• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Joe
Vidim ima prinove pa i izboljšanja.
Odkud ti taj jednobrazdnjak? Imaš ti dvobrazdnjak i njega ti Toma komotno vuče. Zašto sad ovoga trebaš, sa onim brže odradiš posao?

A korpa ti je sad umesto prikolice. Sve ok ali težko češ bez prikolice ipak je ona za teže terete. Ajde malo pojasni.

Dobio sam povoljno ovaj jednobrazni, pa reko da probam i batuje! Razlog: jednom sam orao sa dvobraznim, a uslovi za oranje su bili takvi, da je mogao samo u "prvu/brzu", a u "drugu/sporu" već nije imao snage vući - falilo još malo snage, ajd da kažem da mi je trebalo LDA820.
Skinem zadnji plug, krenem samo sa jednim, i za neverovati...komotno sam odradio u "drugu/brzu", i imao osećaj da je moglo još dublje ići plug, i tad bi vukao, ali već je bilo do daske zaboden u zemlju. Ovaj plug je za nijansu veći i mislim da će mu biti taman :scratch videću kad probam.
Kad sam se sabrao, ispalo da sa jednobraznim pre završim oranje, nego sa dvobraznim!:D
Jedan deo moje parcele obično orem krajem leta, a uslovi za oranje su tad očajni, kad oberem i izmalčiram mak...čekam prvu kišu da uzorem,(a kasnije drugu/treću i da frezom spremim za setvu i sijanje krajem 9-tog meseca), i najviše mi zato treba ovaj jednobrazni!
A u kasno proleće...dvobrazni je milina jer su uslovi daleko, daleko bolji!

Što se tiče prikolice, i meni je žao što sam je uništio...al morao sam!
Drugar platio 100000 dinara oko 900e kaznu za neregistrovanu prikolicu.
Mene isto zaustavi milicija(ja već video kako 900e leti u nebo), gore 6 bureta od 200litara, idem brati grožđe i posle duge rasprave tralalala...me pustili, navodno jer sam imao ispravna svetla na prikolici.:idea:

Posle se ja raspitam da registrujem prikolicu:
treba kočnice(zračne ili hidro), okretna kuka, fiskalni račun od materijala kojeg je izrađena, dva svedoka da sam je ja pravio(a nisam, tako je kupljena...a nije ni bitno, to je najmanji problem), max nosivost prikolice bi bila: 750kg -(minus) težina prikolice ako se koriste felne i gume od auta, atest,udaranje brojeva, slikanje same prikolice, 100 papira, zahteva i čuda, registracija svake godine blablabla...

E, kad sam tada stigao kući, uzmem veliku brusilicu, odčepio ladno pivo, i registrovao je momentalno...isekao na proste činioce i hteo da odnesem na odpad, i opsovao celu našu državu i zakon! Cigani voze kola neregistrovana,samo menjaju tablice, a o prikolicama da i nepričam...kakva svetla registracija itd...to je bilo i kraj moje rasprave sa milicijom kad me zaustavio i prcao u mozak!
Kaže milicajac: "oni su ugroženi" pa im se dozvoljava - reko jel"...a nas zaposlene treba karati, kaže on - "naravno" tu se uteruje lova...mislim se u sebi, ma vucite se u 3pm...kaznite me, bole me ku.. al izgleda da je bio dobre volje, i reče: sedaj na traktor i šibaj da te moje oči nevide...uffff

Kasnije kad sam se malo oladio, rešio da skleptam ovu korpu.
Inače meni je prikolica trebala samo za berbu vinograda, i odneti burad do kazandžije da peče rakiju! Ostali poslovi su bili tipa "razni prevozi prijateljima" koji su mi dopizdeli, em nerviranja, pa se prijatelji razbacaju po gradu i javljaju gde je milicija, a ja od buke traktora nekad čujem telefon, a nekad ne...taaa idi, sranje živo! Ma bolje ovako...veruj mi!
Za berbu vinograda i nije problem, dovučem ja to kolima sve...a do kazadžije mi ova korpa idealno odgovara, jedno bure i šibaj...jer mi je blizu, 4-5 min vožnje sa Tomom!

