Kod nas u laboratoriju jedan student je radio završni rad na temu -Kvaliteta poljoprivrednog zemljišta u pogledu hranjivih tvari- ili tako nešto slično. Rezultati su bili zanimljivi. Ukratko hranjiva u zemlji nisu bila dobro izbalansirana nekih hranjiva je bilo u suvišku, dok drugih u nedostatku. Još iz razgovora sa vlasnicima polj zemljišta mislili su bacati gnojiva krivih formulacija i količina te tako bi bacali svoj novac uzalud i još možda "trovali" zemlju.
Znaći vama je glupo (ne govorim za tebe nego općenito) uložiti npr.1000kn a time uštediti možda npr.5000kn i pritom očuvat okoliš tj. vaš temeljni kapital - zemlju??? :roll:
Ovo je već odavno trebalo biti. Koliko puta sam vidio ljude da naprave punu prskalicu upitne ispravnosti i možda još krivu koncetraciju, pošpricaju malo zemlje a ostatak izlije negdje na ili uz parcelu i čudi se što je požutilo, ništa ne raste i slično???...ili još gore...izlije u rijeku uzvodno od vodocrpilišta i kupališta (gdje se kupaju ljudi od 7 do 77god.) i onda se pojave priče da rijeka smrdi, ljudi idu u bolnicu jer ih koža peče i imaju crvenilo???
Ja sada mogu bez problema kupiti zaštitno sredstavo, koje je ustvari otrov (nacrtana mrtvačka glava, piše štetno i opasno za organizme u vodi bla,bla,bla) a dijete može imati problema jer se otišao mami kupiti rum za kolače
Pozz i tebi
-pa ja stvarno nevidim zašto nama tu treba EU, to zakonski možemo i sami napravit, tj to i imamo ali... jebe lud zbunjenog
-što da kaže čovjek koji snimi susjeda kako prska travu u žitu a vjetar nosi drift 20m na njegov vočnjak
-što da kaže čovjek koji isto tako snimi čovjeka koji zapali svoje strnje i napusti vatru, da bi potom izgorjelo još ohoho, i opet dio tog vočnjaka, i sve to uredno snimito i predano poljoprivrednom inspektoru ... i ništa ...pojeo vuk magare... jel nam tu treba EU??? ili 20-30 otkaza u državnoj upravi,pa da napokon počnu radit
-prije nekoliko godina na HTV snimka kako ljudi peru traktor i prskalicu u rijeci, sve se vidjelo i tko i što i reg traktora. Nitko nije najebao
-prije nekoliko godina kad su one lešine krava i svinja pobacane po polju, jel ko najebao?? a imale su i naušnice
-što se tiće kvalitete zemlje, mi smo još zasada daleko ispred njih, razlog je zbog siromaštva mi zadnjih 20-30 g radimo sa smanjenim količinama gnojiva pa i špriciva, i njihova zemlja je daleko više zatrovanija (pa ako je to vama napredak...:scratch)
-isto tako HR ima jednu od najljepših i najoočuvanijih šuma u evropi(zahvaljujuči komunjarama), u evropi su šume gotovo uništene, i sad oni nama dolaze štitit šume:scratch(kažu u jugi šumarija ima godišnji plan recimo 100m3, oni naprave 70% i svi sretni ima i para i plače i svega, otkako je HR kaže ista šumarija ima plan sječe od 200m3, al naprave 300 i opet nema para ,neko jamio)
-što se tiće magnetske kartice, ja isto nevidim razlog da se to drugačije riješi,puna su nam usta evrope a nama je opet suđeno da kupujemo zadnji škart što se prodaje u HR, tolike slobode a nećemo smjeti otiči recimo u mađarsku kupit jeftinija i bolja gnojiva i zaštitna sredstva
-ja nevidim način kako opravdati duplu količinu nekog špriciva, ako se točno držimo nekog plana, a desi nam se kiša poslije zaštite
-što se tiće tehničkog pregleda prskalica, svaka čast, ali ja dođem s novim atomizerom i kaže čiča ajmo malo šarafat:evil:, a susjed dođe sa starom od 30g, koja curi na sve strane, a o protukapnim ventilima da nepričam, čiča dođe i onak da se ne zaprlja kaže to bi trebalo zamijenit,
e pa nemože tak, čiča ako te nešto zanima ja ču ti pokazati, a ti šarafaj po susjedovoj:gitarist:
-mene zanima zašto nitko ovim našim "budalama" nije objasnio da nema poticaja osim za int. i eko proizvodnju, baš me zanima kako će naši ljudi proizvodit eko kukuruz(to je dosad samo mavrović uspio)
eto ukratko od mene:mrgreen::mrgreen::mrgreen:jbg zima ,pa nemogu van