Da, i ja sam dvadesetak godina ložio bezveze, odokativno, ali kad sam na FHR pročitao temu loženja centralnog na drva, malo sam se zamislio... i kada sam tamo vidio kakve kotlove i automatizacije ljudi sami naprave, baš dobiješ volju malo se ozbiljnije time pozabaviti.
Dobar dan,
"Jako mi je drago da sam pročitao ovo prethodno napisano."
Imali smo ja i mnogi drugi, privilegiju "tamo" detaljno i vrlo stručno raspraviti i razraditi svaki "detalj i ili komponentu" posebno, u tančine.
Bilo je "tamo" jako aktivnih forumaša neki su i ovdje, "u raspravama", a danas sa nevjericom i iznenađenjem imamo spoznaju da ovdašnji zapravo neke od "sastavnica" sistema CG na drva, doma, kod sebe, nisu realizirali. Važno da su hiper aktivni pisali, ali niti danas na temelju ne znam kojih SSM iskustava...
Bila je "tamo" dobra ekipa, odraslih i ozbiljnih ljudi, sa svakojakim znanjima, s puno volje i entuzijazma.
U predahu i jeku "korone", susrelo nas se petnaestak, tamošnjih forumaša, u N. Vinodolskom, kod jednog uspješnog samograditelja kotla za CG na drva, opremljenog, "svom silom" automatike i kompjuterskog nadzora, a sve razvijeno u homemade i hoby domačih ideja i realizaciji forumaša.
Tamo se tada događalo nešto prelijepo.
Slobodan sam napisati, da sam i ja bio dio tih "fantazista" i sve svoje želje, po toj problematici sam realizirao 2011. - 2012. Bez te ekipe ja bi ostao tutlek i bedak... za CG na drva.
ako imaš pouzdano napajanje strujom.
Dokazalo se i pokazalo u mnogo primjera, da smo po tom pitanju u HR još mnogo puta zalutali u 21. stoljeće.
Lp, svima, koje ovo zanima. 🥂