• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
I

iksi

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Imaju da se kupe I to jeftino 3e

Posljednje uređivanje:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

Buduci da i sam imam isti problem, moze netko jos malo pojasniti kako doci do rijesenja ovoga, i slike bi pomogle...hvala

Čiviju u elipsi izbiješ i sa okruglom turpijom pobrusiš mm dva u smjeru glave vijka.Sastaviš i sad bi trebala glavica klipiča nalegat na rub vijka.
thrl.jpg

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Što se tiče ležajeva imam jedan problem.ovaj što mi se je jučer raspao bi trebao bit bačvasti koji se nalazi na zadnjoj desnoj unutarnjoj poluosovini.e sad.po katalogu to je bačvasti 35x72x23 a ovaj što ja imam je kuglični skf 35x80x21 (jedino nisam siguran dal se mjere 23/21 odnose na širinu ležaja kao kod gume npr 195 ili je to debljina kuglice+prsteni oko kuglica)
Sad mene zanima dal je to zbilja serijski pa je kasnije to mjenjano na drugim modelima ili je po rukavcu nešto petljano ovaj veći ležaj stat unutra

A sad imam jedan drugi.problem oko.tih ležajeva.meni se je raspao ležaj od stražnje desne unutarnje poluosovine.po katalogu tu dolazi bačvasti 35x72x23 a ovaj koji je kod mene je 35x80x21 kuglični skf.
Jel to razlika u modelima pošto je moj 730 (serija 1) a katalog 732 ili je petljano po rukavcu da taj ležaj stane unutra

Ima sitnih razlika naspram 730-731-732 na ležajevim,
nekim vratilima i pojedinm sitnicam.

najbolje je rastaviti vidjeti što treba promjeniti i novo nabaviti po nađenome unutra

sladjanr994

Član
Tu od
17 Kol 2011
Poruka
35

zanima me koliko se krecu cijene oranja, trebam orati kod covjeka, brdo je, moram u jedno stranu, i vocnjak je?

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
528

Čiviju u elipsi izbiješ i sa okruglom turpijom pobrusiš mm dva u smjeru glave vijka.Sastaviš i sad bi trebala glavica klipiča nalegat na rub vijka.

Znači izbijem srednji dio i rupu malo pobrusim da ima izgled elipse prema vrhu...i to riješava problem naglog padanja ??

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

Kad budaš imo vijak u ruki brzo češ skužit poantu kako zatvara i usporava protok ulja natrag.Kad je bio nov je verovatno imo origi gušče ulje a sad skoro svi sipamo 46 hidraol koji je redji pa lakše prolazi kroz ventil.L.P.

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188

Danas naručio djelove.pitao sam za ove ležajeve pa mi je ona teta dala nekog čovjeka koji radi oko traktora.pitam ga za taj ležaj i kaže on sljedeće.u ovaj traktor ide taj ležaj koji je.znači promjer 80 (6307) a u novije ide onaj koji je u katalogu ( novije valjda smatra 731 i 732) ali može se stavit kataloški s uvjetom da se napravi piksa koju također oni rade.
A dao mi je broj od firme SET ( ili sett tako nešto) oni da su prvi uvoznici ležajeva u Hr.ja sam.ih zvao i taj ležaj dođe 80kn dostava kući poštom a inače se nalaze u Bjelovaru.

Opor

Član
Tu od
27 Lip 2013
Poruka
50

Ja sam ove godine kupovao kod njih.
Imaju "Koyo" ležajeve, a za nekoliko godina ću moči javiti kakvi su.

Posljednje uređivanje od moderatora:

brane30

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
533

imaju i SKF
samo ako oces platiti :(rofl):

Opor

Član
Tu od
27 Lip 2013
Poruka
50

Fala ali ne.
Kada je krenulo kupovao bih i Koyo sa dva ipsilona, samo da je bilo jeftinije :D:
Nevjerojatno koliko to čudo ima ležajeva.

brane30

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
533

zavisi koji dio :icon_weed:

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188

za skf znam da su ako ne najbolji onda među boljima.a koji su još dobre marke ležajeva u tom nekom rangu.ovo što sam danas naručio je valjda skf.mislim ovaj kojeg sam imao je bio pa pretpostavljam da će biti i novodolazeći :smile:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,384

Ja sam ove godine kupovao kod njih.
Imaju "Koyo" ležajeve, a za nekoliko godina ću moči javiti kakvi su.

Ak su prva ugradnja u Hondi...

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

.........u ovaj traktor ide taj ležaj koji je.znači promjer 80 (6307) a u novije ide onaj koji je u katalogu ( novije valjda smatra 731 i 732) ali može se stavit kataloški s uvjetom da se napravi piksa koju također oni rade......
Na TV730 nikad a možda ni tad nije ugrađivan kuglični tj. navedeni 6307, u jedan tip jeste ali to trenutno nije tema.......
Jednoredni kuglični ti nebih preporučio, piksu ti uradi tokar ako je već kućište rukavca prošireno.....
evo o čemu ja trubim čitavo vrijeme http://www.trgo-agencija.hr/lezaj-nup-2207-etvp2-fag.aspx

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh