Semeringe buš ispitival benzinom dali cure giggle):giggle):
..pa naravno , ako nisam imao priliku vidjeti svoj traktor u voznom stanju tj s napunjenim uljem vjerojatno niti nemogu znati dali mi cure a benzin je vrlo korisna tekućina vjerojatno to nisi znao jelda '... em što će mi ujedno poslužiti za ispiranje starog ulja i špena iz samog rukavca a isto tako će biti vrlo dobar pokazatelj dali je semering oštećen-potrošen i ako počne odmah slinit ...
.. bolje bi ti bilo da si mi pomogao i odgovorio na moj upit već da mi se smiješ !
Slušaj, sjebo buš te semeringe koji su gore na taj način ispitivanja (to se tak nedela), a između ostalog tih par semeringa koji su gore nemogu koštati bogatstvo i pošto je več širom prilika je da se zamjene.
Usput provjeriš i osovine po kojima oni klize i po potrebi servisiraš i njh.
Trebaš još kakav savjet?
..pa trebam zato sam tu ,i već sam pitao gore
za rastavljanje rukavca ..
...najprije popustim onaj sigurnosni-vijak sa strane i izvadim onu zub. poluosovinu s ležajem s unutarnje strane mjenjača i što onda ? dali samo izbijam glavčinu ili ima nešto još za otpojiti , skinut seger ...( gledam specifikaciju djelova ali mi baš nije jasan postupak te demontaže )?
Probaj naći radionički priručnik (neznam da li se još može skinuti) ima u temi tomo vinković i radi po njemu i ne možeš pogriješiti (osim ako ti se ne desi pogreška koju teško možeš predvidjeti kao imeni). Ukoliko i pored radioničkog bude što nejasno, pitaj. Ima nas sigurno koji znaju i hoće opomoći. A što se tiče zazora zupčanika brzina u desetu to mi se čini da nije potrebno, mada nije loše. Potrebnije je u desetu naštelat konusni zupčanik tj. konusne ležajeve na konusnom a svakako i tanjurastom zupčaniku. Obratiti pažnju i na zazor između konusnog itanjurastog. Sve imaš u radioničkom obješnjeno super. Pozzz...
U taj dio se nebi mešal, a čak ni u katalog pogledati...pa trebam zato sam tu ,i već sam pitao gore
za rastavljanje rukavca ..
...najprije popustim onaj sigurnosni-vijak sa strane i izvadim onu zub. poluosovinu s ležajem s unutarnje strane mjenjača i što onda ? dali samo izbijam glavčinu ili ima nešto još za otpojiti , skinut seger ...( gledam specifikaciju djelova ali mi baš nije jasan postupak te demontaže )?
U taj dio se nebi mešal, a čak ni u katalog pogledati.
Ima tu ljudi koji to znaju u detalj pa oni budu odradili taj dio posla.
Mene samo zanimalo jel tak misliš semerige ispitivati, a
..jeli imaš link gdje bi točno bio ... ja imam specifik. rezevnih djelova ali priručnik nemam ...
Onda ti ja mogu savjetovati kaj se semeringa tiče, ako nisu okamenili, da skratiš oprugu i popravak je tu, netreba zamjena.
Benzin ti bu dodatno otvrdnul semeringe.
Mislim da lufta nebi smjelo biti, a naročito ne u milimetrima
Evo 77 ako ti šta pomaže snimi si. Obrnute su da bi bile veće (stisni opciju povećaj i biće u redu)
http://www.mojalbum.com/ssucur/tv-rp
budem ti prikeljio za par minuta radionički,samo da ga učita..
Evo antimone77.....
http://speedy.sh/3zbkq/radionicki-prirucnik-za-tv.pdf