• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Ja ti imam TV 730, sužen na 1m i to ti je najmanja širina , a malčer od 140 cm, nekako čisto sumnjam...,sve zavisi kakav ti je malčer, ako je čekičar, onda slobodno zaboravi, naime ja imam rotacijski malčer 120cm, s tim nema problema, a imam i čekičara od 105 cm, to je več druga priča, dobro da ga uptrebljavam samo jednom u godini, za malčanje rozge, inače bi Tomica spustil dušu... imam i frezu od 115cm, sa njom ide tomek isto bez problema,sve ti zavisi i od terena , ravnina , breg ?

Uzeo bi roto malčer a teren je ravan. Koliko KS je tvoj TV?

522 bi ti vrsio posao,moze raditi vise od 50ari vocnjaka godisnje. Koliki tvoj vocnjak?

Ma ja imam 1ha voćnjaka i oko 0.5ha za malčat livade.

Ako nedu tako široki roto malčer i freza na Tomicu bude mi neko složio sa mehaničkim pomakom ili ako će bit love sa ticalima, makar sumnjam. Bitno mi je kad mi se voćke malo razrastu da mogu zać pod njih sa strojevima.

Znači serije 7 i 8 su ti dvocilindraši kaj bi meni trebali i kolko vidim čak se da suzit na 1m.

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Znači serije 7 i 8 su ti dvocilindraši kaj bi meni trebali i kolko vidim čak se da suzit na 1m.

730, 731, 732, 826 i 830 dvoklipac, i mogu na 1m širine.
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=36QT8JJX55M[/YT]
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=IUyn6vw24Fg[/YT]
20413679_z.jpg

Posljednje uređivanje:

dbolfek1

Član
Tu od
15 Svi 2011
Poruka
31
Sa ovim orginalnim malčerom od Zanona za TV možete bez brige mulčati gustu i visoku travu sa malim Tomom serije 4 i 5 a sa serijom 7 možete mulčati sve što očete i to sa lakočom.Ja sam sa njim mulčao koruznicu,sitnu agaciju čak sam uspio namotati u njega 6 metara dugu željeznu šipku a da malčer nije stao.

http://www.youtube.com/watch?v=1jWXdJAdbJc

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Moze li se registrovati traktor sa onom ljetnom kabinom sto nema stakla?

U principu DA , ako je orginal , ili ima vidljiv ATEST , a ostalo je lutrija ili bolje rečeno stvar djelatnika na teh. pregledu ,, koliko je sposoban , koliko zna posao , koliko ima dobar očni živac da ga zna stisnuti :finga:ili koliko mu se žuri na gablec ili kući :rolleyess:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
ARNO slažem se sa tobom,
dosta ovisi kako se nadzornik drži slova zakona,
ako traži dlaku u jajetu i radi sve po P:S:
onda prolazi samo što je orginal, ili izgleda potpuno ko orginal
(ako je po izgledu i tvorničkim mjera) tehnički prolazi bez problema,
sva naknadna ugradnja podliježe ATESTU

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
ARNO slažem se sa tobom,
dosta ovisi kako se nadzornik drži slova zakona,
ako traži dlaku u jajetu i radi sve po P:S:
onda prolazi samo što je orginal, ili izgleda potpuno ko orginal
(ako je po izgledu i tvorničkim mjera) tehnički prolazi bez problema,
sva naknadna ugradnja podliježe ATESTU

Ja sam registrirao bez problema a zaštitni luk radio sam,znači nema nikakav atest i ne liči na original.e kako će biti ove godine ne znam neki govore da će umjesto onog trokuta trebati rotirka i atestirani okvir a mi šta imamo već registrirane da će vrjediti tako kako imamo traktor je u mom albumu.:rolleyess:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Ja sam bio na tehničkome u sredini 9 mjeseca da pitam što treba za prvu registraciju, lik mi nabroji sljedeće:

za traktore koji se registriravaju prvi puta posle 1.1.1984 godine,
potrebno je sljedeće:

-trokut za spora vozila
-okvir za tablicu
-homologiran sva svjetla
-zaštitni luk (izgledom i dimenzijama potpuno identičan tvorničkome,
sve druge izvedbe moraju imati atest

Razgovarao sam sa čovjekom koji je išao registrirati ne davano TV serije 800 nedavno i tražili su sljedeće:

- okrugle katadioptere na zadnji rubnim dijelovima traktora
- nosač tablice sa osvjetljenjem

1.4. (prilagodba EU zakonima)
ove godine se priprema izmjena i dopuna zakona oko registracije
poljoprivrednih traktora

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
zbalija;8734451.4. (prilagodba EU zakonima) ove godine se priprema izmjena i dopuna zakona oko registracije poljoprivrednih traktora[/QUOTE kaže:
E moj Željac izgleda da se kod nas ništa nezna svagdje drugi zakoni svatko tumači po svom.a nadam se da će iza ove prilagodbe za EU biti svima jednako.

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
E pa rotirka bi bila po meni bolja nego trokut po noći vidiš i iza zavoja da bljeska a trokut tek kad ga osvjetliš.ko zna izgleda sve ovisi od stanice do stranice za tehnički neki više traže a neki manje.

brane30

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
533
E pa rotirka bi bila po meni bolja nego trokut po noći vidiš i iza zavoja da bljeska a trokut tek kad ga osvjetliš.ko zna izgleda sve ovisi od stanice do stranice za tehnički neki više traže a neki manje.

navodno da bu rotirka i trokut trebalo i prednji blatobrani jos

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
meni je jeftinije registrirat nego platit kaznu ja registriram traktor i prikolicu iako znam da me neće kaznit niko al se bojim da se neko ne zabije ili nezapnem nekoga a ti današnje auti skupi djelovi za poluditi.

brane30

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
533
meni je jeftinije registrirat nego platit kaznu ja registriram traktor i prikolicu iako znam da me neće kaznit niko al se bojim da se neko ne zabije ili nezapnem nekoga a ti današnje auti skupi djelovi za poluditi.

pa vise uopce nebu isel na cestu tomo :weedman:

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
je da kod nas je puno toga glupost al na nama je da izvršavamo njihove gluposti.....ja ću svog opet registrirat što kaže ACO...ja nisam baš nešto puno u prometu al nikad se nezna

brane30

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
533
najvece je sranje ragat prikolice a trebas ih tj dana u godini trebali bi narediti zakon ko vani mj dana , 4 mj , 6 mj i godina dana rega

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh