pozdrav TV-jci
bow):
evo slika sve govori :icon_evil: samo nije mi jasno kako mi je uspjelo to polomiti :icon_scratch: dal mi netko može reči u kojim uvjetima se to događa,ima li tko takva iskustva?
Pozdrav!
Ova pojava pucanja osovine kod TV-a, ama baš nikako mi ne ide u glavu, ni dan danas...da cvika osovinu prečnika Φ40mm, tako mali stroj na neke totalno bezveze radove??? Po meni nema veze mit sa utezima, niti sa blokadom...
Jest da se nekužim puno u mašinsku struku, ali ovde po nekom mome mišljenju...nešto nije u osi!
Čuveni "Brka" koji je onomad tokario rukavac, tj. nalegajuću površinu, i ležište ležaja...nije baš uložio previše truda u centriranje...kuc kuc i ajd ga jebi, dobro je to!!!
Ili drugi "Brka" koji je obrađivao nalegajuće površine na kućištu menjača? A da negovorim za ležište ležajeva dif-a...
I kad se traktor sklopi, ta ista osovina dobije "indijansku vatru" na svakom oktretu, pa ko duže izdrži ležaj ili osovina...mada logički gledajući što lošiji ležaj(sa luftom) to bolje za osovinu!
Pogotovo znajući da se 80-tih jutro radnog dana počinjalo sa kavom i rakijom 1,2,3..., i tako nastavljeno i u daljnjem toku...i onda "Brka" gleda u komparater...:icon_rofl:
Da je to meni puklo na mom traktoru, prekontrolisao bi nalegajuču površinu rukavca, i ležište ležaja čisto iz sopstvene znatiželje...
pozzz joe!