brane30
Član
- Tu od
- 9 Velj 2011
- Poruka
- 533
pozovem te iduče godine na party...dojdeš?hehe
ak bum imal vremena rado samo onda dopeljam teško naoružanje :finga:
pozovem te iduče godine na party...dojdeš?hehe
Kaj ti nije šteta zaorati toliko polje indijske konoplje? :weedman:kad smo kod oranja,evo jedne divote :rolfer:
DAkle, budući da se zadnjih tjedana lome koplja oko alternatora, servo volana i hidrauličnog volana, evo par detalja.
Dakle riječ je o TV 731, na kojeg je ugrađen alternator od suzuki swifta i filter goriva je ostao na svom mjestu. Nakon par tjedana razmišljanja što i kako odlučio sam probati i hidraulički volan na tv732 i ovaj servo na tv730. I nakon svega odlučio se na kraju za servo opciju volana.
Zapažanja su ovakva, servo se ponaša stvarno odlično. Primjer je panj od ljeske na kojem su mi prije ruke otpale kad sam nagazio na njega, sada s 2 prsta držim volan i ne cima nikuda.
Btw, slike su tu a i video.....
Hvala svima sa foruma na savjetima, bilo dobrim bilo lošim
O kolega jesi se ti to malo ponovijo sa volanom? sad ćeš vidjeti koji je taj volan preporod nema cukanja voziš ko mali auto.probaj nakon nekog vremena sjesti na neki sa mehaničkim a onda tek vidiš razliku kad se naučiš na ovaj.
Sliku "fuša" nisam mogao staviti u prethodni post, pa ju stavljam ovdje. Možda je malo off topic, ali vrijedi vidjeti kakve inspiracije ima čovjek pod utjecajem C2H5OH.
Inače, to je uzbrdica od oko 20 %.artyman:
Još oko tog volana od MB 123. Zanima me:
- Koliko okretaja obruča volana treba napraviti da se traktor okrene iz jedne krajnije pozicije u drugu krajniju poziciju?
- Dali volan stigne do kraja pre nego što traktor stigne do kraja. Znači kad je volan do kraja okrenut u jednu stranu, dal tad ima u sredini još nešto malo lufta, makar samo mm? Ili se možda prvo sredina osloni prednji i zadnji dio jedan u drugog pa to zaustavi volan?
- Koliko se prenosi na obruč volana i na ruku vozača ako kotač na svom putu pogazi koji veči kamenj i nešto slično?
Vjerujem da se ne oseti puno ali rado bih čuo od nekoga ko je probao to.
Pa ako neko od vas zna molim za odgovore.
DAkle, budući da se zadnjih tjedana lome koplja oko alternatora, servo volana i hidrauličnog volana, evo par detalja.
Dakle riječ je o TV 731, na kojeg je ugrađen alternator od suzuki swifta i filter goriva je ostao na svom mjestu. Nakon par tjedana razmišljanja što i kako odlučio sam probati i hidraulički volan na tv732 i ovaj servo na tv730. I nakon svega odlučio se na kraju za servo opciju volana.
Zapažanja su ovakva, servo se ponaša stvarno odlično. Primjer je panj od ljeske na kojem su mi prije ruke otpale kad sam nagazio na njega, sada s 2 prsta držim volan i ne cima nikuda.
Btw, slike su tu a i video.....
Hvala svima sa foruma na savjetima, bilo dobrim bilo lošim
Sliku "fuša" nisam mogao staviti u prethodni post, pa ju stavljam ovdje. Možda je malo off topic, ali vrijedi vidjeti kakve inspiracije ima čovjek pod utjecajem C2H5OH.
Eto i moj doprinos temi "servo volan" , volan je namontiran prije 3 mjeseca i nema nikakvih problema , nema ni povratnih udaraca , a okreče se jednim prstom , bez obzira na opterečenje na traktoru , tako da sam zadovoljan , kako sa efektom , tako i sa cijenom , jer ko nas hidro volan košta oko 700 € , a to me došlo u pola .
Potrebno je bilo premjestiti alternator , zbog slabog punjena s originalnim , alternator je premješten na mjesto naftog filtera , a filter se stavio sa strane , hauba se prema tome zatvara kako treba .
Napravio se i nožni gas :Lp.
Eto i moj doprinos temi "servo volan" , volan je namontiran prije 3 mjeseca i nema nikakvih problema , nema ni povratnih udaraca , a okreče se jednim prstom , bez obzira na opterečenje na traktoru , tako da sam zadovoljan , kako sa efektom , tako i sa cijenom , jer ko nas hidro volan košta oko 700 € , a to me došlo u pola .
Potrebno je bilo premjestiti alternator , zbog slabog punjena s originalnim , alternator je premješten na mjesto naftog filtera , a filter se stavio sa strane , hauba se prema tome zatvara kako treba .
Lp.