Hvala svima na pomoći - evo vratio sam ga među žive. Nakon cijelog dana šeraflljenja motor je upalio i radi kao i prije. Što je bilo nikada nećemo saznati, ali svakako je bio problem oko goriva.
Skinuo sam tank, ispustio sve iz njega (bilo je svakakvog "jogurta" na dnu - sve boje su se izmjenjivale), oprao tank iznutra dva puta s nekom starom naftom koja je za baciti i zadnji puta s dobrom naftom....
Kad nije bilo tanka imao sam bolji pristup glavi pa sam još malo dotegnuo one komore pored grane.. tako da tu više ne pušta dim van.
Stavio novu AC pumpu. Stara je možda još dobra, ali nije bacala onoliko goriva koliko mi je jedan majstor kojem vjerujem rekao da bi bilo dobro.
Skinuo sva crijeva kroz koja prolazi gorivo i propuhao kompresorom, skinuo filtere, očistio kućišta i stavio nove filtere nafte.
Oprao crijevo koje ide od filtera zraka na glavu, oprao kućište filtera zraka i gljivu, sve dobro osušio (srećom bilo je 35°C pa nije dugo trajalo... samo staviš 10 min na sunce) i preko gljive stavio žensku najlonku kao neki predfilter.
Na jedvite jade odzračio to sve i upalio traktor. Na prvu se čini da radi jednako kako je radio i prije. Sutra ću zakopčati malčer pa ćemo znati pravu istinu.
Sutra mi ostaje oprati killer, vratiti limove na mjesto i nadati se da je to to. Bosch pumpa će ići na servis prvom prilikom (kroz mjesec - dva najkasnije) kad ulovim malo više vremena. Nek je pregledaju i prebrtve da ne curi više.
Kad sam već bio u shopingu kupio sam i novi plovak pa da mi konačno opet radi pokazivač goriva.... i baš se interesantno ponaša..... kad je odspojen... naravno pokazuje da je pun. Kad probam plovak vani samo spojen na masu radi normalno, a kad ga stavim u tank pokazuje stalno prazan. Čini mi se kad ga uronim u naftu da ne radi više dobro. Još ću sutra malo pogledati, ali baš čudno.
Kupio sam si i manometar za pritisak ulja, ali je ispalo a ga nemam gdje spojiti. Susjed na 539 ima ispod indikatora još jedan šeraf na koji spoji manometar.... kod mene toga nema..... imam ispust rashladne tekućine iz bloka, ispod toga indikator ulja i ispod toga ništa.... samo na sred bloka ima cjevčica koja pumpa ulje u kompresor.... ali pretpostavljam da nije ideja da na to spojim i manometar.