• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Mrki grapska..

Krivo su ti spojena crijeva koja povezuju pumpu i glavu volana. Jedno crijevo mora biti uprešano s oba kraja s holenderima, a drugo je vezano samo šelnama. Tako ne možeš promašiti. Oštećenja ne bi trebalo biti ako nisi dugo radio u tom režimu..
Slika je mala, kopija PDF-a. Pokušat' ću je uvećati..
LP Shema.jpg

Još da napomenem da su holenderi na glavi i na pumpi specifičnog izgleda. Točno se vidi koji se uprešava, a koji se steže šelnama..

Posljednje uređivanje:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozz Drustvo! skoro godinu dana nemam kompjuter, a ne znam kad cu i imati zato me nama. Budite dobri, dok se ne citamo!!! Sad sam kod nekoga, ztato mogu da se javim. pozz

29qazo8.gif
ooo pa gde si ti?
Baš me obradovalo tvoje javljanje, i lepo od tebe!
Budi mi i ti dobar, i pozdravljam te!
pozzz joe!:icon_super:

mrki_grapska

Član
Tu od
25 Srp 2013
Poruka
107
Mrki grapska..

Krivo su ti spojena crijeva koja povezuju pumpu i glavu volana. Jedno crijevo mora biti uprešano s oba kraja s holenderima, a drugo je vezano samo šelnama. Tako ne možeš promašiti. Oštećenja ne bi trebalo biti ako nisi dugo radio u tom režimu..
Slika je mala, kopija PDF-a. Pokušat' ću je uvećati..
LP View attachment 6491

Još da napomenem da su holenderi na glavi i na pumpi specifičnog izgleda. Točno se vidi koji se uprešava, a koji se steže šelnama..

Crijeva sam gledao nikako se nemogu krivo spojiti jer svaki spoj je drugaciji znaci ni jedan saraf koji spaja crijeva nije iste velicine.I crijeva jesu spojena kao na toj slici.

Koja kolicina ulja ide, ja sam sad ponovo pokusao malo volanom izmotavao i onda upalio traktor ka odjednom pojede svo ulje to jest svo ulje je otislo u glavu volana a u pumpi nema nista. znaci nasut je 1 litar atf ulja. Lijep pozdrav :(y):

Posljednje uređivanje:

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Mogu, mogu. Ja sam napravio tu grešku..:(emo)::icon_biggrin: Od serva ništa, jedino je nabijan pritisak u pumpu..
Bilo bi super kad bi slikao samo crijeva i krajeve, da se uvjerimo u ispravnost..

LP

tv 732 A

Član
Tu od
31 Ožu 2012
Poruka
138
Mrki, ako je spojeno kako treba, ako je pumpa ispravna, dotegnut remen ne curi nigdje ulje, ima dovoljna količina ulja postoji još jedan mogući problem a to je koliko ima bari ta servo pumpa, jer ako ima malo bari to će se dešavati, još nešto ko bude radio ubuduće servo neka traži servo pumpu što jaču 130 pa više bari :icon_biggrin:

mrki_grapska

Član
Tu od
25 Srp 2013
Poruka
107
evo slike crijeva
DSCF8934.jpg

DSCF8933.jpg

pumpa je 65 bari originalna od mercedesa i od te glave ne vidim razlog za jacu pumpu, jer je na mercedesu funkcionisala kako treba a merc je dosta tezi od tomeka al opet neznam

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Hvala na slikama, čini se da je u redu..
Ipak bih probao zamijeniti polove..Čisto za probu.

LP

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,885
Merc je dosta teži od Tomeka, točno! Samo što kod merca ta pumpa služi za zakretanje dva kotača, i to vjerojatno preko letve volana. A ti kod Tomeka zakrećeš cca 70 % njegove težine. Možda je tu problem?:(think):

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Pa nije ovo prvi slučaj takve skalamerije , da je tako onda bi svi imali problema s momentom .
Neki dio sustava ne radi kako treba

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Na prvoj slici donja tlačna cev -zašto su stavljene šelne (smanjen protok ulja)pa da nije još gde stisnuta cev da je otežan protok.Ako je volan progutao ulje znači da zrak izlazi iz glave volana,dolij još ulja do max i još motaj volan dok ne izađe sav zrak i da ulje ne bude više pjenušavo.Usput kontroliraj ulje i doljevaj.

