...djedom, koji je nazalost preminul, a koji mi je bio sve na svijetu...
clap)::icon_pray:
Ja sam odrastao sa djedom koji mi je također bio sve na svijetu.... također preminuo davnih godina..... slična situacija, 71 godine ispraznio štalu i kupio polovnog 533 zrelog za generalku ( 64 godište) na nekom kombinatu kod Varaždina.... radio je snjim godinu-dvije, generalka, radio dalje, što svoju što uslužno jako puno, pred rat opet generalka...... pred 5-6 godina je promjenjena instalacija, dotjerano par sitnica, limarija, i dan danas taj traktor radi, i nije daleko do generalke...... na njemu sve originalno osim potrošnih dijelova i glave koja je mjenjana na prvoj generalki ( da citiram dedu, njegove trvdnje ).... traktor još uvijek u obitelji, ali na neprijateljskoj strani.... krči mjenjač cjeli vijek, niko ga nije pretjerano štedio, a traktor se stvarno naradio, i dalje krči i i to pokazuje da taj problem krčanja je očito samo u našim glavama.... sa malo pažnje s emože dobiti da gotovo i ne krči, samo ponekad,..... ali i ovdje gdje nije pažen krči 50 godina...i bude krčao tko zna još koliko... zašto s eonda zamarati?
Ja sam prošle godine kupio sebi 533, u lošem stanju, izrazito lošem..... složio ga, vozi radi, nikakve brige...... a kupio i traktor i sredio ga za cijenu samo šlapa iosnovnog servisa susjedovog koji radi manje od mojeg, a lizing traje još puno godina.... i sam prizna da ne vrijedi tolikih novaca doči u birtiji sa novim masejem i ispasti faca tih 10 sekundi dok izađe van...... i taj moj krči...i bude krčao isto tko zna koliko..... i zašto razbijati glavu stime?
A puknuti, imam ti ja ideju, doniram ti petbrzinsku getribu od 533 pa u nju slaži sinhrone, pa nebude krčalo...