Petretic549
Iskusan lik
- Tu od
- 19 Lis 2011
- Poruka
- 1,527
Tomicu sa ralicom je uvik lipo vidit
Jedno od boljih rešenja do sada.
![]()
Pozdrav Arno.Da pojasnim malva puša kod ručnog gasa, kroz koju ide osovina je spojena preko ležaja na kučište ručnog gasa.Tako ima ručica brzina ako idemo od brzih nazad do rikverca hoda 7 cm a onda do sporih se samo podiže prema obruču volana.Ja imam 180 i nešta pa su koljena i ručica na dobroj distanci.Uglavnom ja sam zadovoljan i šalta se super.P.S i ti dobro brineš za njega. L.P.
ja sam mu ponudio za 1100 KM ili 550 E ovakvu kao što je ova prva na slici identična je, samo je nakači i vozi odmah
http://www.pik.ba/artikal/5175791/freza-tomo-vinkovic-120-cm/
Postoji i taj deo, samo ga je verovatno skinuo, da nesmeta u prolazu i nezapinje u nju.
Pozdrav svim forumašima :drinkers: ja odoh sutra do Odzaka da vidim jednog tomicu 523 i najvjerovatnije i da ga pazarim ako bude sve ok,a mislim da hoče :vragek:
a i zrela je za remont,pošto piša ulje
curit će ulje i ako je spojka gore,znam iz vlastitog iskustva....a i nakon promjene semeringa je sve ok do prve upotrebe freze, što samo govori o kvaliteti semringa....zato moja stalno stoji okomito postavljena...To pišanje ulja mene uopšte nečudi, jer je totalno glupo rešeno zaptivanje semeringa na tom mestu, i kad se skine taj nastavak(kojom se kači za traktor), ulje mora cureti!
Na osovinu je navučena kandžasta spojka(leptir), a semering briše(zaptiva) ulje na tu spojku. A između spojke i osovine nema idealno naleganje, i curi ulje između nutova(žljebova)!
Moraš podmetnuti dve cigle, da izdigneš prednji deo, da necuri ulje...pffff
Totalno glupo rešeno...skidam kapu konstruktorima!:rolleyess:
Možda je zaptivanje bolje rešeno, u srednjem delu za kačenje :scratch...to neznam, jer ga nemam!
@abarth822 - no coment...:supz:
pozzz joe!
Jedna snježna
Pozdrav isalopek :arrow:
Tomica se lijepo uklopio u zimski ugođaj, lijepa slika :finga:. Svaka čast na izradi ralice i na ideji da iskoristiš dasku sa zadnje ralice za naprijedrayer:. Dobro si očistio snijeg, do asfalta
.
Ne sipajte previše rijetkog ulja, a ono što ostane je dovoljno da podmazuje.:drinkers:
Evo.:shock: