daniel2356
Član
- Tu od
- 14 Svi 2009
- Poruka
- 550
da malo ti popravim računicu, mavrović ima prinos pšenice od oko 800-1000 kg po hektaru, pa sad računaj. dosad je imal poticaj od oko 3000 kn/ ha, a odsad će imat 700 kn/ha.
IVeK11 kaže:Pozdrav!
Može netko samo pojasnit tog Mavrovića i njegovu eko proizvodnju...
Ako uzmemo da on ima 300 hektara pšenice i da dobije 2,5 tone po hektaru, to je 750 tona pšenice.
On ima prodaje kruh i pšenicu u svakom konzumu (zanemarimo pekare i ostalo...). U HR je preko 650 Konzumovih dućana. Ako uzmemo da on u svakom dućanu dnevno proda 6 kg brašna (to je red veličine 20 kruha), a proda daleko više no nema veze. Dakle imamo recimo 600 dućana po 6 kg brašna to je 3,6 tona brašna dnevno. Ako tako posluje 300 dana u godini to je preko 1000 tona brašna, a on proizvodi 750 tona???
Malo sam zbunjen, tako da sam siguran (kao i većina na ovom forumu) da prodaje muda pod bubrege....
A još nakon što sam vidio slike njegovog polja koje je netko ovdje postao...
tomonh kaže:Da bar bude kunu,sve ispod je teški pušing. Idemo i mi proizvodit ekološku pšenicu.Na onoj slici ako je prinos tonu,onda naše imaju prinos 10 tona. Neče biti nikome ništa ispunjeno.Kolega me zvao da možda za vikend krečemo u repicu ako bude vruče a nezna kud če sa njom.jadno.......Od prosvjeda nebude ništa.najgore tome se nisam ni u snu nadal.zavlače i kupuju vrijeme.sad još i slovenci nam budu skinuli onaj spor i još čemo ranije u europu pa čemo biti gladni ko i istočna europa.
Prijevoz iz mađarske je sigurno preko 4000kn šlepr kaj ispada,oko 15lipa.+carina+83lipe kila na burzi=kunu okruglo
posavka kaže:Znate šta, naš najveći problem nije ni Vlada, niti jedan Mavrović, niti jedan ministar poljoprivrede.
.....
.....
....
tomonh kaže:Jučer sam čuo da agroprerada od danas uzima repicu u popovači a od 24.u ivaniču,cjena se nezna.Neki slovenac zainteresiran za otkup on kaže da je u sloveniji 240 eura a da rwa otkupljiva negdje po 258eura.a da če kod nas biti malo viša cjena.
Jel tko zna kad se nastavljaju pregovori o cjeni pšenice...al se kupuje vrijem...
cabage kaže:Joj, gledam ovaj sabor na tv, i vidim jednu pravu sramotu. Naši problemu tu leže, jer niti vladajući niti oporba ne znaju ništa drugo već okrivljavati jedni druge. Ovi nisu ovak ili jesu onak. Nitko tamo nije otišao a da mu se radi, već da lagano zarade veliku mirovinu.