Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 11,275
ako je ispod prekidača brtva probaj bez nje , ili stavi tanju@vlč.puknuti kad je minus ocito kuglicu u njemu zasteka i nebrem na kljuc upaliti traktor...kak god pomaknem malu rucicu ne lovi kljuc...neka znam par put s rucicom gore dole i onda ulovi...ali to upali ako je temp oko nule...kad je minus neide...
Ebo da se nadovežem na moj problem,skinuo sam diznu očistio fino onu garež koja je bila metnuo novu bakrenu podlošku(grijo sam ju i hladio da omekani)stegnuo diznu i verglam sad nije nije slinilo nego izlazi zrak čuje se nako tss tss😅(slično ko kad pumpaš gumu ručnom pumpom)pa sam probo zamjenit dizne druga na treće ,treća na drugo mjesto i isto se dešava...štelo sam ventile na 0.30 prateći ovaj videoNosio sam dizne na štelanje i mijenjo uloške,opruge i majstor je naštelo na 125 i kada sam montiro vergla ali nikako da upali..bilo je kasno pa nisam dugo pokušavao i skužio sam da dizna slini(prva do ventilatora) ne na lajtungu..može li to biti problem pa neće da upali ili da skidam pa da metnem novu bakrenu podlošku?
To su samo boš priče koje nisu istinite i nije tak.Pozicije dizni ne smijes mijenjati ako su bile sa bosch pumpom na reglazi jer je svaka podesena za odredjeni izlaz na pumpi i najbolje radi na svom mjestu.
To kaj slini diza na spoju matice i tjela je do dosjeda.Ptovjerio nije pukla, čitava je..povadio sam dizne i probao da vidim el bacaju maglu i nakon nekoliko pokušaja bacao je samo druga dizna pa sam nastavio opet a prva i druga nisu dale znaka..pa sam jednu po jednu na drugi lajtung spojio i počele su bacat i spojim sve i bacaju...promjenio sam lajtunge nove i spojio i nema nikake naznake.. još malo na trećoj slini,možda stalno i slini ali nisam nikad gledao
Evo i video kod pokušaja paljenja
Streamable Video
Ulju nebu ništ, malo bu garant pomoglo, odmoči nemre.Približava se pomalo zimsko vrijeme pak razmišljam kako olakšati paljenje na IMT 539. Traktor palim i koristim skoro svaki dan po zimi jer ga koristim za prijevoz do voćnjaka. Grijač je ok, ali bi mu htel dodatno pomoći da čim lakše upali. Pada mi na pamet ideja da prije paljenja skinem cijev od zračnika i da u nju stavim puhač toplog zraka koji ima na raspolaganju dvije jačine grijanja. To mi se čini dobra ideja, ali nisam siguran kakav bi to imalo efekat na ulje koje se nalazi u posudi zračnog filtera. Budući da se to nebi grijalo dugo pretpostavljam da se nebi ništa desilo. Ali to je samo moja pretpostavka. Da li možda ima netko sličnog iskustva i da li koristi takav način paljenja?