• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,057
Prednja vuča na malim traktorima ( 533- 539) ima smisla samo kad je potrebno da se kreće unazad ili rikverc. To je kod recimo košenja na mokroj travi i sl. Kod vuče prikolice unapred mala osovina i mali točkovi su i mala pomoć.
Prije oko 5 god imao sam razgovor sa jednim koji je imao želju ugradnje prednja buče na 539. Ugrubim kalkulacijama to bi bilo puno para. Recimo ono što smo provjerili da se uradi zubčanik i osovina sa ozubljenjem pomjeranja zubčanika za reduktor izlazng vrtaila koji bi se dogradio. Za tu osovinu i zubčanik trežili su 800e. Jos da ja izradim kućište i to prilagodim bi bilo pola od tog. A osovina i točkovi druga priča. Takođe prepravka uklučivača kardanske osovine jer treba izvaditi deklo sa tim uključivačem i pripasat reduktor za kardan prednje vuče. Ti je puno posla.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,737
Kod nas ih ima jedno 3 koji su dali u Sloveniji slagat i zadovoljni su nakon desetak godina upotrebe. Čovjeku je više problem da ga negdje ne pogura preko međa kojih kod nas ima dosta, prednji pogon tu dušu da. Opcija je da i kupi drugi traktor,ali je to ipak dosta veće ulaganje. Sa tim traktorom i fiat motorom je zadovoljan i htio bi si čovjek to riješiti

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Piše da ima Fiat motor, 42+ks, tak da snaga ne bi trebala biti problem ;)
Originalni 539DV ima premale prednje kotače. Ovi su valjda 7,50-16, pa bi mogli više pomoći, jer je i prohodniji a i kotači mogu više povleći.
Slažem se, ako je pomogla Tomiču...
Definitivno je bolja ikakva nego nikakva.

Prije nego smo se upustili u izradu quattra natrkali smo motor da bude ljut, puno puno ljuči nego kaj je orginal.
Kad smo to sve skupa pustili u pogon i probali (onda kad me pametnjakovič kritikoval) shvatili smo da nije dobro.
Nema to snage ni približno dosta.
Sad, još malo i godinu poslije, ima je opet dosta. Samo kaj je zgorelo još..... uf....

Hoču reči, pomoč neka bude, ali brzina ili dve niže.
Takvo je moje iskustvo.

Najnoviji postovi

Na vrh