Vidim da si uzeo dupli kardan na obje strane, kako ti se to pokazalo i koju kategoriju si uzeo?Ja sam uzeo sa duplim zglobom na obe strane, nemam nikakvih problema, a nemaju ni kolege koji imaju običan kardan.
Ovaj sa duplim zglobom Walterscheid nije baš ni prejeftin.
E iskreno, sad si me puno pitao. Ja sam to doplatio uz malčer, tad 6000 kn. Nisam imao nikakvih problema s njim, radim na sve moguće načine...Vidim da si uzeo dupli kardan na obje strane, kako ti se to pokazalo i koju kategoriju si uzeo?
Ako je na obje strane, vjerojatno moze i veci kut izdrzat, koliki kut moze biti dupli zglob s jedne strane, a koliko s obje?
Napuni tank pa nebu😅Meni 700kg malčer, kad malo kontra visim, digne traktor prek 4 tone s utegima u kotačima na bok nekad.. Očito ja neke krivo delam onda 😂
Zavisno od prirode posla u praksi ti klateći nozevi nemogu gustu travu, veliku masu da melji kao i šiblje. Klateći su ograničeni koliko moze ili se preklope. Fiksi noževi po tvom mišljenu su nepraktični, slazem se sa tobom jer se ugrađuju sklopovi koje to ne podrži u potpunosti. Ja sam izradio više id 20 malčera sa dve osovine i dva noža medutim nema nikakvog loma sam uguši traktor. Radio sam obe vrste mađutim stavljao sam fiksne a sklopive kao rezerva i niko ih ne montira jer recimo kad utjera u šiblje samo se sklope i oreskaču dok ovi deru siblje 2 cm.Mislim (a to je drek znati) da je puno bolje da se noževi klateći, jer to je donekle zaštita kada zapnu u nešto. A zapeti će sigurno - samo je pitanje kada će se to dogoditi. Ovako - kada udare 'na tvrdo' pitanje je samo gdje će nešto puknuti. A i sa tom montažom noževa da se mogu klatiti - treba biti jako oprezan - to mora biti napravljeno kako spada. Ne bih se to usudio prerađivati. Ako si kupio novi malčer mislim da ovo sa fiksnim noževima nije pogodna konstrukcija osim možda ako radiš samo na jako ravnom terenu gdje nema 'iznenađenja'.