To su samo boš priče koje nisu istinite i nije tak.Pozicije dizni ne smijes mijenjati ako su bile sa bosch pumpom na reglazi jer je svaka podesena za odredjeni izlaz na pumpi i najbolje radi na svom mjestu.
To kaj slini diza na spoju matice i tjela je do dosjeda.Ptovjerio nije pukla, čitava je..povadio sam dizne i probao da vidim el bacaju maglu i nakon nekoliko pokušaja bacao je samo druga dizna pa sam nastavio opet a prva i druga nisu dale znaka..pa sam jednu po jednu na drugi lajtung spojio i počele su bacat i spojim sve i bacaju...promjenio sam lajtunge nove i spojio i nema nikake naznake.. još malo na trećoj slini,možda stalno i slini ali nisam nikad gledao
Evo i video kod pokušaja paljenja
Streamable Video
Ulju nebu ništ, malo bu garant pomoglo, odmoči nemre.Približava se pomalo zimsko vrijeme pak razmišljam kako olakšati paljenje na IMT 539. Traktor palim i koristim skoro svaki dan po zimi jer ga koristim za prijevoz do voćnjaka. Grijač je ok, ali bi mu htel dodatno pomoći da čim lakše upali. Pada mi na pamet ideja da prije paljenja skinem cijev od zračnika i da u nju stavim puhač toplog zraka koji ima na raspolaganju dvije jačine grijanja. To mi se čini dobra ideja, ali nisam siguran kakav bi to imalo efekat na ulje koje se nalazi u posudi zračnog filtera. Budući da se to nebi grijalo dugo pretpostavljam da se nebi ništa desilo. Ali to je samo moja pretpostavka. Da li možda ima netko sličnog iskustva i da li koristi takav način paljenja?
Ako svi ventili u nekom polozaju imaju oko 0.3 mm lufta traktor mora upaliti.Uglavnom bacaju dizne maglu,odzračio se sistem..pumpu nisam dirao.. traktor je palio prije podešavanja dizni..jedino što sam štelo ventile pa da nisam šta zezno..
Taman kada se ozračio ,akumlator se ispraznio metno ga na punjenje poslje toga nisam ni probavao paliti
evo ideja ..https://youtu.be/-IAK8UUiruQ?si=3jlTHusGcOB6ffu_Pobeda Novi Sad TU32 je u pitanju. Nije Indos, ali to je manje više tu negdje.
Proizveden ljeta gospodnjeg 1988.
Samo, hmm, sad mi je proradio neki klik u glavi da ja malo bacim bolje oko na taj motor.
Kupljen je u stanju kakvom je, motor sam samo pogledao kako izgleda, bio je zasran i to mi je bilo mjerilo jel nešto za uvalit ili je onako kako je, upalio je bez problema tamo, ali se vidi da je izrauban, hlada na plus 25 pali bez pomoći, ali ispod treba malo starta da vužga. Kad se jednom upali, odradi 5 minuta, pali kako i kad hoćeš.
Rečeno mi je da je unutra motor od 533, ja dalje nisam provjeravao, koliko radim, jednom natočio do maxima ulja i to je to, samo sad kad ja gledam, prednji dekl razvoda mi uopće ne izgleda kao 533 nego kao 539, ali pošto nijesam stručnjak za IMT i ne bavim se njima, a bogme niđe ni ne piše. Gdje je pločica, nije otisnut model motora. Samo da razvija 31kW pri 2100o/min.
Evo slike na prosudbu stručnjakima.
View attachment 66634
View attachment 66635