Deda Marek
Iskusan lik
- Tu od
- 25 Pro 2021
- Poruka
- 3,257
Kaj si kupil tovljenika ili oprašenu prasicu?

Da ne zabite mene koji budem doniral luk i demižon glavoboljćeka@Deda Marek onaj planirani susret bumo odgodili za drugu godinu.
Taman dok se ovo sa slika malo prevene na friškom zraku![]()

Mi u Dalmaciji kažemo, evo ja ću doći za dobrog čovikaDa ne zabite mene koji budem doniral luk i demižon glavoboljćeka![]()

Samnom nema takvih problema, ja mogu pojesti za dvojicu, ako ne i više.A bračanin kaže ja ću donijeti i brata sa sobom![]()

Žensko je navek manje plaćeno!Zakaj su prasice tak puno jeftinije od pajceki? Zbog toga kaj nemaju više kvalitetnog nesa ili?
Čudite se ko pura dreku, kod mene 20 kn žive vage, polovice 27 kn.Pa kak su tak pajceki žive vage skupi, kak to? Nema ih po 15 kuna nigde skoro, evo ja danas jedva našel po 14 kuna pajceka oko 180do 190 kg.
Ako ti je isto zakaj onda nejdeš u centar pa kupi na akcijiJe, kad je jeftinie nego u dučanu, a sve ti to isto. 👍🙂Čekam da idem po polovice još malo.
Ja mislim da kod mene nema ispod 17,jedino ako je išao tamo oko Bjelovara,valjda su tamo jeftinijiZar ti njemu vjeruješ da je po 14,
Svinjsku kožu dobro ogulim da nema masnoća. Zatim narežem na trakice i dobro osušim. Uzmem lonac, može i tavica i stavim unutra svinjsku mast, cca 2 prsta duboko. Važno je da je mast vruća, ubacim kožice i pratim kako se ponaša proces, za cca 30s postupak je gotov. Nakon toga ih izvadim i malo posolim. Obično budu uvijek mekane za grickanje, desi se da tu i tamo ostane pokoja da je malo tvrđa, pa tko ima zdrave zube nema problema, no treba biti svakako oprezan.Kak se taj čips ponaša prema zubima?
Kad u čvarcima naletim na ostatak kožice obično to bude bolno ako nisam oprezan.
Ili imaš neki drugi način pripreme?
Lijepo zglediju, ali kak veli @MUHA, kakve su za zube?Danas napravili malo domaćeg čipsa od svinjskih kožica.
View attachment 55469