• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,727
Jes stvarno,nisam dobro čital,Al opet ono za klavijaturu ostaje.
Slažem se.
Za probu, na kratko, može se začepiti onaj gornji lajtung kaj vodi na glavu.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,789
Ima tko kontakt od bilo koga da u Hrvatskoj ugrađuje na 533 prednje vuče?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,392
Ima tko kontakt od bilo koga da u Hrvatskoj ugrađuje na 533 prednje vuče?
Bil je jedan u Sloveniji, ali više nema niti web stranice, pa valjda to više ne radi.

Edit:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,727
Čovek se ne raspituje za registraciju več za ugradnju.
Mada ako želi biti legalan postoji CVH.

Nemam pojma ko to radi, a neznam ni ko bi to mogel platiti pošto raketa ne vredi ništ pogotovo 533 i po mojem razmišljanju to se ne ispalati delati.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,789
Nije za mene nego za prijatelja koji ima gore fiat motor , da li se isplati ili ne u to ne bih htio ulaziti. Svaki info je dobrodošao, kako će tko proći tehnički nije na nikom od nas i nemojmo taj segment uvlačiti u svaku temu. Možda čovjek živi na mjestu gdje mu treba prednji pogon a ne ide na cestu s njim. Čovjek iz Slovenije koji je to radio nije više među nama pa ta opcija otpada.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,727
Ne guglam više, komuniciram sa pametnom inteligencijom, a ona mi je ponudila ovaj link. Ipak je malo mlađa objava od onog strojništva kaj prvi iskače.
Samo kaj je u Srbije...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,727
Najvjerojatnije u dijelovima pa pomalo...

Neznam, nemam nikakvih iskustava s tim osim onog kaj sam na forumu pročital.
Od čega i kak to nakaleme gore, kak to funkcionira i kak dugo ide... nemam pojma, to je za mene rekla kazala jer se nikad s tim nisam susretal čak ni uživo.
Vjerujem da ih ima, ali mislim da ih je jako malo.

Imal sam razgovarati sa čovjekom koji ima 539 orginal sa prednjom vučom, a ima i bez nje, i veli da je to tak. Nije da mu ne pomogne održavati pravac ali kad zatreba rijetko kad pomogne. Ako se pripremiš na vrijeme još i da, ali kad stane obično tu i ostane.
Ako on laže lažem i i ja.

E sad, 533 je neka druga priča pošto on ima lijeniji motor.
Možda ove učene glave znaju bolje izračunati, ja sam za to glup.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,392
Piše da ima Fiat motor, 42+ks, tak da snaga ne bi trebala biti problem ;)
Originalni 539DV ima premale prednje kotače. Ovi su valjda 7,50-16, pa bi mogli više pomoći, jer je i prohodniji a i kotači mogu više povleći.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,235
Prednja vuča na malim traktorima ( 533- 539) ima smisla samo kad je potrebno da se kreće unazad ili rikverc. To je kod recimo košenja na mokroj travi i sl. Kod vuče prikolice unapred mala osovina i mali točkovi su i mala pomoć.
Prije oko 5 god imao sam razgovor sa jednim koji je imao želju ugradnje prednja buče na 539. Ugrubim kalkulacijama to bi bilo puno para. Recimo ono što smo provjerili da se uradi zubčanik i osovina sa ozubljenjem pomjeranja zubčanika za reduktor izlazng vrtaila koji bi se dogradio. Za tu osovinu i zubčanik trežili su 800e. Jos da ja izradim kućište i to prilagodim bi bilo pola od tog. A osovina i točkovi druga priča. Takođe prepravka uklučivača kardanske osovine jer treba izvaditi deklo sa tim uključivačem i pripasat reduktor za kardan prednje vuče. Ti je puno posla.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,789
Kod nas ih ima jedno 3 koji su dali u Sloveniji slagat i zadovoljni su nakon desetak godina upotrebe. Čovjeku je više problem da ga negdje ne pogura preko međa kojih kod nas ima dosta, prednji pogon tu dušu da. Opcija je da i kupi drugi traktor,ali je to ipak dosta veće ulaganje. Sa tim traktorom i fiat motorom je zadovoljan i htio bi si čovjek to riješiti

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,727
Piše da ima Fiat motor, 42+ks, tak da snaga ne bi trebala biti problem ;)
Originalni 539DV ima premale prednje kotače. Ovi su valjda 7,50-16, pa bi mogli više pomoći, jer je i prohodniji a i kotači mogu više povleći.
Slažem se, ako je pomogla Tomiču...
Definitivno je bolja ikakva nego nikakva.

Prije nego smo se upustili u izradu quattra natrkali smo motor da bude ljut, puno puno ljuči nego kaj je orginal.
Kad smo to sve skupa pustili u pogon i probali (onda kad me pametnjakovič kritikoval) shvatili smo da nije dobro.
Nema to snage ni približno dosta.
Sad, još malo i godinu poslije, ima je opet dosta. Samo kaj je zgorelo još..... uf....

Hoču reči, pomoč neka bude, ali brzina ili dve niže.
Takvo je moje iskustvo.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,215
odmorište za nogu bude ovde.
Istina, priručno odmorište, i držač lufta volana. U mojem slučaju ( trenutno ) je sve OK, ali nisam zadovoljan sa novom ( valjda indijskom ) glavom volana. Na lijevu stranu nema lufta a desnu ima primjetan ( krajnici komplet zamijenjeni ) od prvog dana zamjene. Mislim da smo ovdje komentirali već te loše proizvode.

Najnoviji postovi

Na vrh