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
365
Možda lupetam,a da nije do odnosa remenica na pumpi i radilici,nek se javi netko tko je ugrađivao pa da napiše promjer remenica

mrki_grapska

Član
Tu od
25 Srp 2013
Poruka
107
to sam i ja nesto kontao da nije do promjera remenica ja sam stavio na motoru onoliku velicinu kao njegovu standardnu a na pumpi isto tako velicina standardne remenice od pumpe e sad jedna meni jako cudna stvar skinem povratno crijevo i vrtim volanom tamo vamo a ne ide nista. logicki bi trebalo da ide ulje kad okreces volan. pozdrav

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Daj skini crijevo potisa na pumpi ..pa ako ide ulje , skini to isto crijevo na volanu .
Ako i tu ide ulje problem je u glavi volana .
Ulje mora stalno kružiti od pumpe , preko volana i natrag u rezervar .
Ako ti se pumpa grijala znači da nema tog slobodnog protoka .
Grijalase jer je propuštao sigurnosni ventil ugrađen u pumpu .

mrki_grapska

Član
Tu od
25 Srp 2013
Poruka
107
eh i to sam probao al nisam napisao ulje ide al sad kojim pritiskom mora da ide meni se ono ne cini jak pritisak ili mora tako. nista sad idem da pogledam i tu glavu ako nista kupujem drugu i probam. lijep pozdrav

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,885
Možda da si prije nego što si se upustio u to probao razmišljati ovako: Sjest na Tomeka malo se provozati i osijetiti kakav je na volanu, pa onda sjesti u neki običan auto, malo provozati. Pa na osnovu ta dva iskustva usporediti koja je razlika između ta dva vozila. Vjerujem da si mogao zaključiti da je razlika velika (odnosno da je Tomek puno teži na volanu od osobnog vozila) Prema tom može se zaključiti sljedeće: 1. ta pumpa od merca je samo jedan segment (uređaja za upravljanje), tu dolazi vjerojatno neka kutija volana, neke poluge volana, spone, zglobovi. Sve to čini uređaj za upravljanje. 2. Ta pumpa u kombinaciji sa ostalim sklopovima zadovoljava svoju ulogu (sile, snage). Uzeti samo jedan segment iz jednog uređaja i montirati na sasvim drugačije koncipirano vozilo (gdje je potrebna puno veća sila, snaga) da bi to funkcioniralo. Čini mi se malo upitnim???? Ali zašto ne!!! Nadam se da si skužio poantu napisanoga. :(think):

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Abarth je nešto naslutio, a ja gruntam o tome..

Ako ovo sivo crijevo nije predviđeno za hidraulične sustave, moguće da se u njemu radi vakuum ili ga je ATF ulje nagrizlo, rastopilo gumu i sad radi cirkus po sustavu..
Provjerio sam na svojem modelu i crijeva su dobro spojena..

Brgud, prema mojim probama volana, odmah se na licu mjesta prepozna radi li servo ili ne. Kod mene je došlo do pucanja poklopca glave pod opterećenjem jer mi je tokar skinuo previše.. Novi je u izradi, kod drugog (sporog) tokara..

LP

mladen_60

Član
Tu od
15 Ruj 2013
Poruka
62
Pozdrav
Ovo je moje prvo pisanje pa ako nešto krivo napišem nemojte se ljutiti. Prije nekih dva mjeseca kupio sam Tomu vinkovića 521 http://poljoprivredni-forum.com/album.php?albumid=529 Stanje je bilo takovo kao što se vidi. Uz traktor sam dobio prikolicu.frezu, dva pluga, prskalicu i drljaću. Cijena 2000€ . Nakon registracije napravio sam nosać pluga (poteznicu) promjenio semering na hidraulićnoj pumpi i pokušao orati. Poslije pucanja crijeva od hidraulike koje sam zamijenio drugi dan uspio sam poorati pola jutra njve (nesmijem ni reći kako:icon_lol:) . Nakon toga sam poorao dvije bašte i to je bilo relativno dobro. Ne iskaće iz brzina i dobro vuće, dubina oranja 23 cm širina zahvata 22 cm. E a sada pitanje: kada upalim traktor on radi dobro i ne gasi se na leru. Ako oćepim gas do daske i vozim tako ili dok orem pa jaće ugrijem traktor na leru se gasi. Kada sam nadosipavao gorivo u rezervar za vrijeme oranja primjetio sam da je rezervar vruć pošto ventilator ispiruje cilindar direktno u rezervar. Da li postoji neka pregrada između motora i rezervoara koja bi to sprjećavala jer pretpostavljam da mi gorivo postane pretoplo i samim time i prerjedko. Molio bih vaše komentare.

Pozdrav

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
mladen_60 pozdrav i dobro došao!

Mene ovo nakako vuće na probleme sa ventilim,
provjeri zator na hladnom motoru

Status