• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kapitalna ulaganja

• Temu pokrenuo Mister x
  • Datum prvog posta

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
hvala ratarko :D
ipak su to veliki novci, čitao sam na netu kad ljudi nešt pitaju u vladi ili u ministarstvu pa sam napišu članak taj i taj, i dalje ljudi nemaju materijala da nešt skuže.
znači bude tu dosta bilo povrata :) :) :)

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
A jel zna netkodokada ce davati povrat kapitalnih ulaganja? Do ulaska u EU? Ili ce biti i kasnije

P

Picek

Guest
swizach kaže:
A jel zna netkodokada ce davati povrat kapitalnih ulaganja? Do ulaska u EU? Ili ce biti i kasnije
9 do 12 mjeseci od predavanja papira obično bude isplata..
a s obzirom da je vlada trenutno samo tehničke prirode mislim da nemogu isplaćivati lovu trenutno..
:oops: tek sad vidjeh što si ustvari mislio

IKO

Član
Tu od
20 Stu 2007
Poruka
52
dečki oprez!
što se tiče pdv-a treba razlikovati OPG i velike koji su u sustavu poreza na dobitak. tu su vam i različiti postupci kod operativnog i financijskog lizinga. za te stvari se morate obratiti direktno stručnim osobama koje rade na takvim stvarima pa će vam sve biti jasnije.

R

Ratarko

Guest
swizach kaže:

Koliko sam ja shvatio samo do ulaska u EU a onda kupujemo poljoprivrednu mehanizaciju po istim uvjetima ( ma kakvi oni bili ) kao i svi ostali Evropljani.

K

KRESO

Guest
swizach kaže:
Nemam pojma ,ali kod nas se nešto šuška da bi navodno nagodinu mogla biti ukinuta kapitalna!
Ja se nadam iskreno da neće ih ukinuti inaće neznam dali ću ikada kupiti novi traktor :scratch

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Kad smo već kod toga, PICEK je jednom spomenuo da Grčka sufinancira kupnju traktora sa 70% vrijednosti traktora, dal ima tko podatke za koju drugu državu?

P

Picek

Guest
mario kaže:
Kad smo već kod toga, PICEK je jednom spomenuo da Grčka sufinancira kupnju traktora sa 70% vrijednosti traktora, dal ima tko podatke za koju drugu državu?
na grčkim otocima je ta subvencija u takvom odnosno sličnom postotku.. ne znam dali je i u ostatku zemlje tako..

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Neb me cudilo da sada poslje izbora ukinu....dobili su sto su htjeli a sada rajoo...kak vam Bog dda

P

Picek

Guest
swizach kaže:
Neb me cudilo da sada poslje izbora ukinu....dobili su sto su htjeli a sada rajoo...kak vam Bog dda
neće, barem ne još za sljedeću godinu..
eventualno će se promijeniti naziv pa se više neće zvati kapitalna ulaganja nego nekako drugačije ali na koncu će biti ista stvar..
koliko god naši političari svi odreda bili bez mozga u glavi takvu stvar ipak neće napraviti..

S

seljaček

Guest
Dali netko ima hrabrosti prognozirati kada bi mogao dobiti povrat kapitalnih ulaganja traktor sam kupio u 6mj a zahtjev za povrat 30.08.07 u ministarstvu su rekli da je zahtjev zaprimljen i u mirovanju tek su obrađivali 12. 2006. Hvala vam.

R

Ratarko

Guest
Javim ti ja kada dobijem i onda dodaj od tri mjeseca do pola godine za tvoj slučaj :|

P

Picek

Guest
seljaček kaže:
Dali netko ima hrabrosti prognozirati kada bi mogao dobiti povrat kapitalnih ulaganja traktor sam kupio u 6mj a zahtjev za povrat 30.08.07 u ministarstvu su rekli da je zahtjev zaprimljen i u mirovanju tek su obrađivali 12. 2006. Hvala vam.
mi ganjamo novce za naše kupce koji su zahtjev predali u veljači prošle godine..
još nisu dobili.. :roll:

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
meni zadnja informacija od 10 mj da je sve obrađeno i dato na plačanje ali još ništa od love
a rekli su da se do 20 000 plača svaki mjesec potkraj neznam ja trebam dobit 22000 pa valjda nisam u tom bubnju

ak je to opče točno0 jel neko dobio odma lovu ak mu je bilo ispod 20000

a ima nekaj i u tome kaj nema prave vlade nek sam ona tzv tehnička

P

Picek

Guest
swizach kaže:
A jel se i na Leasing dobivaju kapitalna ulaganja?
da, ali kao i kod banaka i leasing kuća mora biti registrirana u Hrvatskoj..

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
kaj mislite jel idu kombi vozila ili dostavni furgoni u kapitalna ulaganja zapeo mi za oko vw cady life

P

Picek

Guest
krki kaže:
kaj mislite jel idu kombi vozila ili dostavni furgoni u kapitalna ulaganja zapeo mi za oko vw cady life
neće ti to proći..

Na vrh