I kod mene se slično radi samo što ja nepijem alkohol pa duplo više psujem ali samo kad se radi kod mene, kad koljemo( kako ružna riječ) kod prijatelja onda je on na redu a ja se smijem a njegova žena dobije porciju.
Možda ste čuli onaj vic kad seljaka zamole da za neku TV emisiju opiše svoj uobičajen dan. Krene, tako, seljak: „Ustanem u pet sati, popijem jednu rakiju, izvedem stoku na ispašu, vratim se, popijem još jednu rakiju, doručkujem, pa popijem rakiju…“ Tu ga prekine producent: „Ne možeš u programu toliko da govoriš o alkoholu! Reci da nešto drugo radiš, reci da čitaš knjige!“ Seljak ponovo krene da priča: „Ustanem u pet sati, pročitam jednu knjigu, izvedem stoku na ispašu, vratim se, pročitam još jednu knjigu, doručkujem, pa pročitam knjigu, odem kod komšije Pere, tamo pročitam još dvije knjige, onda pređemo u seosku biblioteku, tamo svaki pročita još par knjiga. Kad se biblioteka zatvori, idemo kod Jove jer on ima štampariju u podrumu.“
ima pilu sabljarku (veca ubodna) probao sam raditi polutice, sjeci po kicmi svinje sa standradnom pilom, nije islo, sitni zubi stopa ih, imali neko iskustva sa ovim, koju pilu da kupim, nisu jeftine da sad ne kupujem bzvz ako nebi radila.
kod mene uvijek sve rijesimo isti dan uglavnom po 5 komada do 200 kila..........
ima pilu sabljarku (veca ubodna) probao sam raditi polutice, sjeci po kicmi svinje sa standradnom pilom, nije islo, sitni zubi stopa ih, imali neko iskustva sa ovim, koju pilu da kupim, nisu jeftine da sad ne kupujem bzvz ako nebi radila.
najbolja pila za to je lisičji rep, na kojoj možeš mjenjati listove..sitne za željezo, i rijeđe za drvo, ja imam dugi niz godina boschovu i za pulutke koristim listove za drvo malo gušće. ovako izgleda taj lisičji rep: http://www.njuskalo.hr/rucni-alati/elektricna-pila-lisicji-rep-oglas-4453308ima pilu sabljarku (veca ubodna) probao sam raditi polutice, sjeci po kicmi svinje sa standradnom pilom, nije islo, sitni zubi stopa ih, imali neko iskustva sa ovim, koju pilu da kupim, nisu jeftine da sad ne kupujem bzvz ako nebi radila.
danas je to sjekira odradila, sad nek ceka slijedecu godinu. Sta raditi sa jetrom (mi zovemo dzigara) crnom i bijelom, vecina ih baca, meni se cini da bi dobro isla u svarglu ili krvavicu da malo neutralizira masnocu, i naravno steta je ju bacati.