• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JOHN DEERE

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
693
Meni je bošista rekao ako nema dima,nema ni dovoljno goriva u cilindrima...pumpu niste dirali ni dizne?
Pumpa je bila popravljana i sad zadnje u sloveniji bio traktor na popravku te je i tad pumpa testirana jer je vibrirao u radu i ispostavilo se da su gore dizne koje nisu za taj motor opće te su sad stavljene nove dize.. zadimi on kad ga upalim i to je to poslje ni grama dima.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,581
Traktor je commonrail? Ti bi tek trebali biti živi. Naš 6300 sa bosch pumpom je isto 90ks, ima 600 kubika manje a živ je jako u transportu. Evo ovih dana sam u kukuruzu, 23500kg sam brutto cca.

IMG_8279.jpeg

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
693
Nijee.. obican
Al osjetim da bi trebao visee, tj bolje ici

Posljednje uređivanje od moderatora:

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,516
Sve xx20 sa boš pumpom trome, samo CR. Zašto je to tako ne znam, dok recimo moj 6410 življi i žilaviji bio od onog 6630 što sam imao...

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,581
xx20 sa tvorničkom pumpom i dizama OK, malo tromkast ali ide to i radi.
Kad na tvorničku pumpu sa xy radnih sati staviš nove dize, a Bože sačuvaj. Opet snage ima ajde ok i radi poslove ali mu baš baš fali "ono nešto", čuje se i na auspuhu kako nema volje.
Kad imaš nove dize i pumpu ti odradi majstor koji se dobro razumije u nju onda traktor dobije šus onaj koji mu fali i reski ton na auspuh ala CR.
Moje iskustvo bar sa 6620.

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
693
Slikaj pumpu ako ti nije problem...Ili ako znaš ovako, jel VP44?
Evo pumpee... nikad nisam čuo za toga proizvođača haha
Jučer sam malčirao pa sam išao dva puta kroz isto brdo po cesti, prvo hladan pa poslje vrući... za grupu brzina poslje bolje ide..

Prilozi

• WhatsApp Slika 2025-10-15 u 07.06.20_b58a357f.jpg
    WhatsApp Slika 2025-10-15 u 07.06.20_b58a357f.jpg
    55.1 KB · Pregleda: 28
  • WhatsApp Slika 2025-10-15 u 07.06.23_08e6893c.jpg
    WhatsApp Slika 2025-10-15 u 07.06.23_08e6893c.jpg
    45.9 KB · Pregleda: 27

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,952
Teško je reći. U Europi je Bosch glavni, preko bare tko zna tko sve.
Vjerojatno skuplje, jer je američko (i colno).

Na starijim serijama JD-a (iz 70-ih) se to zvalo Roosa Master. Koliko se sjećam, neki su imali hidraulički a ne mehanički regulator snage.
Evo primjera:

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,581
Evo pumpee... nikad nisam čuo za toga proizvođača haha
Jučer sam malčirao pa sam išao dva puta kroz isto brdo po cesti, prvo hladan pa poslje vrući... za grupu brzina poslje bolje ide..
Ne znam ti reći za tu pumpu nikaj pametno. Gore sam napisao svoje iskustvo sa Bosch VP44 pumpom na svojem šestaku. Za Stanadyne bi trebalo malo istražiti po internetu. Ali gore napisano oduvijek vrijedi na svim traktorima praktički, kad se na staru pumpu nakače nove dize često bude razočarenje.

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
693
Pumpa je reparirana kod purića te je sad u sloveniji kod Jelen diesel servis zajedno sa diznama nesena na ispitivanje te sve štima.

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,989

Na starijim serijama JD-a (iz 70-ih) se to zvalo Roosa Master. Koliko se sjećam, neki su imali hidraulički a ne mehanički regulator snage.
Evo primjera:
Mudar odgovor, kao i večina tvojih.

Ove linkove na razne proizvođače sam si mogel i sam najti, mene zanimaju razlike i dali su te (kak ih ti zoveš Američki Bosch, a nisu ni slične) bolje ili lošije.
Evo ti , sa mog panka, za usporedbu jedan Bosch koji je zamjenil Amerikanku kak god da se zvala....

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,289

Evo primjera:
Imaju i lucas-cav pumpe ovi iz osamdesetih

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,833
Sensodyne je pasta za zube, ali samo CAV pumpe imaju zube i režu kao motorka, sva ova Američka nabrijavanja su teška sranja. Kod novijih serija samo Cr sistem vozi, ove sve eko pumpe su smeća kakvih nema. A neke alternative baš i nema...

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,807
Mudar odgovor, kao i večina tvojih.

Ove linkove na razne proizvođače sam si mogel i sam najti, mene zanimaju razlike i dali su te (kak ih ti zoveš Američki Bosch, a nisu ni slične) bolje ili lošije.
Evo ti , sa mog panka, za usporedbu jedan Bosch koji je zamjenil Amerikanku kak god da se zvala....

Takvu nekakvu i ja imam na Case Internationalu 😀

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
234
Takvu nekakvu i ja imam na Case Internationalu 😀
Imam i ja na DT466 (kombajn) tu american bosch pumpu (rotaciona) , makar svi kažu da je taj isti motor sa linijskom (Bosch) pumpom na kombajnu daleko bolji, da bolje drži okretaje pod opterećenjem (valda bolji regulator).

Najnoviji postovi

Na vrh