Nadam se da sam uspeo ukratko opisati, zašto jednobrazni i zašto korpa!:scratch

pozzz joe!:weedman:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Za berbu vinograda i nije problem, dovučem ja to kolima sve...a do kazadžije mi ova korpa idealno odgovara, jedno bure i šibaj...jer mi je blizu, 4-5 min vožnje sa Tomom!

Nadam se da sam uspeo ukratko opisati, zašto jednobrazni i zašto korpa!:scratch

Ljepa pričica ,,, to vjerojatno i nas čeka u bliskoj budućnosti ,,, ali ovako čitajući pala mi jedna ideja ,,,, ljudi ,,, pa i GROF , na svoju korpu slažu kotače da lakše manevriraju sa njom ,,,,, a što kažeš da staviš dva kotača koja su bila za prikolicu na zadnji kraj prvi na hidroulik pa kada je veći teret ,,, ljepo popustiš na zadnje točkove ( normalno trebao bi gibljivi topling ) pa neka se polako vozi za tobom ,,,:roll: za to ti ni policija ne bi ništa jer nije prikolica a za povremene poslove bi vjerojatno poslužilo :|

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,886
Joe
Nije moguče bolje objasniti.

Kod nas za sad nisu tolko zaje...ni policajci. Trakotoristi nisu tražena roba.
Inače ja sam avto prikolicu dao testirati baš u početku kad je to bilo traženo. Tad nije bilo to toliko problematično. A imam i onu malo veču, isto home made. Ja ju tjeram pa što bude bude. Nadam se na najboljem :lol:. Lampe imam na oba dvije pa mislim da je to najbitnije.
A regane nista ni jedna ni druga. Ona avto prikolica je bila ali je sad više ne regam jer je neko vreme to bilo potrebno a onda više ne. Kako je sad??? bog zna.

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
Kao što znate vi dragi kolege koji pratite ovaj forum obnavljam svog TV-731 i to temeljito,ali imam jednu V E L I K U !!!!! dilemu u svojoj glavici,rado bi da ga napravim kakav je izvorno bio znači naranđasto zeleni koristio bih šifre boja od kolege firemanpetera koje je napisao ranije na forumu naranđasta VW P2C/89 i zelena RAL 6018.

samo ti to ofarbaj kako je bio orginal. pa zovi starog da vidi kako izgleda,ovo ljeto je bio kod mene pa kad je vidjeo prikolicu nije mogao vjerovati da je to ona njegova.

T

tuaregr10

Guest
Kao što znate vi dragi kolege koji pratite ovaj forum obnavljam svog TV-731 i to temeljito,ali imam jednu V E L I K U !!!!! dilemu u svojoj glavici,rado bi da ga napravim kakav je izvorno bio znači naranđasto zeleni koristio bih šifre boja od kolege firemanpetera koje je napisao ranije na forumu naranđasta VW P2C/89 i zelena RAL 6018 al srce i duša me vuče nečem drugom svaki puta kad pogledam ovu sliku Molim komentare prijedloge da mi pomognete da se odlučim.

Pozdrav vtrbovi3 :fball:
Ja bi ga farbao u orginalnu kombinaciju, znači narančasto - zelena, ali to je tvoj traktor i farbaj ga po svojem ukusu ;).

T

tuaregr10

Guest
Evo jedne slike današnjih radova...samo za usporedbu s čim se Tomek mora boriti hehehe...ovu je hrpu napravio ralicom a sad je mora maknuti korpom...:partyman:

Pozdrav tomo420 :arrow:
A mora se Tomek boriti kad mi nećemo :lol: Treba micati s korpom snijeg da bi se poslije moglo opet s ralicom, jer ga je ovaj stvarno napadalo :twisted:.

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Kaže milicajac: "oni su ugroženi" pa im se dozvoljava - reko jel"...a nas zaposlene treba karati, kaže on - "naravno" tu se uteruje lova...mislim se u sebi, ma vucite se u 3pm...
Uh, 3,14.darija, al nek si mu reko.:roll:

Joe
Kako je sad??? bog zna.
Koliko znam u SLO traktorska prikolica spada pod tr. priključak i ne rega se, kao i trosilka.

Pozdrav Ssucur ali pogodio nisi.Ako uspe bit če cirkular sa trakom .
He, he bolje i tu promašit nego kod žen...:p
Misliš da će biti tračna žaga....:?:

nema više "IGRICA PRONAĐI RAZLIKU"
/QUOTE]
Biće samo da rođak nađe Dong Feng-a.:lol:

Priče sa naše kmetije.
20426789_z.jpg

Posljednje uređivanje:

vtrbovi3

Član
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
88
Ja sam počeo s izradom:supz::gitarist::partyman:

očekujemo slike.

Kao što znate vi dragi kolege koji pratite ovaj forum obnavljam svog TV-731 i to temeljito,ali imam jednu V E L I K U !!!!! dilemu u svojoj glavici,rado bi da ga napravim kakav je izvorno bio znači naranđasto zeleni koristio bih šifre boja od kolege firemanpetera koje je napisao ranije na forumu naranđasta VW P2C/89 i zelena RAL 6018.

samo ti to ofarbaj kako je bio orginal. pa zovi starog da vidi kako izgleda,ovo ljeto je bio kod mene pa kad je vidjeo prikolicu nije mogao vjerovati da je to ona njegova.

Boja će do zadnjeg biti upitna i gospođa kaže da joj se sviđa zelene boje(mislim od tome ha ahah).prošli tjedan sam ja bio kod njega u vrbovskom i pita me kako prikolica,e reko stari polupao si lončiće ja sam onaj drugi Aco je kupio prikolicu ja sam tomu.imam još pun kukac posla valjda će biti gotov do 4 mjeseca.

Posljednje uređivanje od moderatora:

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
Boja će do zadnjeg biti upitna i gospođa kaže da joj se sviđa zelene boje(mislim od tome ha ahah).prošli tjedan sam ja bio kod njega u vrbovskom i pita me kako prikolica,e reko stari polupao si lončiće ja sam onaj drugi Aco je kupio prikolicu ja sam tomu.imam još pun kukac posla valjda će biti gotov do 4 mjeseca.

Mislim da će na kraju i biti kako gospođa kaže hehehe...pozdravi je usput...vidi se tko je gazda u kući...a i oko kuće hehehe...

crni100

Član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
161
Ljudi danas isao gledat tomu 732, mislio sam da su to manji traktori onako prolazeci ih na putu,ovaj je imao ralicu prednju na sebi mocan traktor i nije bas mali.Interesuje me ima li negdje pdf uputsvo za 732 da upoznam komande?

panci lj

Član
Tu od
11 Stu 2012
Poruka
263
Ljudi danas isao gledat tomu 732, mislio sam da su to manji traktori onako prolazeci ih na putu,ovaj je imao ralicu prednju na sebi mocan traktor i nije bas mali.Interesuje me ima li negdje pdf uputsvo za 732 da upoznam komande?
uputstva za koristenje serija 400,500,700,lijepo zamoliš arna da ti ih posalje pa mozda nesto i bude,alii kad nekoliko puta sjednes na njega sve se brzo savlada ,serija 7xx su pravi mali moćni traktorčići sa kojm radiš sve,priključke neke kupi neke po sistemu (Flex,bušilica,aparat za varenje) napravi sam,ja se upravo spremam da napravim polagač cijevi za navodnjavanje i malč folije.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
uputstva za koristenje serija 400,500,700,lijepo zamoliš arna da ti ih posalje pa mozda nesto i bude,alii kad nekoliko puta sjednes na njega sve se brzo savlada ,serija 7xx su pravi mali moćni traktorčići sa kojm radiš sve,priključke neke kupi neke po sistemu (Flex,bušilica,aparat za varenje) napravi sam,ja se upravo spremam da napravim polagač cijevi za navodnjavanje i malč folije.

za kakve cjevi , i na koji način,:?:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh