• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

stefanmkd

Član
Tu od
8 Ruj 2010
Poruka
417
kad smo vec kod gumama, evo kod nama sta se prodaje
83c67bf6ac1a4a228c9f9ca063363229.jpg
 

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Ove slick gume, bez ripni ili s malim ripnama su hvalevrijedne za održavanje travnatih terena.. U našem :icon_pall:NK je serija 800 sa slick gumama i kosila i vukla valjak, a da je šteta na travi bila minimalna.. Sad smo spali samo na husqvarnin rider..:(hi):
 

rumster

Član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
47
Ljudi moze malo savjeta u vezi Tome, 8 godina imam bertolini mtk i rijesio sam tomu kupit,nasao sam jednog koji mi se svidio i koji ima i sirinu za potrebe (bar mislim) motor mu je Slavia ,hocu idem sutra pogledat traktor ako neko zna sta o motoru molio bih vas da napise, kako za dijelove jer sa ovim mtk tek sam sad dosao u probleme
Zaboravio sam oznaka tv 826
 

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Tv 826 je dobar traktor oko 22KS, jedina mana je motor Slavija, odnosno dijelovi za motor.:icon_wink:
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

@Zbalija jel ovo tvoj tomo?
Pogledaj prednje gume e te su za posao vuču,blato,travu super e takvu ripnu probaj nabavit,kupit ako možeš.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,580
To su ti Barum/Mitas TZ13/TD13
Uski ripni, koji se brzo troše...

Bolje su i udobnije TS04 (All-round tread pattern with excellent traction)

Koliko se sjećam, njegov tomek je plavi.
 

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,290
@Zbalija jel ovo tvoj tomo?
Pogledaj prednje gume e te su za posao vuču,blato,travu super e takvu ripnu probaj nabavit,kupit ako možeš.

Nije to moj tomo, ali su gume idetične na njemu.

Moj tomo je:

dsc00036nf7.jpg



pa usporedi razliku
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Bilo je pričanja oko poluosovina, zašto se na malim serijama (npr.TV- 420) lome poluosovine?
Nešto sam ja o tome več napisal na forumu i upravo sam govorijo oko toga sa mašinskim inžinjerom koji je potvrdijo moje pisanje i pošto je stručnjak još je dodao neka pojašnjenja.
Ako na kratko napišem, razlogi su sledeči:

Poluosovine na tom tipu traktora (TV- 420 i sl.) su dužih dimenzija pošto nemaju bočnih reduktora. Na njih dolaze dve sile torzija i upogib zbog kojih onda dolaze do pucanja. Ove faktore mi još pogoršamo pošto tovarimo Tomeke prekomjerno sa težkim prikolicama. Pored toga izboljšavamo funkcije traktora :icon_lol: sa raznim dodatnim produžetkima (neke stvari poboljšamo a neke pogoršamo) koji opet uvečaju sile. Rezultat sve ga navedenog su lomovi.

U serijama 700 i 800- veče šasije traktora, poluosovine su puno krače jer imaju bočne reduktore. Pored kratke poluosovine, pozitivan učinak napravi i reduktor pošto omogučuje malo disanja pa se sile ponešto rasterete.

Rješenje je manje tovariti i ne preterivati sa širenjem traktora sa nekim dugim produžetkima.
Ok, prikolica koja nosi sama sebe opet je opasna jer uzdiže i gura traktor, one koje prenose težinu pored na sebe i na traktor su sigurnije ali opet ako se pretjeruje onda je traktor preobterečen.
 

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
i ja kažem istina i bog,mislim da možemo zaključiti ovu raspravu o poluosovinama i diferencijalima.nadam se da će ta iskustva nekom pomoći da ne dolazi do nepotrebnih lomova koji ionako sa godinama dolaze sami po sebi :icon_thumright:
 

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
vjerujem da postoji više faktora,kod mene su se tako posložili da nemogu doći do drugog zaključka,tako da ću skidat utege ili ću vratit traktor na 1m širine,još nisam siguran,al oboje nebude sigurno ostalo

Baš me zanima šta če iči dole iz traktora i što ostane na njemu?

Moja preporuka:
- Traktor nek ima samo origi produžetke, znači što je šire od 1m skineš
- Utegi bilo koje imaš ostanu

PS
I ja imam produžetke i pozadi čak duple utege (ukupno 75kg), prednji 50kg ali na seriji 700. Nisam preterivao sa dužinom produžetaka pa su po nekih 45mm na svakoj strani. Kod mene sve to ostaje jer smatram da produžetki nisu nešto preterani a utegi ne škode traktoru i sve to je na TV- 731 pa če to moči da podnese.
 

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Kako je tek ovom težko,obtežen sa svih strana.Na podatke koje ste naveli o poluosovinama bi dodao još da i serija 800 ima duge poluosovine do modela 822.Bolje je to što su deblje za 10 mm od ostalih TVa.
2wv.gif

dkmy.jpg
 

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Istina što kažeš, u seriji 800 s modeli 818, 821 i 822 koji nemaju bočnih reduktora. Moram napomeniti da postoje neki izvan serijski traktori iz oko 90te godine koji imaju velike šasije serije 800 sa bočnim reduktorima a ugrađeni su manji motori zbog toga što fabrika nije imala na raspolaganju dovoljno motora za ugradnju. Fabrika nije imala svih motora na raspolaganju, da se tako izrazim, pa su onda montirali ono što su imali. Mislim da je bilo nekako u tom smislu.
 
Posljednje uređivanje:

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
zasad ću skinut samo utege pa vidjeti kako bude izgledalo,ako ću moći tako orati,za drugo mi netreba utega.širina mi je potrebna zbog preširoke freze od 125cm,mada bi i to mogao progutat,problem je jedino kad je podignuta pa me jako cima u vožnji.vračanje na metar mi je isto škakljivo zbog produžetaka koji nisu standardni od 11,5cm nego su 17,5cm u komadu,tako da mogu samo prebacit kotače ljevo-desno,tako da je unutarnja strana prema van i onda dobijem 1 metar.a vidjet ću...:icon_eyes:
 
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh