• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JAVNI PROSVJEDI

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
da malo ti popravim računicu, mavrović ima prinos pšenice od oko 800-1000 kg po hektaru, pa sad računaj. dosad je imal poticaj od oko 3000 kn/ ha, a odsad će imat 700 kn/ha.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
I nevalja vam odnos, 100kg pšenice = 100kg brašna, brašna ima manje

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
vidim nitko ne komentira rezultate danasnjih pregovora.
ili nedostatak istih.. :roll:

doslovno su pristali na sto god ,samo da maknu traktore iz zagreba,i odmah zaboravili na sve.
makar,i da su tako zaboravni,mogli su procitati na netu i po novinama da su dogovorili pregovore za ponedjeljak..

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
ma to sto su danas napravili to je ono zalosno.Ljudi ostavili posao i dosli u zg i sada ih nitko nece pustiti unutra-pateticno.
Ali zadovoljan sam sa stavom ovih nasih iz djakova(slavonije),jer kazu da cijena mora biti 1,25 odnosno da nema pregovora i ako to se nebude postiglo da napustaju sastanak i idu na sastanak za nove VECe prosvjede.eo link pa poslusajte:

http://novi-radio.hr/index.php?option=c ... 2&Itemid=1

T

tomonh

Guest
Da bar bude kunu,sve ispod je teški pušing. Idemo i mi proizvodit ekološku pšenicu.Na onoj slici ako je prinos tonu,onda naše imaju prinos 10 tona. Neče biti nikome ništa ispunjeno.Kolega me zvao da možda za vikend krečemo u repicu ako bude vruče a nezna kud če sa njom.jadno.......Od prosvjeda nebude ništa.najgore tome se nisam ni u snu nadal.zavlače i kupuju vrijeme.sad još i slovenci nam budu skinuli onaj spor i još čemo ranije u europu pa čemo biti gladni ko i istočna europa.
Prijevoz iz mađarske je sigurno preko 4000kn šlepr kaj ispada,oko 15lipa.+carina+83lipe kila na burzi=kunu okruglo

B

Bobo

Guest
IVeK11 kaže:
Pozdrav!

Može netko samo pojasnit tog Mavrovića i njegovu eko proizvodnju...

Ako uzmemo da on ima 300 hektara pšenice i da dobije 2,5 tone po hektaru, to je 750 tona pšenice.

On ima prodaje kruh i pšenicu u svakom konzumu (zanemarimo pekare i ostalo...). U HR je preko 650 Konzumovih dućana. Ako uzmemo da on u svakom dućanu dnevno proda 6 kg brašna (to je red veličine 20 kruha), a proda daleko više no nema veze. Dakle imamo recimo 600 dućana po 6 kg brašna to je 3,6 tona brašna dnevno. Ako tako posluje 300 dana u godini to je preko 1000 tona brašna, a on proizvodi 750 tona???

Malo sam zbunjen, tako da sam siguran (kao i većina na ovom forumu) da prodaje muda pod bubrege....

A još nakon što sam vidio slike njegovog polja koje je netko ovdje postao...

Samo da vam svima koje zanima napisem da Mavrovic ne prodaje bubrege pod muda, vec ljudi ne citaju sto na proizvodu pise...

Pipse "Kruh ispecen na EKO imanju Mavrovic" NIGDJE ne pise da je to kruh od ekoloski uzgajanog zita ili brasna... A svoje psenice Zelja nema vec 3 godine... pa si vi racunajte...

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
tomonh kaže:
Da bar bude kunu,sve ispod je teški pušing. Idemo i mi proizvodit ekološku pšenicu.Na onoj slici ako je prinos tonu,onda naše imaju prinos 10 tona. Neče biti nikome ništa ispunjeno.Kolega me zvao da možda za vikend krečemo u repicu ako bude vruče a nezna kud če sa njom.jadno.......Od prosvjeda nebude ništa.najgore tome se nisam ni u snu nadal.zavlače i kupuju vrijeme.sad još i slovenci nam budu skinuli onaj spor i još čemo ranije u europu pa čemo biti gladni ko i istočna europa.
Prijevoz iz mađarske je sigurno preko 4000kn šlepr kaj ispada,oko 15lipa.+carina+83lipe kila na burzi=kunu okruglo

12.06.2009 0,9148 0,9325 0,9926 1,1467 madarska
italija 11.6.2009. PŠENICA talijanska, p.s.80; pr.13,5 1,219 1,255
11.6.2009. PŠENICA uvozna Northern Spring USA 1,970 1,985
11.6.2009. PŠENICA uvozna Nr. 1 Canada WRS, Manitoba (min. 79 kg/hL) 1,992 2,007

11.06.2009 rmx hannover 1,0655 1,1239 1,1312 1,1385 1,1458

Odakle si iskopao 83lipe?aj pojasni...

K

korisnik2408

Guest
Ne znam kakve onda veze Mavrovic ima sa poljoprivredom. On bi trebao biti predsjednik udruge pekara.

T

tomonh

Guest
Bila je prije par dana,nemoj gledat nijednu drugu burzu jel se oni ravnaju po madarskoj jel im tak paše.kaj nitko nekomentira razvoj pregovora...

P

posavka

Guest
Znate šta, naš najveći problem nije ni Vlada, niti jedan Mavrović, niti jedan ministar poljoprivrede.

Naš najveći problem smo mi sami, naša nesložnost - neinformiranost - neosvještenost - naivnost - tvrdoglavo odbijanje informacija - mentalitet samog naroda!

Dok god se mi ne promijenimo kao narod, dok god ne budemo složni i zaboravimo na nacionalnost i oprostimo prošlost - ništa neće biti kako treba! Svatko gleda samo sebe, stvaraju se grupe... Di bi nam bio kraj da se svi udružimo u jednu grupu i da jedni druge podržimo....

Možda vam se ovo čini glupo i potpuno neopravdano mišljenje, ali mislim da sam generalno u pravu, takvi smo, a drugi manipulitaju nama jer to dopuštamo.

Hrvatski narod je podjeljen na puno načina, tu podjelu održava - zavist, tvrdoglavost, ljubomora i ono najgore - dugogodišnja mržnja.

Pa mi recite da nije tako....

M

MaliBrko

Guest
Ove podjele su največe bolest, ovog načeg naroda Hrvatskoga!

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
posavka kaže:
Znate šta, naš najveći problem nije ni Vlada, niti jedan Mavrović, niti jedan ministar poljoprivrede.
.....
.....
....

Da, npr. trenutno je zakon o poticajima u proceduri u Saboru, dakle nesto sto ce mnogima krojiti kapu u slijedecm periodu, a nitko niti pojedinacno, niti udruga da iskomentira. Onda cemo se svi cuditi k'o pura dreku kad nam se neke stvari iz zakona nebudu svidjale.
Potrebno je i javnost senzibilizirati za poljoprivredu. Pune su novine npr. Zakona o umjetnoj oplodnji koji je u istom "paketu", a o zakonu o poticajima nitko ni "A". Toliko o "udrugama" poljoprivrednika.

Nemam naravno nista protiv da se i drugi zakoni komentiraju, ali zalosno je da sve te silne "seljacke" udruge nisu pritisnule vlast da se kljucni zakoni donose em po hitnoj proceduri em ovako bez rijeci.
Da ne spominjem zakon o skladisnici, zakon o polj. zemljistu i sijaset drugih propisa koje izgleda gospoda iz "udruga" i ne citaju u prijedlozima i radnim verzijama vec tek kad ih treba primjenjivati dizu graju.
Usput, citaju li oni uopce Narodne novine? Necu biti bezobrazan pa postaviti pitanje dali su u stanju procitati ih.

T

tomonh

Guest
Jučer sam čuo da agroprerada od danas uzima repicu u popovači a od 24.u ivaniču,cjena se nezna.Neki slovenac zainteresiran za otkup on kaže da je u sloveniji 240 eura a da rwa otkupljiva negdje po 258eura.a da če kod nas biti malo viša cjena.
Jel tko zna kad se nastavljaju pregovori o cjeni pšenice...al se kupuje vrijem...

P

posavka

Guest
tomonh kaže:
Jučer sam čuo da agroprerada od danas uzima repicu u popovači a od 24.u ivaniču,cjena se nezna.Neki slovenac zainteresiran za otkup on kaže da je u sloveniji 240 eura a da rwa otkupljiva negdje po 258eura.a da če kod nas biti malo viša cjena.
Jel tko zna kad se nastavljaju pregovori o cjeni pšenice...al se kupuje vrijem...

Mislim da se pregovori nastavljaju za dva tjedna. A ovo o otkupu u Popovači stoji,a za Ivanić mislim da je 26-ti. O cijeni još nitko ni "a".

A stiže nam jedna ogromna fronta, moguće je olujno nevrijeme. Ova fronta bi mogla pokazat i dokazat da se klima na našem području jako promijenila. Pa eto, ako su vam usjevi osigurani, sutra bi mogao biti vaš dan.

B

bok123

Guest
Kako ste svi primjetili, nije dobro. Od vremena pa do politike. Ja sam za javni prosvjed ali još malo i nećemo imati
protiv koga. Ako svi oni koji su dali obečanja odu - opet smo na početku.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
bok123 kaže:
Kako ste svi primjetili, nije dobro. Od vremena pa do politike. Ja sam za javni prosvjed ali još malo i nećemo imati
protiv koga. Ako svi oni koji su dali obečanja odu - opet smo na početku.
jedni ošli a drugi došli i sa njima novi ministar poljoprivrede petar čobanković

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Ne daje ministar ili-sto-ti-ga-ja-znam-koji-pregovarac novce iz vlastitog dzepa (druga je stvar dali a)ima novaca i b) zelje/politicke volje da se isti daju)

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Joj, gledam ovaj sabor na tv, i vidim jednu pravu sramotu. Naši problemu tu leže, jer niti vladajući niti oporba ne znaju ništa drugo već okrivljavati jedni druge. Ovi nisu ovak ili jesu onak. Nitko tamo nije otišao a da mu se radi, već da lagano zarade veliku mirovinu.

P

posavka

Guest
cabage kaže:
Joj, gledam ovaj sabor na tv, i vidim jednu pravu sramotu. Naši problemu tu leže, jer niti vladajući niti oporba ne znaju ništa drugo već okrivljavati jedni druge. Ovi nisu ovak ili jesu onak. Nitko tamo nije otišao a da mu se radi, već da lagano zarade veliku mirovinu.

Užas, sramota. Ja znam da oporba sad hoće osramotit vladajuće kako bi oni ispali bolji, i to im uspjeva. Pa Vlada samo ispravlja netočne naovde, jadno. I kad je oporba spomenula reforme, Vlada je rekla da su reforme uspješne. Jesu da, zato im se desio prosvjed studenata Filozofskog, i zato im je i dalje kaos u Zdravstvu... Ne znam jeste li znali, ali sad se na kontrolu u ZG-u ne može čovjek naručit telefonski, već dolaskom ili e-mail-om. Nisam gledala zadnjih par dana, gledala sam prve 3 sjednice, i zapamtila sam najviše ženu koja je invalid i pročitala je sve obečane projekte od strane Vlade, projekti za koji je uzet novac (najvjerovatnije), ali se ti projekti nisu ni započeli, a kamoli završili. Mislim da je rekla da su to obečanja još od 2006-te. Zamislite si koliko toga još ima.... Muka mi je od svega. Svaki tjedan, rebalans jedan... Koji idioti...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh