vikendi provedeni u birtiji… I sve je to ok. Svatko zna za sebe kaj mu najviše paše. Al onda treba biti svjestan da ono kaj imaš ovisi o tvojim radnim navikama a ne o horoskopu i onda cviliti kak je teško.