Da li bi ovakva stvar bila dobra i za vinograd??
trebat će ponovo napravit ove čahure za sredinu ove ništa ne valjaju kad stresem traktor na sredini donja ima lufta pola centimetra
a ovako vodoravno isto ima lufta između prednjeg kučišta i zadnjeg, trebalo bi ubaciti podlošku od bronce od barem 1mm
Jel netko radi čahure od bronce? Ima netko sliku kako to izgleda kad je rastavljeno? Neki savjet od vas iskusnijih u vezi ovog problema.
Ovdje nema poklopca, vjerovatno su ona tri vijka za podešavanje gasa pomicana jer je bakrena žica koja ide kroz njih potrgana, jel zna tko što se s kojim podešava da probam podesit da traktor bolje radi?
AC pumpa pušta na poklopcu naftu, trebat će nabavit dihtung poklopca, zanima me jel ona može kuštat naftu u ulje od motora ako je neispravna?
I novi akumulator od 80Ah i 720A bez održavanja, za manje novca sam mogao kupiti 100Ah obični, al kasno je sad, valjda će izdržat i ovaj
e da si to pitao prije tjedan dana . moj tv 732 je bio raskopan baš zbog repariranja sredine. sada nemam slike ali nije ti ti nikakva mudrost. rođak mi baš radi sa tokarskim strojem i napravio je brončane pikse 2x za naprijed i jednu veliku (oko koje se traktor zakreće bočno) - ali ona je čelična i iskopana je spirala na njoj kako bi se mast bolje razvukla i podmazivala. meni uzeo samo 300kn a inače specijalci uzimaju 1000kn pa čak do 2500kn.
Jel netko radi čahure od bronce? Ima netko sliku kako to izgleda kad je rastavljeno? Neki savjet od vas iskusnijih u vezi ovog problema.
Evo jedne piksirane i jedne koja to čeka.Ove su malo kraće jer su od manjih modela.Piksiranje 200kn moj matrijal.Toleranca 3stote(0,03mm)
View attachment 951
Meni izgleda kao da ima dosta lufta i ovako obrađeno. To je bronca?
E to je posel, na tokarskom stroju je to nemoguće napraviti u toj toleranci .Obrađen je na isti način kao cilindri kod "brušenja".
Ma nije mudrost ali kad nemam tokarski stroj onda moram tražit nekog da mi to napravi. Gdje taj tvoj rođak radi s tokarskim strojem doma ili u nekoj firmi?
E to je posel, na tokarskom stroju je to nemoguće napraviti u toj toleranci .
Moguće je , stari majstor i dobar stroj ...ali gdje toga ima ?
Važno je obradit "muški" dio u ovaj drugi se obradi bilo kako dobro zagrije i ubaci piksna ohlađena tekućim dušikom.Onda se strojno obradi kao cilibdar na tolerancu koja ti paši. ali moraju oba djela bit na istoj temperaturi.
kolega moj nećeš ti njega strgati,pazit ćeš ti na njega sad kad si ga sredio a oćeš ti još toga napraviti samo da dojdeš meni u smjenu.
narode dali postoji podrivač za TV i koliko bi otprilike kostao ?:scratch
A koliko će tebe izaći ovaj (s materijalom i radom) ako se smije znati?
pozz