ma tomo ima brzina kardana ko nijedan traktor,stavi ručicu ispod sica naprijed i 2 brza,i to bi trebalo biti prebrzo,ako bude tak stavi ručicu kardana(ispod sica)nazad i deri
samo kod mene je tomo vinkovic 818 i gledao sam danas ima samo rucicu ispod volana sa leve strane a te ispod sedista nema ?
Trebam malo pojašnjenje jer sam zbunjen...
radi se o roto malčeru, imam inverziju na tomici, ali onu kaj ima opet dva izlaza kardana.
Znači onda donji je vrtnja u lijevo i gornji vrtnja u desno i na gornji izlaz ja prikapčam roto malčer?
Polugu multiplikatora stavit u u položaj iza ili naprijed, da li ga veći broj okretaja opterećuje?
Ljudi treba mi mala pomoc.Danas krenuh da kosim kad mi nece da dize hidraulika tj.dize ali slabo pogotovo kad je traktor zagrijan.Takodjer nece da drzi hidrauliku podignutu vec polako spusta jedino kad drzim polugu razvodnika u zadnjem polozaju onda kao nesto drzi.Ima li neko nekakav savjet i dali mogu sam nesto tu da prckam i popravim ili je pumpa mozda riknula.Inace trektor je serije 730
Najvjerojatnije nije pumpa nego je pukla gumica na cilindru ili razvodniku i treba ga otvorit i promjenit,naravno i novo ulje stavit i ak ima kakav filter ocistit ga.
Ima i to ovakav.:icon_razz: Kod mene je ulje bilo ispod nivoa, nalio litar i normalno je dizao...Ima on na razvodniku osim vanjskih i unutarnje,i zezaju dok dize jer propustaju na sve strane,
A na cilindru ak sprungira dize sporo i nema snage,mislim da njegov model nema filter klasicni nego magnet samo moram ic pogledat al ne stignem gosti mi dolaze pa kasnije.....