Pozdrav,evo i mene nakon dugo vremena,već sam pisao ovdje o IMT-u 542,prije dosta vremena pisao sam o ugradnju sata za pritisa ulja,pa tako se to ovih dana i ostvarilo,napokon sam ga ugradio,te sada imam i električni preko lampice i mehanički pokazivač putem sata.Iz radioničkog priručnika sam pročitao da je normalan pritisak od 3,5-4,5 bara,kod mene je na hladno kad se upali pritisak oko 3 bara u leru na cca 800 o/min, dodavanjem gasa i kretanjem u rad kazaljka je na 3,5-3,7 bara. što mi se čini u redu,ali sam primjetio kad odradim nešto teže kad je traktor jako vruć,tj kad se ugrije pritisak je negdje na 3 bara u rasponu gasa od 1200-1800 o/min,kad ga pustim u ler da radi na 800 o/min pritisak pane na 0,5 bara,to mi je malo čudno što kad se traktor pravo zagrije,pristisak pane. Svaki dobar savjet,pretpostavka,iskustvo su dobro došli. Hvala!
Najviše neadekvatna gradacija .Čekajte da čovijek odgovori.
A pomutnju oko tlaka ulja može napraviti razrijeđeno,razbijeno,spaljeno ulje.
Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk
Tino može se od prolječa do prolječa napravit 100 a i 200rs.
A super 5 se pokvaril i tlak sa super5 je na vruče slabiji nego na turbo ili shel rimulu.
Vršilica se vrtjela pod gasom ili na leru?70-tih je jedan 533 tjeral vršilicu nekih 20 dana skoro neprekidno . Temperatura je bila na granici kuhanja ali pritisak ulja nije padal ispod 1,5 . Tri su se radnika mijenjala na vršilici a netko je stalno bil uz traktor i pazil na temperaturu vode i pritisak ulja . Ulje se mijenjalo svakuh 50 sati . Nakon desetak godina traktor je prodan zamijenil ga Štajer . Tino pritisak nula nemre biti malo ipak vurica laže vjerujem samo kad se skine indikator ili šuplji vijak i okretanjam anlasera vidi koliko ulje šprica .
M 33 imaju svi takav filter ulja, ja sam možda jednog videl s uloškom i taj nije bil na 539.Tvoj vj. ima filter ulja kaj se samo našarafi na nosač.